• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  
 
   https://www.sakli-sifa.com  https://www.sakli-sifa.com  https://www.saklisifa-piriiworld.com                            

Evren dengesini yakalamak hasta olup çare aramak değil.

Hasta olmamak için hastalığa sebepleri yok etmek.

          https://www.sakli-sifa.com     https://www.sakli-sifa.com     https://www.sakli-sifa.com   https://www.sakli-sifa.com
Site Menusu
Takvim
İdeal Minir ve sür kazan
https://www.sakli-sifa.com 

https://www.sakli-sifa.com

 https://www.sakli-sifa.com

https://www.sakli-sifa.com
Bitmeyen akü aparatı
https://www.sakli-sifa.com
Sanal kripto
https://www.sakli-sifa.com


 https://www.sakli-sifa.com
Arwen
https://www.sakli-sifa.com

https://www.sakli-sifa.com

https://www.sakli-sifa.com

 https://www.sakli-sifa.com


https://www.sakli-sifa.com 

https://www.sakli-sifa.com

https://www.sakli-sifa.com

https://www.sakli-sifa.com

https://www.sakli-sifa.com

https://www.sakli-sifa.com



Akıllı yağ
https://www.sakli-sifa.com

SAKLI-ŞİFA GERÇEK YAĞ YAPILIŞI BAHÇELER VE FİDE

    
              https://www.sakli-sifa.com    https://www.saklisifa-piriiworld.com
                                               sakli-sifa  
Dergi ,kitap ,gazete vb. gibi yayınların basıma hazır hale getirilmesi, okuyucuya ulaştırılmasına ilişkin hizmetler (global iletişim ağları vasıtasıyla anılan hizmetlerin sağlanması da dahil.).Film ,televizyon ve radyo programları yapım hizmetleri. Sağlık ,kurutulmuş  bitkiler saklı şifa bünyesinde araştırma bilgileri sunum hizmetler.. 


                   SAKLI-SİFA GERÇEK YAĞ YAPILIŞI MYRTUSLAURUS

                     LAVANTA BAHÇESİ VE FİDE LAVANTAFIDELERİ

                                   Lavantafideler    myrtuslaurus 

                   Gerçek yağlar hepsi şifalıdır. Çoğaltılan yağlara dikkat edin. 

                                   
İstenilen siparişlere göre yağ çekilebilir ..

                   Kekik yağı Toros nanesi yağ , mersin yağı ,ardıç yağı0

                               
       Bilgi için 0532 673 59 41     

                
        https://www.sakli-sifa.com

                         Myrtus Laurus Dış Ticaret Limited Şirketi olarak,

                 Tarımsal Üretim Sanayi Entegrasyonu amacıyla kurulmuştur.


                     https://www.sakli-sifa.com  

Tıbbi ve Aromatik bitkilerden, buhar destinasyon metodu ile uçucu yağ üretmektedir. 12.000 m² alan üzerinde, 1.800 m² kapalı alanda kurulan fabrikamız.

                       Murtular diyarı Karaisalı da faaliyet göstermektedir
            


       https://www.sakli-sifa.com 

Tıbbi ve Aromatik Bitki türlerinde Ülkemizin ve Yurt Dışının fide ihtiyacını karşılamak amacıyla, Bulgaristan da Dünyanın en eski Tıbbi Aromatik Bitki yetiştiriciliği yapan ve bu konuda öncü kuruluşlarından Raicho Yulyanov A.Ş ile işbirliğine gitmiştir. 

Her türlü tıbbi ve aromatik bitkilerin; fidanını, tohum, çelik ve diğer üretim materyallerini yurt içinden ve gerektiğinde yurt dışından temin etmekteyiz.

Öncelik olarak Lavanta (Lavan dula angustifolia), Gül (Rosa damascana), Altın otu (Helichrysum arenarium), Nane (mentha), ve ön sipariş ile her türlü tıbbi ve aromatik bitki fide yetiştiriciliği yapmaktayız 


 https://www.sakli-sifa.com 

1)Konumuz, Cleopatranın Sezarı ve MarcusAntonius’u baştan çıkartmak için, eski Yunan ve Roma’da banyo sularında, 1. Dünya savaşında antiseptik olarak yaralarda kullanılan, modern aromaterapinin ortaya çıkışını sağlayan mis kokulu sempatik Lavanta.

