• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
   

  SAKLI-ŞİFA  https://www.sakli-sifa.com  

Evren dengesini yakalamak hasta olup çare aramak değil.

Hasta olmamak için hastalığa sebepleri yok etmek.

ARTIK ZAMANI GELMİŞTİR
Musibet bitmeyecek yaratılıştan beri var olan ama bilin hiçbir virüs yaratanın evrenin yaratmış olduğu bedeni içinde algılama senyörleri bağışıklığı yıkamayacak bu insan elinden çıksa da sen yeter ki bedene bedenine bedenlere zarar verme ver dir me.. saklı şifa 

İnsanoğlu kendini çok büyük gösteriyor, evrende ne kadar küçük olduğunu bilseydi, kelimelerin gücünü anlardı gözler, beden ve eller ,insanın karakter yapısını ve içinde ki ruhu ölçer neydin ne olacaksın. saklı-şifa

 https://www.sakli-sifa.com   sakli-sifa.com     https://www.sakli-sifa.com

               Yeni ürünler bölgesel veri tarama      Yeni ürünler bölgesel tarama  veri toplama      Yeni ürünler bölgesel tarama veri toplama                         
Envidatoken
 https://www.sakli-sifa.com

Sen yapıyı kur geleçek için
Her şey yerin de olacak sabırla beklersen “gelecek gelecekte bir gün gelecek” sen yolundan korkma ve bekle o kapılar tek tek açılacak zamanlar için geleçek  
Site Menusu
Envida Stake Katılım
SÜR KAZAN
https://www.sakli-sifa.com

 https://www.sakli-sifa.com
shop.drivemining
 shop.drivemining
Site Haritası
Takvim

YAZ VE KIŞ BİTKİ CAYLARI NASIL DEMLENİR ŞIFALI CAYLAR ŞERBETLER SAKLI ŞİFA

   

YAZ VE KIŞ BİTKİ CAYLARI NASIL DEMLENİR ŞIFALI CAYLAR ŞERBETLER  

  

