Bağışıklık sistemimiz vücudumuzu dış etkilerden, yabancı olan tüm organizmalardan korumaya programlanmıştır. Bağışıklık sistemi, Hastalıklara karşı koruma sağlayacak bir mekanizmadır ve de "yaratanın" akıl şuura vermiş olduğu yaşam kitidir ve de akıl şuur olmayan yaşama biyolojik yaşama doğa örtüsüne zarar vermeden vede kimseye gerek kalmadan sağlıklı yaşam sağlar. Ancak kendi kendine bu güce sahip olan sistemimiz çeşitli dış etkiler nedeniyle zayıflamaktadır. Bunu önlemek adına bağışıklık dediğimiz sistemi kuvvetlendirmemiz ve kanda ki savaşan antikorlar yükseltmek gerekmektedir.
Akıl şuuru kullanamayan ve de kullanmayı bilmeyen sadece nefis ve çıkarcı kişilerin anatomisi..
Haksız şekilde sadece kaba kuvvet şiddet uyguluyorsa düşünmeden davranış şekli çıkar için akıl ve düşüncesi olmayan kendini haklı gören kendinde akıl şuur varken filtre edecek sabır ve erdemlik yok ise o sadece patlamamış veya yorgun mermi gibidir barutu olup çekideki bulamayan çıkar ve çıkarcılar tarafından bulunduğu ve bulduğu anda sadece ARTIK O bir kaostur.
Sırlar kitabı Selcuk uysal çoban saklı şifa
BAL:
Besinlerin en güzeli olan bal, soframızdan eksik olmaması gereken bir şifa kaynağıdır. Bir Hadisi Şerif ’te “Sizlere iki şifâyı tavsiye ederim: Biri bal, diğeri ise Kur’ân-ı Kerîm’dir.” buyurulmaktadır.
İnsanlar çok uzun seneler önce bile balın bir şifa kaynağı olduğunun farketmişler hatta bazı toplumlar faydalarından dolayı balı kutsal saymışlardır.
Balın mikropların üremesini önlenmesinde, beyin hücrelerinin beslenmesinde büyük rolü vardır. Vücuda kuvvet, canlılık verir; nekahat döneminde hastanın ayağa kalkmasına yardım eder. Kansızlığa, zayıflığa iyi gelir.
Çocukların gerek fiziksel, gerekse zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde gelişim gösterebilmesi için de bal oldukça faydalıdır. Yaşlanmayı geciktirici özelliği bulunan bal, herhangi bir hastalık nedeniyle sürekli ilaç kullanan kişilerde oluşan toksinleri atması için idealdir. Ölüm hariç her türlü rahatsızlığa iyi gelen balın temel faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için balın içerisinde bir çok besin maddesi bozulmadan ilk günkü tazeliğinde saklanabilir.
Balın içerisinde bulunan şeker vücut tarafından emilimi en basit şeker olmasından dolayı kısa sürede kana geçer ve bu sayede mide içerisinde bulunan fazlalıkların da vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Özellikle demir eksikliği rahatsızlığından ötürü kansızlık sorunu çeken kişilerin balı sık tüketmesi durumunda kan yapıcı etkisi bulunmaktadır.
Hastalık sonrasında kişinin günlük yaşantısına hemen dönebilmesini sağlar, içinde A, B, C ve diğer vitamin grupları bulunduğu için kişiye enerji verir. PİRİİ WORLD
Romatizma sorunu bulunan kişilerde harici şekilde uygulanıldığı takdirde kısa bir süre içerisinde ağrıların azalmasına yardımcı olur.
Alerji yaşayan kişilerde kimyasal maddeler içeren ilaç yerine tercih edilebilir. Fakat bunun için doktor tavsiyesi almak gerekir.
Bal içerisinde yer alan buhar sayesinde vücutta olan ağrı veya sızıyı dindirme özelliğine sahiptir.
Sıcak baldan yapılan şerbet tüketildiğinde kabızlık sorununa iyi gelir.
Günümüzde bile cerrahi operasyonlardan sonra oluşan yaraları kapatmada baldan faydalanılmaktadır.
Şeker hastaları ve zayıflamak isteyenler çiçek balı yerine çam balının ikinci ve üçüncü mahsulünü kullanmalıdırlar. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus da balın ısıtılmamış, işlenmemiş yani doğal olmasıdır.
Balgam oluşumuna karşı önleyicidir ve bronşları temizler.
Vücut bal ile ovulduğu taktirde cildi güzelleştirici ve yumuşatıcı etkisi bulunmaktadır. Bit sorunun kökten çözülmesine yardımcı olur.
Bal, limon ve süt karıştırılıp içildiği taktirde nezle tedavisinde oldukça etkilidir.
Rahatsızlıkların tedavisinin dışında hastalıklar olmadan da bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek adına bal tüketilmelidir. Tatlıların veya çayın içerisine şeker yerine tatlandırıcı özelliği bulunan bal tercih edilmelidir. Ağız yoluyla tüketilen balın dışında haricen cilt yüzeyine sürülen balın sivilcelerin ve cilt lekelerin tedavisinde faydalı olduğu bilinmektedir. Şifalı bitkilerle birlikte de bal tercih edilebilir. Zencefil, çörek otu, zerdeçal gibi bitkilerle karıştırılan bal günümüzde oldukça popülerdir ve sıkça kullanılmaktadır. Yetişkin bir birey gün içerisinde kullanım alanına göre farklılık gösterse de ortalama 2-3 çorba kaşığı bal tüketebilir. Fazla tüketimden dolayı herhangi bir yan etkiye bugüne kadar rastlanmamıştır.