Görüntüsüyle büyüleyen, kokusuyla baştan çıkaran, lezzetiyle damağınızda iz bırakan, geleneksel tıpta birçok hastalığa şifa olan, bitkiler arasında özel bir yeri olan Lavantanın bilinirliği neredeyse insan tarihi kadar eski. Kayıtlar Lavantanın 2500 yıldan fazladır bitki, baharat olarak kullanıldığını kanıtlıyor.

Kadim dönemlerde Mısırlılar, Fenikeliler ve Araplar tarafından gerek mumyalama, gerekse parfüm amaçlı kullanılan kokusu, görüntüsüyle rahatlatıcı ve sempatik bitki Latince “Lavare” Yıkamak, yıkanmak veya “Livendula” mosmor ya da mavimsi kelimelerinden alıyor.

Romalıların banyo sularına kattıkları ismi gibi arınmayı sağlayan lavantanın tüm Avrupa’ya yayılmasının Arapların sayesinde olduğu düşünülüyor, özellikle İngiltere’ye… Kokusu oradan da Amerika’ya ulaşıyor…

Lavantanın, antik çağlarda antiseptik olarak kullanıldığı bilinmektedir. Birinci Dünya Savaşı esnasında yaralanan askerlerin yaraları hastabakıcılar tarafından lavanta suyuyla dezenfekte edilmekteydi. Doksanlı yılların başlarında bazı araştırmacılar lavantanın teskin edici ve ağrı kesici özellikleri olduğuna dair makaleler yayınladılar.

Ancak,  karaciğer metabolizmasının sağlıklı çalışması üzerindeki olumlu etkisiyle Hepatit’e ve saç dökülmesine karşı kullanımıdır. 

 

2)Latince adı: Lavandula angustif

Botanik Bilgi : Ballıbaba iller familyasındandır. Lavanta, en çok 1 m. kadar boylanabilir. Gövdesi dört köşe kesitli, yeşil renkli ve hoş kokuludur. Ancak, bitkinin ikinci yılında gövde odunsulaşır.

Grimsi yeşil renkli, ince uzun ve hoş kokulu yaprakları; uzun sapların ucunda seyrek başaklar oluşturarak yaz aylarında açan, çok kokulu, lavanta mavisi renkli çiçekleri vardır.

Bitkinin gövde, yaprak, sap ve çiçeklerine özel kokusunu veren, bunların üzerinde bulunan küçük yıldızsı tüyleridir.

Lavantanın sonbaharda olgunlaşan küçük meyvelerinin her birinde, dörder adet fındıkçık şeklindeki tohumu yer alır. Ülkemizde yetiştiriciliği yapılır.

Bilinen Bileşimi : İçinde organik asitler bulunan uçucu yağ ile glikozitler, alkaloitler ve tanen gibi maddeleri içerir.

Faydaları: Stresle ilgili baş ağrılarında etkili bir iyileştiricidir, İştahı açar, sindirimi kolaylaştırır, Mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür, depresyonla ilgili aşırı sinirlilik durumunda yatıştırıcı olur, Uykusuzluk halini giderir, İdrar söktürücüdür. Böbrekleri temizler. 
Yağ

:
 https://www.sakli-sifa.com

 LAVANTA YAĞI

İdrar arttırıcı ve romatizma ağrıları dindirici etkileri vardır. Baş ağrısı stres ve kas ağrıları için iyi gelir ayrıca güve ve sivrisinekleri uzaklaştırmak için kullanılır. Hassas ve yağlı ciltler için tavsiye edilir. Akneleri ve vücuttaki kötü kokuları giderir. Cilde sürüldüğünde ateşi düşürür. Saçtaki sirkeleri gidericidir. Kozmetik amaçlı esans ve banyo yağı olarak kullanılır.

Binen, cine ol, borneol ve organik asitler içerir.

Bir çay bardağı suya veya bir şeker parçası üzerine 3-4 damla damlatılarak alınır. ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılır

.
Lavanta: uçucu yağ, linolylacetat, linalod, cumarin, tanen, pinen, cineol, borneol.