BİTKİ CAYLARI NASIL DEMLENİR  

 
Bitki çaylarının önemi ve şifalı gücü her geçen gün daha çok anlaşılmaktadır. Geleneksel içecek kültürümüzün baş tacı olan ıhlamur, nane, limon, adaçayı, kuşburnu gibi içecekler kafe ve kahvehanelerde, evlerde doğal beslenmenin geçerli olduğu günlerdeki gibi keyifle içilmektedir.
Bitki çaylarının soğuk algınlığından ciltteki tahrişe karşı önleyici ve hatta iyileştirici özellikleri vardır. Bitki çaylarının şifalarından yeteri kadar faydalanabilmemiz için satın alırken, saklarken, demlerken hatta  içerken bazı şeylere dikkat etmeliyiz  
Bitki çayı alırken mümkün olduğu kadar tazesini almaya dikkat edin. Bitki
çaylarının son kullanma tarihlerine bakmadan kesinlikle almayın. Bitki çayları eğer nemden uzak ve kapalı bir kapta muhafaza edilmişse en fazla 18 aylık bir raf ömrü vardır. En iyisi çayınızı güvendiğimiz bir aktardan almaktır.
Bitki çayları, sağlığımızı tehdit eden kimyasallar içeren, şekerli, asitli pek çok içeceğe karşı doğal şifalı içeceklerdir.
Bitki çayları sadece sıcak olarak değil soğuk olarak da içilebilir
Her bitkinin kendine has, özel toplama zamanı vardır. Bitkiler bu özel toplama zamanlarında toplanmalı ve kurutma aşamasında dikkatli olmak gerekir. Eğer kullanılacak kısım bitkinin köküyse güneşte, çiçekleriyse gölgede ve rüzgârda kurutmak gerekir.
Bitkilerin satılmasına kadar geçen hazırlama süresi, sahip olduğu değerlerini kaybetmemesi adına çok ama çok önemlidir.
Mesela sorununuz vücudun ödem toplaması oluşan şişliklerse idrar sökücü çaylar içmeniz bu ödemlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Bu konuda maydanoz yaprağının sapı da etkilidir.
Eğer sorununuz kabızlıktan ileri geliyorsa size bağırsak yumuşatıcı çayları tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Bu çaylar kabuz ılık sorununuzdan kurtulmanızada çok etkin olarak işe yarayacaktır.
Yazın sıcak günlerinde içine az limon rendeleyip nane yaprağı ve bir kaşık bal katarak hazırlayacağınız taze demlenmiş ferahlatıcı, serinletici buzlu bir yeşil çaya ne dersiniz
 BİTKİ ÇAYLARI NASIL DEMLENİR         
Bitki çaylarının hepsinin aynı şekilde demlenmesi doğru değildir. Zira bazı bitkilerin demlenmesi için normal çay demleme yöntemi, bazılarında ise haşlama-kaynatma yöntemi gerekebilir. Bunları ise yaprak ve kök bitki çayı demlemesi olarak ayırmak çok daha doğru olacaktır.
Yaprak Bitki Çayı Demleme: Ihlamur, adaçayı, yeşil çay, ekinezya, anason, biberiye, gül, papatya, melisa, sinameki, hatmi çiçeği, kuşburnu, hibisküs gibi şifalı bitkilerden kimisinin çiçeğinden, meyvesinden; kimisinin ise yaprağından çay elde edilse de benzer demlenme şekilleri nedeniyle bu sınıfta incelenir.
Önce sertlik derecesi dengeli, klor oranı düşük iyi kalite içme suyu kaynatılır. Ardından çayı yapılacak bitkinin yaprakları kaynamış ve en az 1 dakika dinlenmiş olan suya eklenir. Genellikle 1 tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanmak gerekir. Son olarak çayın demlenmesi için 5 ila 10 dakika bekletilir. (Bu bekleme süresi bitkiden bitkiye değişiklik gösterir.)
Kök Bitki Çayı Demleme: Havlıcan, zencefil, kabuk tarçın gibi sert ve kök bitkilerden kaynatma yoluyla çay yapılır. Bunun için aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte cezveye/tencereye koyup cezvenin/tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra düşük ateşte 15 20 dakika haşlamaya bırakılır. Daha sonra ise bir süzgeç yardımıyla kök bitkinin açığa çıkardığı su (çay) süzülerek servis edilecek kaba alınır. Kök bitki çayı içime hazırdır. Bu çayların tatlandırılmasında daha çok limon ve bal kullanılır.
EKİNAZYA ÇAYI:
Soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır. Bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı direnci arttırır. Anti bakteriyel bir etkisi vardır. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Bu bitki özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların tedavisi için kullanılır.
Özellikle solunum yolları hastalıklarında koruyucu olarak çok etkilidir. Grip sırasındaki baş ağrılarını da azaltır.
Sedef ve sivilce gibi cilt hastalıklarına iyi gelir. Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. İdrar yolları enfeksiyonlarında da faydalıdır.
Ekinezya çayının 15 günden fazla kullanılması tavsiye edilmez. Hamilelerin kullanması tavsiye edilmez.
Ekinezya Çayı Nasıl Demlenir? Bu çayı normal çayı demlediğimiz gibi demlememeliyiz. 1 litre suyun içerisine 3,5 4 tatlı kaşığı kuru ekinezya bitkisini ekleyip 2-5 dakika bekleyin.
Veya taze ekinezya bitkisinde 1 avuç demliğe koyup üzerine 1/4 litre kadar (yaklaşık 1,5 su bardağı) sıcak su ekleyip yine 2-5 dakika demini salana kadar bekleyin. 15 gün tükettikten sonra mutlaka 1 ay ara verin. Günde en fazla 3 fincan için.
 MELİSA ÇAYI:
Melisa bitkisi yalnızca yaprakları kullanılan bir bitkidir. Kronik idrar yolları enfeksiyonu olan kadın ve erkekler için melisa çayı çok faydalıdır.
Melisa kürü bir ay boyunca günde üç defa uygulanır. Her defasında melisa çayı taze olarak hazırlanır. Öğleden önce aç karnına, öğleden sonra aç karnına ve akşam yatmadan önce melisa çayı içilir. Bir aylık kür bittikten sonra günde iki defa olmak üzere bir ay daha melisa kürüne devam edilir. Bu kür on beş günlük aralar verilerek tekrarlanabilir.