Peygamberimizin “Sirke ne güzel katıktır! Sirkesi bulunan bir ev, katıktan mahrum sayılmaz!” diye övdüğü, pek çok hastalığa şifa olan elma sirkesinin önemi ve kıymeti bugüne kadar pek anlaşılamamıştır.
Elma sirkesi mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Bu sebeple bazı salgın hastalıklara karşı tıbbi ve ciddi bir tedbir olarak hep tavsiye edilir.
Elma sirkesi yüksek miktarda kalsiyum, yani kemik ve dişler başta olmak üzere insan vücudunun en temel minerallerinden birini ihtiva etmektedir. Böylece kemikleri mineral bakımından zenginleştirerek kemik erimesini önler.SAKLI ŞİFA
çerdiği yoğun potasyum sayesinde hücre büyümesini destekler.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek nezle, grip, boğaz ağrıları gibi enfeksiyonlara yakalanmayı engeller.
Sirke sindirimi kolaylaştırır, hazımsızlığa iyi gelir, iştahı açar. Ayrıca barsak gazına ve kabızlığa iyi gelir.
Sirke mide hararetini giderir. Safra rahatsızlıklarına iyi gelir ve safra akıntısını düzenler.
Kalp ve sinirleri kuvvetlendirmede düzenli olarak elma sirkesi-bal karışımı alınması tavsiye edilir. Yine bu karışım muhtevasında olan A ve diğer vitaminlerle görmeyi keskinleştirir.
Kolesterolü düşürür. İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.
Kadınlarda adet ağrılarına ve anormal akıntılara karşı etkilidir.
Sirkeyle soğuk su friksiyonları en zararsız ateş düşürücüdür.
Egzama ve yaralara sürülürse büyük ölçüde şifa etkisi vardır.
Başta damarlar, karaciğer, böbrekler olmak üzere vücudu toksinlerden arındırır. İdrar yolları enfeksiyonlarında, sindirim bozukluklarında, kramplarda, yaban arısı sokmalarında, saçta kepekte, uyku bozukluklarında, kulak çınlamasında da kullanılır.
Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini korumasını sağlar. Örneğin kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp, bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar.
Uzun süreli kullanımı eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntılara son verir.
Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonlarında, bronşitte içilebilir ya da buhusu yapılır.
İdrar yolları enfeksiyonlarında, sindirim bozukluklarında, kramplarda, yaban arısı sokmasında, saçta kepekte, uyku bozukluklarında, kulak çınlamasında da kullanılır.
Antiseptik:
Meyve ve sebzelerin elma sirkesi katılmış su ile yıkanması onların mikroplardan arınmasını sağlar. Ayrıca Bakteri ve mikropların barınmaması için mutfak ve banyolarınızda elma sirkeli su kullanmanız önerilir.
BOĞAZ AĞRISI:
Anjin ve streptokok dahil olmak üzere tüm boğaz ağrılarında, 1 bardak suya katılan 1 kahve kaşığı elma sirkesi ile her saat başı yapılacak gargara rahatlatıcı bir çözüm olacaktır.
Ayaklar:
Ayaklarınız için bir leğene ayak bileklerinize kadar ılık su doldurun ve içine yarım şişe elma sirkesi ilave edin. Sabah ve akşam, en az 5 dakika, ayaklarınızı bu su içinde dinlendirin.PİRİİ WORLD
Yorgunluk ve uykusuzluk: 1 litre suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir fincan bal ilave edin. Her gece yatmadan önce 2 yemek kaşığı içeceğiniz bu karışımla uykusuzluğunuzun ve yorgunluğunuzun kaybolduğunu göreceksiniz.
Kaşıntılar:
Böcek ısırmalarına ve kurdeşene bağlı kaşıntılarda, arı sokmalarında ve cilt çatlaklarında sürülecek elma sirkesi rahatsızlığı ve acıyı giderecektir.
Mide bulantısı:
Mide bulantısının ve kusmanın önüne geçmenin yolu; ılık elma sirkesine bir bezi batırıp sonra sıkmak ve bu bezi midemizin üstüne yerleştirmektir. Bez soğudukça ılık bir bez ile işlem yeniden yapılmalı.
Sivilceler:
Sağlıklı bir cilt için banyo suyunuza biraz elma sirkesi ilave edin. Cildinizin yumuşadığını ve parladığını fark edeceksiniz. Sivilceler için, su ile seyreltilmiş elma sirkesiyle yüzünüzü silin ve durulayın. Elma sirkesi akneye neden olan mikropları öldürür.
Varisler:
Varislerin yol açtığı ağrıdan şikayetçiyseniz, sirkeli bir bezi, bacaklarınıza sarın ve 30 dakika bekletin. Otuz dakikalık süreyi bacaklarınızı yukarı kaldırarak geçirin. Bu işlemi sabah ve akşam tekrarlayın.