Devam edecek

 https://www.sakli-sifa.com 

OKALİPTÜS:

Latince Adı: Eucalyptus türleri

Diğer Adları Okaliptüs, Sıtma ağacı, Sulfata ağacı

Mersin giller familyasındaki aynı cinsten 300’ü aşkın ağaç ya da ağaççık türünün genel adı Okaliptüs ’tür. Ülkemizde Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde sıcak, bol güneşli ve sulak yerlerde bataklıkları kurutmak, odunundan faydalanılmak üzere sıkça yetiştirilir.

Bazı okaliptüs türlerinin boyu 90 m’yi aşabilir. Gövde kabukları büyük levhalar halinde kabarıp dökülen okaliptüslerin yaprakları, genellikle orak biçimli, almaşık dizilişle, sarkık yapıda, koyu yeşil renkli ve tadı acıdır.

Yaprak koltuklarından çıkan püskül biçimindeki sarımsı beyaz ya da kırmızı renkli çiçekleri, tek tek ya da kümeler oluşturarak açar. Meyveleri, çok sayıda tohum taşıyan kapsüller halinde oluşur. 

Okaliptüsün tanence zengin kabukları seçicilikte kullanılır. Yaprakları, bileşiminde yüksek oranda sine ol bulunan uçucu madde, acı madde ve tanen içerir.

Faydaları ve Kullanım Şekli Soğuk algınlıklarında özellikle nezle, öksürük, bronşit burun tıkanıklıkları ve üst solunum yollarındaki yanma hissi gibi şikâyetlerde en etkili iyileştirici bitkilerden biri okaliptüs yapraklarıdır.

Balgam söktürücü, yanma hissini uzaklaştırıcı, idrar artırıcı ve hafif spazm çözücü etkileri bulunmaktadır. Göğsü yumuşatır, ateşi düşürür ve sinüsleri açar. Bu etkileri sağlamak üzere ya in füzyonu içilir ya buhar banyosuna girilir ya da ispirtolu veya zeytinyağlı eriyikleri alınır.

Okaliptüs yapraklarının çayı, solunum yolunuzu ferahlatır. Bir kupa için bir çay kaşığı oranında 5 10 dakika demlenerek hazırlanabilir. Eğer çay olarak içmeyip yüzünüzde buğu olarak kullanmak    istiyorsanız daha yoğun hazırlayabilirsiniz.

Antiseptik oluşu nedeniyle yara, ülser ve yanıkları temizleme ve iyileştirmede etkilidir. Bunun için diksiyonu şikâyet edilen yerlere uygulanır. Dişeti enfeksiyonlarında mikrop kırıcı, ağız kokularını gidericidir. Bu durumlar için ispirtolu ya da zeytinyağlı eriyikleriyle gargara yapılır.

Peklik verici ve vücudu güçlendiricidir. Böyle durumlar için in füzyonu alınır. Romatizma ağrıları, kas kasılmaları ve üşütmelerden ortaya çıkan ağrılarda şikâyet edilen yere lapası uygulanır.

İdrar yolları antiseptiğidir. Bu durumda bir tutam yaş yaprağın üzerine bir bardak kaynar su dökülüp 10 dakika demlendirilerek yapılan in füzyon, şekerle tatlandırılarak günde iki üç kez içilebilir.

Diksiyonunu hazırlamak için bir tutam yaş yaprağı suda iyice kaynatılır. Elde edilen diksiyon yara, ülser ve yanıklara günde iki kez uygulanır.

Buhar banyosu yapmak üzere yazın toplanıp kurutulmuş okaliptüs yapraklarından 2 3 tatlı kaşığı alınır, bir leğene konularak üzerine dört bardak kaynar su dökülür. Çıkacak uçucu yağın kaçışını önlemek için üzerin büyük bir havlu örtülür. Leğene doğru eğilip 10 dakika süreyle okaliptüs buharı solunur.

Yaş yaprakları ezilerek hazırlanan okaliptüsün lapası şikâyeti yerlere uygulanırken elle o bölgeye masaj yapılması da büyük fayda sağlar.

İspirtolu ya da zeytinyağlı eriyiğini elde etmek için okaliptüs yaprakları bu maddelerin içine yatırılıp 7-10 gün bekletilir. Bu eriyikle ağızda gargara yapılır ya da suyla seyreltilip şekerle tatlandırılarak içilir.

Uyarılar: Okaliptüsün aşırı dozlarda alınması zehirlenmeye yol açabilir. Okaliptüsle yapılan her uygulamadan sonra eller iyice yıkanmalı, gözlere dokunulmamalıdır.

 https://www.sakli-sifa.com

OKALİPTÜS YAĞI

Kabızlık, öksürük, sinüzit, şeker hastalığı, romatizma ve selüloitte etkilidir.