ARMUT:
Ödemler, kalp ve böbrek, kansızlık, damar rahatsızlıkları, bağırsak, idrar söktürme, arterit, gut ve romatizmaya iyi gelir. Diyet yapanlar yiyebilir. nezle olanlara bol bol armut yemelidir. Armut aynı zamnda mideyi kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır ve çarpıntıyı önler.
ASMA:
Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur. Vücuda kuvvet verir. Sarılığı keser. İshali durdurur.
AYVA:
Kalbe kuvvet verir, rahatlatır. Harareti keser. Mideyi kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır. Bağırsak gazlarını giderir. Şişmanlatmaz ve şekeri yükseltmez. Vitamini boldur, Komposto ve şurupları, ishallerde etkilidir. Bilhassa çocuk ishallerinde kullanılır. Hastaya günde 30 gr’dan 10 gr’a kadar ayva şurubu verilebilir. Çekirdekleri bazı ekzamalarda çok iyi sonuç verir.
BALIK:
Etle aynı besin değerine sahiptir. Daha az yağlıdır. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastaları balığın, haşlanmışını ve ızgarasını tercih edebilir.
Balık, kan kolesterol düzeyinin dengelenmesinde önemli rolü olan w-3 asitlerini içermesi sebebiyle, özellikle koroner kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin kırmızı et yerine tercih etmesi gereken yiyeceklerin başında geliyor. Ayrıca balık, iyi bir E vitamini kaynağı olması sebebiyle de Cilt Kanserinin önlenmesi ve yaşlılığa bağlı hücrelerin az zarar görmesini sağlaması, kış aylarında enfeksiyondan korunulması açısından oldukça önemli rol oynuyor.
BALKABAĞI:
Mikrobik hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının yememesi gereken bir gıdadır.
BAMYA:
Mineraller açısından da zengin bir sebze olan Lif oranı yüksek bir besin olan Bamya, halsizliğe iyi gelir, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gider.│SAKLI ŞİFA
mekte faydalıdır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur.
Bamya, iyice olgunlaşıp kartlaşmadan taze olarak toplanmalı ve tüketilmelidir. Yaş ya da kuru olarak tüketilebilir. Bamyanın çiçeği de faydalıdır. Çiçekleri ezilip kaynatılarak suyu içilirse göğsü rahatlatır ve yumuşatır.
BÖRÜLCE:
Yemeği, salatası ve turşusu yapılarak tüketilen bir bitkidir.
Kansızlığa iyi gelir, kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Göğüs ve akciğere faydalıdır. İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir. Cinsel arzuyu arttırır. Yanıklara sürülürse faydası görülür.
BUĞDAY
Tam buğday unu lifli yapısı ile sindirim sistemine yardımcı olup, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. buğday özünün besleyiciliği benzeri tahılların çoğundan yüksektir. Bazı kanser türlerini engelleyici özelliği vardır. Sindirim olarak yulaf ve mısıra göre daha zordur. Buğday çiminin besleyici değeri ve şifası oldukça fazladır.
BULGUR:
Bulgur fıtri olarak yetişen buğdaydan yapılırsa, pilavını, üzüm hoşafı ile bol miktarda yiyiniz. Bulgur pilavı üzüm hoşafı ile yenir ise kan yapar.
BUZ:
Türlü sebeplerden doğan bulantı ve kusmalarda, akciğer ya da mideden kan gelme halinde hastaya ufak buz parçaları yutturmak faydalıdır. Apandisitli hastaların karnına, beynine kan hücum etmiş kimselerin başına buz parçası koymak iyi gelir. Büyük baş ağrılarında da buz torbası ağrı keser. Önemli not: Buz kesesini daima ve muhakkak ki iki yün parçası arasında tutarak uygulayın.
ÇİKOLATA:
Beyin için faydalıdır. Kilo ve şekeri olanlar az miktarda bitter çikolata yiyebilirler. Bitterin şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür. %20 Kakao yağı, yağları eritir, kolesterolü artırmaz. Dişleri çürütmez. Kabızlık yapmaz. Bağışıklık sistemini harekete geçirir. Vücudu sakinleştirir. İçindeki katkı maddeleri alerji yapabilir. Ölçülü yenmelidir.
ÇİLEK: Romatizmanın ilacıdır. Gut, arterit ve idrar söktürür. Kilo ve şekeri olanlar bol miktarda yiyebilirler.
ÇİMLENMİŞ BUĞDAY ve ARPA:
Pek çok hastalığa şifa olan bir gıdadır. Bir miktar dövülmemiş buğday veya arpa yıkanıp kırılmış olanlardan ayıklanır ve ıslatılır. 3 saat suyun içerisinde beklettikten sonra suyu süzülerek, üzerine ıslak bez kapatılır. Karanlık ve ılık yere koyulur. 24 saat sonra küçük filizleri çıkar, güzelce yıkanıp bal ile karıştırılarak 2-3 çorba kaşığı yenilir, kilolu olanlara 1 çorba kaşığı yeterlidir.