Dâhilen; bir fincan suya 5 damla damlatılarak balla tatlandırılıp içilir. Haricen; masaj şeklinde ve sinüzit için buğu şeklinde antiseptik olarak kullanılır.  

Okaliptüs: uçucu yağ, ekaliptol, reçine, lastik, tanen, acı madde

 https://www.sakli-sifa.com

BİBERİYE:

Latince Adı: Rosmarinus officinalis

Diğer Adları Beyaz püren, Biberiye, Hasdal ban, Kuşdili otu

Ballıbaba iller familyasından olan biberiye ülkemizde Batı ve Güney Anadolu kıyı şeridinde yetişir. Çok yıllık çalı görünüşlü bir bitkidir. Kışın yapraklarını dökmediği için bahçelerde süs ve çit bitkisi olarak yetiştirilmektedir. İğne gibi ince uzun yapraklarının üstü parlak koyu yeşil ve altı gri renklidir.

Yaz boyunca açan küçük çiçekleri mavi ya da eflatuni renklidir. Tohumları küçük, yağlı ve sarı-kahverengidir. Yaprakları çok hoş kokan biberiye, taze olarak salatalara, kurutulup baharat olarak da et yemekleri ve diğer yiyeceklere katılır.

Biberiyenin içerdiği uçucu yağlar arasında başta borneol olmak üzere linalol, kamfen, sineol ile kâfuru bulunur. Bitkide ayrıca tanen, reçine ile diğer etkili maddeler vardır.

Faydaları ve Kullanım Şekli: Biberiye bitkisi sağlığa çok faydalı olduğu gibi, mükemmel bir güzelleştiricidir. Kan dolaşımını hızlandırır. Sinirleri uyarır ve güçlendirir. Mide ve bağırsakları uyarır. Böylece sindirime özellikle yağlı yiyecek yendiğinde yardımcı olur. Hazımsızlıktan oluşan gazları söktürür.

30 40 biberiye yaprağının 2 bardak kaynar suya atılarak yarım saat kadar bekletilmesiyle elde edilen sıvı hem zihni açar, hem sindirimi kolaylaştırır.

Safra salgısını artırır. İdrar söktürücüdür. Kadınlarda aybaşını düzene sokar. Gecikmeleri önler, iyi bir adet söktürücüdür. Bu etkileri sağlamak için, biberiyenin yaprak ve taze sürgünleri yaz boyunca toplanır. Bitkinin tıbbi etkisi, çiçek açtığı zamanlarda en fazla olur. Yaprak ve ince sürgünler, aşırı sıcak olmayan, çok havadar ve gölge bir yerde ağır ağır kurutulur. Bir bardak kaynar suya l tatlı kaşığı yaprak ve taze sürgün konulup 10 15 dakika demlendirilerek yapılan in füzyon istendiği kadar içilebilir.

Kas ağrıları, siyatik ve romatizma ağrılarını azaltır. Burkulma ve eziklerde iyileştiricidir. Saç diplerindeki bezleri ufay daak erken saç dökülmelerini önler, şampuanla yıkanmaktan yıpranan saçları canlandırır. Bu etkileri sağlamak üzere, biberiyenin yaprak ve genç sürgünleri suya atılıp iyice kaynatılarak bir diksiyon hazırlanır.

Bu diksiyon, ağrılı yerler ya da saç dipleri elle iyice ovularak deriye yedirilir. Biberiye in füzyonu ile yıkanan saçlar gürleşip güzelleşir.

Bir bez torbaya konulan biberiye yaprak ve taze sürgünleri banyo musluğunun altına asılarak üzerine sıcak su akıtılıp böylece doldurulan küvette banyo yapıldığında cildi derinden temizler, teni kayganlaştırır ve güzelleştirir.

Yaprak ezilerek yapılan lapa, kırışıklıkları gidererek cildi güzelleştirir.

Taze dalları havayı temizlemek üzere odalara konur, yaprakları banyo suyuna katıldığında kan dolaşımını harekete geçirir ve artan kan basıncıyla oluşan ağanları uygulandığı yerde azaltıcı etki yapar. Yağların sindirimine yardımcı olur.