Sinir sistemi hastalıklarına, bağırsağa, yaralara çok şifalıdır. 3 veya 5 gün bekletilerek filizleri uzatılmış buğdaylar eskimiş yaralar için mükemmel bir ilaçtır. Bu buğdaylar filizleri ile dövülüp beze sarılıp yara içine veya üzerine koyulur, günde 2-3 defa değiştirilmelidir. Buğdaylar ezilirken biraz ılık su ilave e dilebilir. Buğdaylar kullanılmadan önce muhakkak yıkanmalıdır. En eski yaralar kısa zamanda kapanır. PİRİİ WORLD│
DANA VE SIĞIR ETİ: Dana ve sığır etini, devamlı yemeyiniz. Dana ve sığır eti devamlı yenirse kalın bağırsak kanseri, kötü huylu tümör, basur, cilt hastalıkları, damarların büzülmesi ve daralması gibi hastalıklar meydana gelir. Dana ve Sığır etinin zararı baharatla telafi edilir. “Sütü şifa, yağı deva, eti marazdır.” Hadisi Şerif.
DEREOTU
: Yemeklerimizin, salatalarımızın bu süsü, aynı zamanda iştah açar, kuvvet, çeviklik verir, bağırsak gazlarını giderir.Hazmı kolaylaştırır, hiç bir zararı yoktur.
DOMATES:
Demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri ile A, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengin bir besindir. Damla hastalığı, karaciğer ve romatizmaya iyi gelir. Damarları açar.
Özellikle lif açısından zengindir, kabuklarıyla yenildiğinde sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı giderir. İyi bir idrar söktürücüdür ve vücuttaki zararlı maddelerindışarı atılmasına, böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Kanı temizler. Kanseri, özellikle de prostat kanserini, önlemede çok etkilidir. Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Damar sertliği, karaciğer hastalıkları ve romatizmaya iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirir. Cilde tazelik verir.
Fakat içinde oksalat denen bir madde olduğundan böbreklerinde taş ve kum olanların fazla yemeleri iyi değildir.
DUT:
Kan yapıcı özelliği vardır. İştahı açar. Kilo aldırır. İdrarı söktürür. Mideyi güçlendirir. Kabız yapıcı özelliği vardır. Böbrekteki yağ oranını dengeler. Bağırsakların çalışmasını düzenler. Anjin hastalığının tedavisinde kullanılır.
Beyaz dutun yaprakları idrar söktürücüdür. 7 gr. kadar yaprak 250 gr. suda haşlanıp içilirse hemen etkisi görülür. Karadut daha çok doktorlukta kullanılır. Karadut şurubu ağızda, diş etlerinde meydana gelen iltihapları iyileştirir. Bir parça hatmi çiçeğini haşlayıp içine dut şurubu konularak gargara yapılırsa bademcik iltihapları geçebilir. Küçük çocukların ağız ve diş iltihaplarında en çok kullanılan ev ilacı dut şurubudur. Yutulsa bile hiç bir zararlı etkisi yoktur.
Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Saç dökülmesi, böbrek ve idrar yolları, ishal ve yorgunluğa iyi gelir.
ELMA:
Bağırsak faaliyetlerini düzenler, hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Gastrit ve ülser için faydalıdır. Kanı temizler. Kolesterolü düşürür. Damar sertliğini önler. Şeker ve tansiyonu düşürür. Dişleri temizler. Migren krizine engel olur. Cildi güzelleştirir. Ve yaşlanmayı geciktirir. Kabuğu ile yenmesi tavsiye edilir.
Enginar, annelerin çocuklarına mutlaka yedirmesi gereken bir sebzedir. enginar yapısında bulunan antioksidanların yardımıyla, vücudumuzdaki birçok toksin maddeyi uzaklaştırır, karaciğeri güçlendirir.
Enginarın içeriğinde bulunan quersetin ve rutin isimli antioksidanlar kansere karşı vücudumuzu koruduğu gibi aynı zamanda da kalbi güçlendiren özelliğine sahiptir. Enginarda bulunan cyanic asit adlı madde kötü kolesterolü düşürür ve iyi kolesterolün salgılanmasını arttırır. Bu da kalp damar sağlığı için önemli bir faydadır. Enginarda bulunan yüksek oranda lif yapısı kan şekerinin dengelenmesinde etkilidir. Şeker hastaları için zeytinyağlı veya etli yapılmış enginar yemeği, şeker kontrolünde önemli bir etki gösterir.
Enginarın yapısında bulunan potasyum minerali vücutta bulunan sodyum-potasyum dengesinde etkili olup, tansiyonun normal seviyelere gelmesinde etki ettiği saptanmış
Enginardan en büyük faydayı sağlamak için; mevsiminde öğlen veya akşam yemeğinde tüketilmelidir. Karaciğer ve böbrek yetersizliğinde, bunların sancılarında, sarılık ve gut hastalıklarında, aşırı şişmanlıkta, kurdeşende, romatizmada ve egzamada oldukça faydalıdır.
ERİK:
Vücut ve zihin yorgunluğunu giderir. Sinirleri yatıştırır. Vücut sıvılarının yeterli oranda olmasını, sinirlerin uyarımını, kas dokusunun çalışmasını sağlar. Zayıflamak isteyen ve şeker hastaları yiyebilir.
GLİSERİN:
Ağızdan alındığında , bağırsakları yumuşatır. Safra yollarının tıkanıklığına iyi gelir, safra akımını kolaylaştırır. Dışarıdan kullanımında, deri çatlaklarına çok iyi gelir. 1 ölçü limon suyu, 1 ölçü kolonya ve aynı miktar gliserin karışımı deriyi yumuşatır, çatlakları giderir. Ev işi yüzünden elleri çatlayan kadınlar bu ilacın faydasını görür ve daima kullanırlar.