Yaprakları soyulan kurumuş gövdelileri ateşte güzel koku çıkarır.    

 https://www.sakli-sifa.com 

BİBERİYE YAĞI

İdrar söktürür gaz giderir, kan dolaşımını arttırır, bronşite ve sinüzite, sarılık ve karaciğer yetmezliğinde de kullanılır. Uykusuzluğu ve sinir sistemini düzenler. Kolesterolü denetler.

Kamfer, terpen, tanen, reçine, acı maddeler, saponin, cholin, glikozit, organik asitler, kâfur içerir.

Bir fincan suya 2-3 damla damlatılır veya şekere damlatılarak günde 3 defa kullanılabilir. Sinüzite romatizmalı ağrılara sivilceler üzerine sürülerek kullanılır.

 
Biberiye: borneol linalol, kamfen, sineol tanen, reçine

 https://www.sakli-sifa.com

Mersin bitkisi ve meyvesi 

Yazılacak .


    https://www.sakli-sifa.com

  DEFNE:                              

Latince Adı: Laurus nobilis

Diğer Adları Har, Nehtel, Tehnel, Tafine...

Defne giller familyasının örnek bitkisidir. Ülkemizin kıyı bölgelerinde doğal olarak yetişmekte, ayrıca süs bitkisi olarak park ve bahçeleri süslemektedir. Defne, yuvarlak tepeli ve sık dallı olarak gelişir. Meşinimsi, sert, üst yüzü parlak, kenarları dalga görünüşlü koyu yeşil yaprakları vardır. İlkbaharda açan sarımsı ya da yeşilimsi beyaz renkteki küçük çiçekleri olgunlaşınca rengi koyu mor, tek tohumlu ve etli meyvelere dönüşür.

Bazı yemeklere koku ve çeşni katar, veteriner hekimlikte ilaç yapımında kullanılır. Defne, ülkemizin tarımda önemli dışsatım ürünlerinden biridir.

Defne yaprakları yaz sonunda toplanır, gölgelik ve havadar yerde kurutulur.

Bitkinin yaprakları Tanen, acı madde, uçucu yağ ve eterik asidi içerir.

Faydaları ve Kullanım Şekli: Defne Yaprağı ateşi düşürür. Vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. Sinir ağrılarını dindirir. Genelde kurutulmuşları kullanılmakta olup, çok kuvvetli aroması yüzünden miktarı iyi ayarlanmalıdır. Müzmin baş ağrılarını geçirir. Doğum zorluklarını giderir.

Adet gecikmelerinde etkilidir. Karaciğer hastalıklarına iyi gelir. İştah açıcıdır. Sindirimi kolaylaştırır, mide iltihaplarını kurutur. Yaprakları çay gibi demlendirilip sindirim yardımcısı ve iştah açıcı olarak içilir. Mideyi kuvvetlendirir, bağırsakları temizler. Aynı zamanda idrar söktürücü ve terleticidir.

Bronşit, nefes darlığı, öksürük ve karın ağrısının giderilmesinde etkilidir.

Bu şifalarından faydalanmak için parçalanmış kuru yapraklarından 1-2 tatlı kaşığının üzerine 4 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirilerek hazırlanan in füzyon, günde bir iki kez ve bir-iki yemek kasığı olarak alınabilir. Daha fazla alınması kusturucu olur.

Gargara yapılırsa ağız ve dildeki yaraları iyileştirir.

Defne tohumu balla macun yapılıp yenildiğinde baş ağrısını ve migreni geçirir. Mafsal ağrılarına ve romatizmaya iyi gelir.

Bunun için 10 gr defne yağı 100 gr eritilmiş iç yağı ile merhem haline getirilir, ağrıyan yerler bu merhemle ovulur.

Bitkinin meyvelerinden yapılmış olan defne yağı, bedende romatizma yangılı yerlere sürülerek rahatlama sağlanır. Defne yağı yaraların iyileşmesinde, vücuttaki parazitlerin temizlenmesinde de etkilidir.

Ayrıca olgun meyveleri saç dökülmesini engelleyici sabunların yapılmasında kullanılır.

Bir iki adet taze defne yaprağı fasulye, mercimek, nohut, pirinç gibi kuru yiyeceklerin içine konursa onların kurtlanmasını önler.

Defne dalları havayı tazelemesi ve koku vermesi için duvara asılır.