GREYFURT:
Mikrop öldürücü ve kabızlık gidericidir. Karaciğeri çalıştırır. İştah açar. Cinsel gücü artırır. Sabahları aç karnına içilmelidir. Şişmanlatmaz ve şekeri yükseltmez.
HAVUÇ:
Mutfaklarımıza kadar girmiş olan bu bitki gaz giderici, üre çıkışını artırıcı ve uyarıcı etkileri ile bilinir. Ayrıca zengin bir Vitamin E ve Karoten kaynağıdır. Bağırsak iltihaplarını ve böbrek ağrılarını giderir. Gözler ve cilt için çok faydalıdır. Dizanteri ve kronik öksürükte çok faydalıdır. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır. Çiğ ve rendelenerek yenilebilir.
HURMA:
Vücudun sağlıklı ve zinde kalmasını sağlar, organlara bol miktarda hareket ve ısı enerjisi verir. Kansızlığı azaltır. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
ISPANAK:
Zihinsel ve fiziksel yorgunlukları giderir. Kan yapar, zayıflamak isteyen ve şeker hastaları yiyebilir. Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebzedir. PİRİİ WORLD
İNCİR:
Bütün meyvelerin faydaları içinde toplanmıştır. Şeker, organik asitler, yağ ve A,B ve C vitaminleri barındırır. Hamileler ve çocuklar için çok faydalıdır. Az yenirse şekeri yükseltmez, kolit, akciğer ve yorgunluğa iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır, kabızlığı giderir. Vücudu kuvvetlendirici, Kalbe ferahlık verici, kuluncu giderici, ses açıcı, sindirim yollarını düzenleyici, balgam söktürücü özellikleri vardır.
Kanı dondurucu, kan eritici, balgam sökücüdür. Yaraları iyileştirir, yemek borularını açar ve boşaltır. Elma sirkesi içerisinde sulandırılmış 3‘er incir (taze veya kuru) yiyen ateşli hastalıklardan kurtulur, safradan zarar görmez. Karaciğer, dalak, böbrek, mesane tıkanıklıklarını açar. Kuru incir, zeytinyağı içinde 15-20 gün, güneşte bekletilerek yenir ve yağından içilirse, sperm sayısını artırır. İncir kurusu, ekmek, kurabiye ve keklerde kullanılmaktadır.
KABAK:
Pek çok çesidi olan kabak, daha çok bağırsak kurtlarını dökmede faydalıdır.İlaç olarak kullanilan kabak çekirdekleri helvaci kabağındandır. Hem çok etkin, hem de tümüyle zararsizdir.Çocuklara 40 gram, büyüklere 100 gram tuzsuz kabak çekirdeği verildiğinde, tenya denen parazitten kolayca kurtulmaları sağlanır.
Kabızlık, hemoroid ve bağırsak kanserine karşı önleyici etkiye sahiptir. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır.
Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi kolesterolü yükseltmezler, kalp ve damarları koruyucudurlar. Enerji verirler, cinsi gücü artırırlar. Bedensel ve zihinsel yorgunluğa iyi gelirler. Kilo ve şekeri olanlar ölçüyü kaçırmadan yiyebilirler.
KARABIBER:
Karabiber, az miktarda yemekle birlikte alindiginda hem istah açar, hem hazmi kolaylaştır. Karabiber ıhlamura karıştırılıp içilirse mide sancılarını kesmekle bire birdir. Yalnız tahriş edici olduğundan az miktarda kullanılması şarttır.
Karabiber (Peppercorns): Karabiber, keskin bir kokuya ve aromaya sahiptir. Beyaz karabiber, siyah karabiberden daha bir acı, az algılanır ve hafif mayalı gibidir. Yeşil çekilmemiş toz biber, daha bir yumuşak tada ve ferahlatıcı özellige sahiptir. Hazmı kolaylaştırıcı, mide ve bağırsak mikroplarını öldürücü, gaz giderici, idrar söktürücü, afrodizyak özellikleri vardır.
Kara üzüm çekirdeği içinde bulunan diğer bir madde, polyphenol (resveratrol), kanser hücrelerinin gelişimini önlediği bildirilmiştir. Kara üzüm çekirdeğinin antioksidan özelliği nedeniyle beyin duyarlılıkların düzeltmesi yönünden hücre fonksiyonlarını koruyucu etkisi vardır.
KARNABAHAR:
Bağırsakların çalışmasını düzenler. Kabızlık yapmaz. SAKLI ŞİFA
Besleyici ve güç vericidir. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır.
KARPUZ:
Böbrekleri çalıştırır., taşları düşürür, kanı temizler. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi çok yüksektir. Ölçülü yiyiniz. Aç karnına tavsiye edilir.
KAVUN:
Kansızlık, böbrek ve safra kesesi taşları, basur, romatizmaya iyi gelir. Deriyi yeniler, bağırsakları yumuşatır, idrar söktürür. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi yüksektir. Aç karnına tavsiye edilir.
KAYISI:
Sindirim sistemi, beyin, kemikler, dişler, mide ve oniki parmak bağırsağı ülseri, cinsel gücün artması, kalp kaslarının kuvvetlenmesinde çok faydalıdır. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
KEPEKLİ UN VE KEPEKLİ EKMEK:
Kepek:
Yumuşatıcı ve temizleyicidir, bal ile beraber bağırsak problemlerini giderir. Dövülmüş badem ve bal ile boğaza ve öksürüğe çok faydalıdır. Sivilcelere ve saç dökülmelerine iyidir. Kırmız pancar, havuç, elma rende yapılıp kepekle karıştırılarak, zeytinyağı ve limon suyu eklenir. Bu salata kadınların güzelliği ve sıhhati için en güzel kahvaltıdır. Kepeği alınmamış undan yapılmış ekmek yiyiniz.
Besin değeri yüksek, ekonomik bir gıdadır. Beyaz ekmek, çavdar ekmeği ve mısır ekmeği gibi diğer ekmek türlerinde bulunan bütün vitamin ve mineralleri içerir. Bunun yanında kabızlığı önleyen kepekli ekmek, iştahı keser kilo vermeye yardımcı olur. Kolay hazmedilir. Östrojenin (kadınlık hormonu) dolaşımını da azaltır. Bu da kadınlarda, göğüs ve rahim kanserini önleyen bir faktör oluşturur. kalp ve dolaşım hastalıklarına iyi gelir.
Metabolizmanın çalışmasını hızlandırdığı için, sindirimle ilgili rahatsızlıklara ve kabızlığa da birebir çözümdür. Bağırsakların çalışmasını sağladığı gibi, bağırsak kanserini ve hemoroid oluşumunu da engeller.Bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüze 50 oranında azaltır. Safra kesesinde taş oluşması ihtimalini de azaltıyor.
Kepekli ekmek, şeker hastalarının ve kilo problemi olan kişilerin rejim listesinin başında olmalıdır.
KEREVİZ:
Gut hastalığına ve romatizmaya iyi gelir. Mideyi ve böbrekleri tedavi eder, cinsel gücü artırır. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır.
KESTANE:
C vitamini olduğunu iayrıca B vitamini ve faydalı madeni maddelerin yanısıra Protein ve şekerin de bulunduğunu bildiriyor. Uzmanlar, kestanenin diğer faydaları olarak da sindirimi kolaylaştırmasını ve kan yapmasını gösteriyor
KİRAZ:
Böbrekler, romatizma yorgunluk, safra kesesi, ağrıların dindirilmesinde faydalıdır. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür. lPİRİİ WORLD
KİVİ: Göğüs kanserini önler, kan basıncını ve kolesterolü dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir. C vitamini bakımından çok zengindir.
KOYUN ETİ: Peygamberimiz Hz. Muhammed As. Bir yaşındaki koyunun sağ ön kolunu severmiş. İç yağları sakıncalıdır, ölçülü yenmelidir.
KURU FASÜLYE:
KURU ÜZÜM: Şeker, organik asitler, B ve C vitaminleri ve tanen bakımından zengindir. İdrar artırıcı, sindirime yardımcı, vücudu kuvvetlendirici, müshil yapıcı, kabızlığı giderici, kalbi kuvvetlendirici, kanı temizleyici, cildi güzelleştirici, ülser ve gastrit gibi rahatsızların tedavisinde etkilidir. Ekmek, kurabiye ve keklerde kullanılmaktadır.
KUYRUK YAĞI:
Üç yaşında dağda otlamış olanı tercih edilmelidir. Romatizma, siyatik, bel ağrısı, eklem kireçlemesi ve menüsküs için tavsiye edilir. Hadisi Şerif.
LAHANA:
Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir. Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserine karşı etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Kandaki şeker miktarını düşürür. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. Astıma faydalıdır. idrar söktürür, cildi güzelleştirir, sinirleri yatıştırır, zindelik verir. Ayrıca; böcek sokmalarına ve sivilcelere karşı etkilidir. Tansiyonu ve kolesterolü dengeler, kanı temizler, damarları açar, hazmı kolaylaştırır. Zayıflamak isteyenlerin yiyebileceği bir gıdadır.
LİMON:
Vitamini bol. Romatizma ağrılarını hafifletir. Gargara yapıldığında boğaz ağrılarını giderir. Ateş düşünür. Kısacası sağlık için beslenmemizin vazgeçilmez bir parçasıdır. İdrar söktürücü, kurt düşürücü etkiye sahiptir. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür. C vitamini boldur.
MANDALİNA:,
Kanı temizler. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür. C vitamini boldur.
MANTAR:
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanın pıhtı laşmasını önler, kolesterolü düşürür. Virüsleri etkisiz hale getirir. Romatizmaya iyi gelir. Şekeri düşürür. Zayıflamak isteyenlerin rahatça yiyebileceği bir gıdadır.
MARUL:
Sinirleri teskin eder, şekeri düşürür, kanı yeniler, Zayıflamak isteyenler bol miktarda yiyebilir.
MERCİMEK:
Vücudunda kist ve tümör bulunan hastaların iyeleşinceye kadar mercimek yemesi uygun değildir. Kabızlık için birebirdir. Görme kuvvetini artırır, zekâyı geliştirir.