Uyarılar: Hamilelik durumunda defne alınmamalıdır.

Yukarıda açıklaması yapılan, ülkemizin birçok yerinde yetişen Akdeniz defnesi dışındaki diğer defne türleri zehirlidir.

DEFNE(2)

Defne ağacı, Yunan mitolojisindeki kehanet, şiir ve tıp tanrısı Apollonia tarafından kutsanmıştı. Napolyon’un kehanetleri Delfi’de rahibeler tarafından çevreye duyurulurdu.

Rahibeler bu açıklamalarım yapmadan önce, diğer törenler sırasında defne yaprağı yerlerdi. Defne hafif uyuşturucu bir maddenin yüksek dozunu içerdiğinden rahibeler o anda esrime durumuna geçiyor olmalıydılar.

Delfi’deki Apollonia tapınağının çatısı hastalık, büyü ve yıldırımlardan korunmak üzere defne yapraklarıyla örtülmüştü. Defne yapraklarından yapılmış çelenkler, ozan ve sporcular için mükemmellik simgesi sayılırdı. Romalılara göre, defne aklı ve zaferi simgelerdi. Latince’deki laurus sözcüğü şan ve şeref nobilis ise ün ve nam sahibi anlamlarına geliyordu. Defne hastalıklara, özellikle cüzzama karşı yüzyıllarca kullanılmıştı.

KULLANIMI;

Dekorasyonda

TÜM BİTKİ Süslü budanan bahçe çitleri için çok elverişlidir.

Sofrada

YAPRAĞI Güveç, çorba ve sosların garnitür buketine konulur. Zeytinyağlı salamuralara, et suyu, patates çorbası, dolma içleri, etli börek, kori, av eti ve kaynatılmış balık suyuna katılır. Ancak, servis edilmeden önce defne yaprağı yemeklerden çıkarılır.

Çeşni katmak üzere krema ve sütlaçlara eklenir. Garnitür olarak kullanılır.

Koku yapımında

DALI Havayı tazelemesi ve güzel kokutması için duvara asılır. YAPRAĞI Ufalanmış yapraklan odayı güzel kokutan potbori tabağına konur.

Tıpta

YAPRAĞI Çay gibi demlendirilip sindirim yardımcısı ve iştah açıcı olarak içilir.

Dikkat: Tatlı olan bir defne türü dışında tüm defneler zehirlidir.

               https://www.sakli-sifa.com

DEFNE YAPRAĞI YAĞI

Yemeklerde güzel koku vermek için kullanılır gargara yolu ile alındığında bademcik iltihaplarında soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara iyi gelir. Terletici ve Antiseptik özelliklere sahiptir. Saç ve kafa derisi tedavilerinde kullanılır. Saç büyümesine etki eder. Ayrıca gaz giderici ve kan gevşeticidir.

Bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak. Günde 2 defa içilir. Parmak uçlarıyla friksiyon şeklinde kullanılır.

Hamilelikte kullanılmamalıdır. Kızdırıcı özelliği nedeni ile cilt üzerinde kullanılırken dikkat edilmelidir

DEFNE UÇUCU YAĞI

Yemeklerde güzel koku vermek için kullanılır. Gargara yolu ile alındığında bademcik iltihaplarında soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara iyi gelir. Terletici ve antiseptik özelliklere sahiptir. Saç ve kafa derisi tedavilerinde kullanılır. Saç büyümesine etki eder. Ayrıca gaz giderici ve kan gevşeticidir.

Dâhilen; bir fincan suya 4 5 damla damlatılarak günde 2 defa içilir. Haricen; parmak uçlarıyla friksiyon şeklinde kullanılır. Hamilelikte kullanılmamalıdır. Kızdırıcı özelliği nedeniyle cilt üzerinde kullanılırken dikkat edilmelidir.  

Defne: Tanen, acı madde, uçucu yağ ve eterik asidi 


     https://www.sakli-sifa.com

KULLANDIĞINIZ SU, BİTKİ VE YAĞ YEDİĞİNİZ GIDALARI TANIYIN

Bilhassa gıdaları Her günün her saniyen her anın değiştiği gibi kullanımlar gıdada 30 günü geçmemeli.. Dikkatinize. .Deneyin görün ne neler evren değişiyor.. Bugün Başın, miden, dolaşım bozukluğun, görmen, kalbin ,Anatomi yapın kısaca her yerin ağrı çekiyorsa ne yedine ne içtiğine bak..