MUZ:
Enfarktüs riskini azaltır, hazmı kolayla ştırır, baş ağrılarına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sperm üretimi artırır. Mide ülserine tavsiye edilir. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi çok yüksektir.SAKLI ŞİFA
NAR:
Yemeklerin en güzelidir. Kan temizleyicidir. Yeşili çok idrar yapar. Ekşisi mideye, iltihaplı hastalıklara faydalı, diyabete ilaçtır. Tatlısı boğaz ve göğüs hastalıklarına iyidir. Ateşli hastalıklara ve her derde iyi gelir. Çarpıntıya, mideye, susuzluğa, böbreklere ve vücudun zehirli atıklardan temizlenmesine iyi gelir. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
NOHUT:
Sebze ve tane olarak yenir. Leblebi yapılır. Kolesterole iyi gelir. Pankreas ve mideye yardımcı olur. Bağırsakları yumuşatır. İdrar söktürür. Anne sütünü artırır. Kanı temizler. Cilt lekelerine losyon kadar etkilidir. Kilo ve şekeri olanlara tavsiye edilir. Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.
PATATES:
Patates: Çiğken kabuğuyla suyu sıkılıp, biraz su ile karıştırılarak içilirse mide hastalıklarına, gastrite, ülsere, bağırsak ve mide kanserlerine, karaciğer iltihaplanmasına ve basura iyi gelir. Kabuklu olarak haşlanır veya fırında pişirilirse faydalıdır. Kabukları soyulup kavrulursa zararlıdır. Kalıntıları toplar, damarlarda tıkanıklığa sebep olur, varis ve basur yapar.
Kanı zehirlerden temizler. Hücreleri yeniler. Zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının şiddetle kaçınması gereken bir gıdadır.
PATLICAN:
Vücudunda kist ve tümör bulunan hastaların iyeleşinceye kadar patlıcan yemesi uygun değildir. Karaciğer, böbrekleri kuvvetlendirir. Kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığına iyi gelir. Çarpıntıyı önler. Gut (eklem ağrıları) romatizma ve mideye iyi gelir. Ayrıca şeker hastalarına közlemesi ve salatası tavsiye edilir.
PEKMEZ:
Kan yapar. Kemikleri geliştirir. Vücudun su dengesini sağlar. Tansiyonu düzenler. İshallerde; kaynamış suya biraz tuz katılarak şerbeti içilir. Cam kaplarda muhafaza edilir.Şeker hastaları ve zayıflamak isteyenler için uygun değildir. Tahinle karıştırılarak tüketilirse daha güzeldir.
PEYNİR:
Süte göre daha besleyici, hazmedilmesi daha kolaydır. Kilo, şeker ve kolesterolü olanlar, yağsız peynir tercih etmelidirler.
PIRASA:
Sinirleri yatıştırır, kan yapar, idrar söktürür, Mide rahatsizligina iyi gelir. bağırsakları çalıştırır, kabızlığı giderir. Cildi güzelleştirir. Kanı temizler. Basur memeleri için faydalidir. Böbreklerdeki kum ve taslarin düsürülmesine yardimci olur. Gut hastalığına iyi gelir. Sütü çoğaltır. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
PİRİNÇ:
Pirinç mutfaklarımıza kadar girmiş bir gıda maddesidir. Kabuğu alınmamış esmer pirinç şekeri yükseltmez. Bağırsak rahatsızlıkları için bire birdir. Pirinç suyu mükemmel bir sakinleştirici ve serinleticidir.
PORTAKAL:
Soğuk algınlığı ve gribe karşı direncimizi artırır. Sinir sistemimizin iyi çalışmasını sağlar ve güçlendirir. Bedensel v ruhsal yorgunluğu giderir. Kanı sulandırır ve hazmı kolaylaştırır. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.PİRİİ WORLD│
SALATALIK:
Zayıflamak isteyenler, şeker hastaları, gut hastalığı, bağırsak iltihaplanması, sinirlerin yatışması, uykusuzluk, cilt, sivilceler ve yüzdeki çıbanlar için iyidir. Lifli bir gıdadır. Çok çiğnettirir.
SİRKE:
Hakkında Hadisi Şerif var. İştah açar, sindirim salgılarının artırır, hazmı kolaylaştırır. Kalbin elektrik enerjisini takviye eder. Zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarını için içilmesi tavsiye edilir.
SOYA:
Sağlıklı yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir. Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve bu da kadın bünyesi için son derece faydalıdır. Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi, göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttırır.
Mükemmel bir kalp ilacıdır. Kolesterolü düşürür. Safra kesesini taşlardan korur. Oluşan taşların yok olmasında yardımcı olur. Sindirim sistemini çalıştırır. Kabızlığa iyi gelir. Kandaki şeker oranını dengeler. Zayıflamak isteyenlerin yemesi gereken bir gıdadır.
SUMAK:
Buldan’da, bag ve bahçelerin ara duvarlarının kenarlarında ve daglarda dogal ortamdabolca yetismektedir. Buldan’da sumagın suyu çıkarılarak yemeklerde eksi olarakkullanılmaktadır. Sumak suyu, ayrıca kan dindirici ve antiseptik bir bitki olmasınınyanında seker hastalarına da faydalı olmaktadır.
SÜT:
Her yaştaki insan için şifalı bir gıdadır. Bilhassa inek sütü anne sütüne en yakın süttür. Katkısız olmak şartıyla tavsiye edilir. Sütün doğal beslenen hayvanlardan alınması, taze olması önemlidir. Sütte çeşitli karbonhidratlar, mineraller ve vitaminler bulunur.
ŞEFTALİ:
Böbreklere, uykusuzluğa, yorgunluğa, idrar sökmeye, kabızlığa iyi gelir. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
TAVUK ETİ:
Köy tavuğu yemekte sakınca yoktur. Çiftlik tavukların hormonlu olma ihtimali çok yüksektir. Dikkatli olmalıyız. Hormonlu olması çok sakıncalıdır.
TERE OTU:
Şekeri düşürür, kanı temizler, damarları açar. Zayıflamak isteyenler bol miktarda yiyebilir.İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Bronşları temizler, öksürük söktürür. İdrar söktürür, böbrekleri ve idrar yollarını temizler.
TURP
: Kanserojen maddelere, kalp damarlarındaki kan pıhtılaşmasına iyi gelir. Ayrıca böbrekleri temizler ve diş etlerine kuvvetlendirir. Şekeri düşürür, kanı temizler. Zayıflamak isteyenler bol miktarda yiyebilir. İştah açar. Uyarıcı, idrar söktürücü, solunum sistemindeki birikintileri atmaya yardımcı olur.
ÜZÜM:
Kansızlıktan kurtulmak için bol bol üzüm yenmelidir. Beyin için faydalıdır. her gün 21 adet kuru üzüm yenilmesi hafızayı güçlendirir. üzüm ayrıca kalbi, mideyi ve barsakları kuvvetlendiricidir. Taze üzüm suyu, romatizma ağrılarını geçiren tabii ilaçların başında gelir. Her sabah çekirdekli veya çekirdeksiz kara üzümün suyunu çıkarın ve bir bardak için. Eğer hergün bunu aksatmadan yaparsanız, romatizma ağrılarının ne kadar iyi geldiğini göreceksiniz. │SAKLI ŞİFA
Glisemik endeksi yüksek olduğu için zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının yememesi gerekir.
Üzüm suyunda bulunan ve kalp hastalığı riskini büyük ölçüde azaltan çok Resveratrol adlı çok önemli bir madde vardır. Resveratrol, bilinen en güçlü antioksidanlardan biri. Kalp damarlarını korur, damarların oksidan zararlara uğramasını önler. Resveratrolün en yoğun bulunduğu besin üzümdür Üzümün çekirdeği ve kabuğunda yoğunlaşıyor. Bir üzüm ne kadar yüksekte yetişirse ve güneş ışınları, soğuk gibi dış etkenlerle ne kadar çok fazla mücadele ederse resveratrol miktarı o kadar yükselir. Resveratrol üzümü özellikle mantar saldırıcılarından koruyor. Resveratrol bulunan başka besinler de var: Dut! Özellikle kırmızı dut ve fıstık bunların ilk akla gelenleri...
YOĞURT:
Yoğurt; İnek sütünden yapılanı tavsiye edilir. Bolca yenmelidir. Sindirim sistemini korur. Kabızlığı, mide ülserini önler. Mide ve bağırsakları zinde tutar. Doğal bir antibiyotiktir. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastaları bol miktarda yağsız yoğurt yiyebilir.
YUMURTA:
Yumurtanın, hem etin en büyük özelliği olan protein, hem de vitamin bakımından çok zengin bir besindir. Büyüme, üreme, süt meydana gelişi, kandaki alyuvarların oluşumu ve vücudun kendi kendini tamirinde önemli rolü vardır. Doğal ortamda beslenen tavuğun yumurtası tavsiye edilir. Doğada beslenen tavuk yumurtası (köy yumurtası) yemek, çiftliklerde yapay gübre ile beslenen tavukların yumurtasını tercih etmemek gerekir. Zayıflamak isteyenler kaynamışını yiyebilirler, midede uzun süre kalır, tok tutar.
ZEYTİN:
İçinde olein, palmitrik, steraik ve linolik asitlerin gliseritleri, hidrokarbonlar ve E vitamini bulunan şifası bol bir gıdadır. Gıda olarak tüketildiği gibi bitkisel ilaçların yapımında meyvesi, yaprakları, kabukları ve yağı kullanılır. Besleyiciliği yanında, kolestrolun, yüksek tansiyonun ve kandaki şeker miktarının düşürülmesinde, solucanların dökülmesinde faydalıdır. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastaları yiyebilirler.
ZEYTİNYAĞI:
Vücudu besler; tok tutar, kolesterolü düşürür, kalp ve damarları korur, safra kesesi ve raşitizm hastalığı için faydalıdır. Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Kabızlık için faydalıdır. Böbrekleri temizler ve taşların düşmesine yardımcı olur. Zeytin konusunda ayeti kerime var. Kuru incir, zeytinyağı içinde 15-20 gün, güneşte bekletilerek yenir ve yağından içilirse, sperm sayısını artırır. “Zeytinyağı 70 derde devadır” Hadisi Şerif.
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır.
Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır..
Doktor diyetisyen ve herbalisler tarafından yetkili eczacılar güvenilir,yaninda bitki aromatik okul mezunu veya kimyager çaliştiran, izni alınmiş aktarlar tarafından güvenlı şekilde kullanılmalıdır.
Sitede yer alan yazıların her türlü kullanımı ve uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır.
Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiçbir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.
saklisifa@gmail.com
premix12345678@gmail.com
saklisifapiriiworld@gmail.com