Bulunamamış elementler serbest dolaşanlar neler karışıyor. .İşlenmişe her şey karışır ama dalında taze yaşam sunar.. Ama çok para hırsı o canlıyı da dalında yakalar.

Kan kemik et, olduğu için fark edemiyorsunuz ama bir çelik gövdeniz olsaydı neden hasta hastalık olduğunu çok çabuk anlardınız..

Bitki su ve ilaçlar her maddede değişir Havada serbest dolaşır ama çelik, bakır, plastik ,jelatin, alemin yum farzladır. Bunlarda dayanamayan et kemik kanda ne olmaz.

Ama bir gün ekoyu bozdukça denizlerin su zehir, yağmurların asit olduğunda yeni dünyanın kuruluşunu yapacak "Rabbim".

ŞİFALI  BİTKİLERİN   KİMYASAL BİLEŞİMLERİ

Şifalı bitkilerin bileşiminde bulunan kimyasalların bilinmesinin bu bitkilerin hangi hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğinin tespitinde büyük önemi vardır.

Muhtevalarına göre bu bitkilerde aşağıdaki grup bileşimleri vardır:

Alkaloitleri: Bitkisel tedavide alkaloitler, en etkili maddeler grubuna girer. Devamı

Glikozitler: Glikozitler, bitkilerin bileşiminde geniş ölçüde bulunurlar.  Devamı

Sipolinler (sabunsuzlar): Sipolinler mürekkep yapıda glikozitlerdir.  Devamı

Vitaminler: Bitkilerin bileşiminde bulunan maddelerden biri de vitaminlerdir Devamı

Enzimler veya Fermentler: Bitki muhtevasındaki bütün fermentler, albüminle maddeler veya albüminle karışımlardır. Devamı

Eterdik Yağlar: Uçucu yağ, bitkilerin yaprak, meyve, kabuk veya kök kısımlarından elde edilen, oda sıcaklığında sıvı halde olan, kolaylıkla kristalleşebilen genellikle renksiz veya açık sarı renkli, uçucu, kuvvetli kokulu, doğal bir üründür.  Devamı

Fitnesiler: Fitnesiler uçucu eterdik yağ kolundan olup mikropları öldürücü görevdedirler. Devamı

Yağlı Maddeler: Yağlar bitkiler için besleyici yedek maddelerdir. Devamı

Fosfatılar veya Lipitler: Fosfatılar genellikle bitkilerin tohumlarında bulunur. Devamı

Mumlar: Mumlar bitkileri korumakla görevlidir. Devamı

Karbonhidratlar: Karbonhidrat, hem canlının yapısına katılan hem de enerji sağlayan karbon, hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan organik bileşiklerdir Devamı

Sepi Maddeler: Hemen hemen bütün bitkilerde bulunur. Devamı

Organik Asitler: Genellikle birçok bitkide bulunan ekşi tat, organik asitlerden ileri gelmektedir.  Devamı

Albüminler: Albüminler yüksek molekül ağırlığında fevkalade mürekkep azotlu bileşimlerdir. Devamı

Bitkisel Hormonlar: Bitkisel hormonların bir kısmı hücrelerin bölünmelerini, bitkinin embriyonla büyümesini temin ederken ikinci bir kısmı genellikle bitkilerin uç kısımlarında oluşarak bitki organizmasının büyümesini sağlarlar.  Devamı.

İnorganik Maddeler: Bitkilerde inorganik maddeler oksitler, karbonlar, sülfatlar, klotritler, fosfatlar, silikatlar vs., şeklinde görülür.  Devamı

 

 Resimler ve sayfası yakında.

Ziyaret istatistiği
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam148
Toplam Ziyaret1091105
Döviz kuru ve ASLI Altın Günüş Bakır
AlışSatış
Dolar6.05396.0781
Euro6.53826.5644
Bahçeler ve yağlar
okaliptüs bitki ve yağlar
Mersin bitkisi yağlar
Biberiye bahçesi ve yağlar
Defne yağ
Lavanta fibeleri Adana
Lavanta bal
LAVANTA BAL

https://www.sakli-sifa.com
Balların nöbetçisi

https://www.sakli-sifa.com

 https://www.sakli-sifa.com