Sakinleştirici ilaç kullananlar, hamile ve emziren kadınlar bu bitkiyi kullanmadan önce doktora danışmalıdır. Mide ve karaciğer iltihabı olanlar, mide ve on iki bağırsak ülseri olan hastalar bu bitkiyi kullanmamaları gerekli.
Melisa Çayı Nasıl Demlenir Melisa çayı, kaynayan bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı melissa oğul otu atılır. 5 dakika, kısık ateşte, ağzı kapalı olarak kaynatılır. 5 dakika bitince ocaktan indirilir ve 1 2 dakika bekletilip süzülür. Ilıması beklenir ve ılıkken yavaşça yudum, yudum içilir.
Bu çayın kullanımı farklı halalıkların tedavisine göre günlük içilme sayıları değişmektedir. Doktor tavsiyesi altında alınması her zaman daha güvenlidir. Unutulmamalıdır ki her zaman her bitki farklı bünyelerde değişik tepkiler vermektedir.  
 OKSİJEN ÇAYI:
Bahar ve kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan atom çayı, soğuk algınlığı, öksürük, grip ve nezleye karşı çok etkili ve koruyucudur.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu mikroplara karşı koruyarak vücut direncini artırır. İçeriğinde; gaz sökücü, ishal kesici, göğüs yumuşatıcı özelliğiyle tarçın, öksürük ve balgam kesicidir zencefil, güçlü bir antioksidan olan zerdeçal, koku verici, gaz giderici ve uyarıcı özellikleri olan yenibahar, öksürük ve balgam sökücüdür havlıcan, sakinleştirici, kusma önleyici karanfil, koku verici ve bağırsaklardaki gazı rahatlatıcı özelliği olan hint cevizi bulunur.
Bademcik ve boğaz iltihabına iyi gelir. Bronşları açar, balgamı söktürür. Öksürüğü giderir, göğsü yumuşatır Anne sütünü artırıcı etkisi vardır. Kan dolaşımını hızlandırır. Vücudun direncini artırır, gün boyu enerji ve zindelik verir.
Oksijen  Çayı Nasıl Demlenir  Kaynamış 1 fincan suya 2 adet atılarak karıştırılıp içilir. Küp şekere benzediği için sıcak su içerisinde kolayca erir.
 ALTIN  ÇAYI: Mate
Altın cay 12 ay boyunca yapraklarını dökmeyen bir ağaç türüdür. Avrupa’da da “yeşil altın” olarak anılır.
Bünyesinde, A, C, E, B1, B2, B3 ve B5 vitaminleri ile klorofil, kalsiyum, manganez, demir, selenyum, potasyum, magnezyum, fosfor bulunur.
Altın yaprağı aynı zamanda yeşil çaydan daha kuvvetli bir antioksidandır. Birçok kronik hücre zedelenmesine bağlı olarak ortaya çıkan hastalığa, romatizmaya, kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
Yaşlanmayı geciktirici etkileri vardır. Yapılan araştırmalarda da kanser hücrelerini yavaşlatıcı etkisi tespit edilmiştir. Vücutta yağ emilimini engelleyen, yağların hızlı yakılmasını sağlayan ve vücuttan su atılımını kolaylaştıran ALTIN Çayı tüm dünyada obezite tedavisinde kullanılmaktadır.
Metabolizması yavaş işleyen kişiler için son derece sağlıklı bir içecektir. Tam etki için günde üç fincan tüketilmelidir.
Orta ve hafif dereceli depresyon tedavisinde kullanılır. Canlılık verir. Kaygıyı azaltır. Sinüsleri açar. Alerjilere karşı kullanılır.
Vitamin bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İltihap önleyici özelliği vardır. Sindirime yardımcı olur. İdrar söktürücüdür. Zihni açar, konsantrasyonu arttırır.
 Fazla miktarda içilmesi uykusuzluğa neden olabilir.
Hamile kadınlar, süt emzirenler, hipertansiyon hastaları, kardiyak bozukluk ve anksiyete yaşayanlar altın çayı tüketmemelidir. Yüksek kafein içeren altın da ki kafein uyarıcı olarak görev yapar ve kalp ritminiz ile tansiyonunuzu yükseltebilir.
Altın Çayı Nasıl Demlenir  altın  çayı hazırlarken dikkat edilecek en önemli nokta Altın yapraklarını kaynar suya değil kaynadıktan sonra 3 4 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Yaprakları bu suya atın. 2 3 dakika bekle meniz yeterli olacaktır.
Hazırladığınız çay size acı gelirse Bal, ya da limon eklemek, bu çayı daha lezzetli hale getirebilir. Binlerce yıldır kullanılan altın çayı Demleme usulüyle içilirken, 150 ml. sıcak suya  3 4 gr. kuru yaprak ilave edilir.
 ELMA ÇAYI:
Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. İdrar söktürür. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesini sağlar. Haz mi kolaylaştırır.
Kanı temizler. Kolesterolü düşürür. Kabızlığı giderir. Şeker hastalarına faydalıdır. Öksürüğü keser. Ateşi düşürür. Uçukları giderir.
PAPATYA ÇAYI:
Spazm çözücü, gaz gidericidir. İltihapları iyileştirir. Ülsere karşı koruyucu etkisi vardır. Ağrılı adet şikâyetlerini giderir. Bağırsakları çalıştırır. Romatizma ağrılarını hafifletir.
Gargara suyu halinde kullanıldığındandı ağız ve boğaz yaralarını giderir. Papatya suyu ile sabah akşam göz banyosu yapıldığında, çapaklar engellenir. Saça sürülüp güneşe çıkıldığında saçın rengini açar.
BİBERİYE ÇAYI:
 İncecik kıydığınız bir tatlı kaşığı taze biberiyenin üzerine bir su bardağı kaynar su ekleyin. On dakika kadar demlendikten sonra için. Eğer taze biberiyeniz yoksa aynı çayı aktardan temin edeceğiniz kurutulmuş biberiye yaprakları ile demleyebilirsiniz.
SULTAN ÇAYI:
Soğuk algınlığı, öksürük, başarısı ve halsizlik durumlarında güçlendirici olarak kullanılabilir. Bademcik ve dişeti iltihaplarında antiseptik ve ağrı kesici, kas gevşetici, gaz giderici olarak etkilidir. Kadınların adet ağrılarının giderilmesinde de şifasından faydalanılan bir çaydır. İçeriğinde defne yaprağı, tarçın, karanfil, gül hatmi, papatya, adaçayı, zencefil, hibuskus, ardıç, melisa
EKİNAZİ  
Çiçeği   Bitkisi neredeyse tüm dünyada bağışıklık sistemi için kullanılan bir bitkidir. İnsan sağlığına faydası olan 14 etken madde tespit edilmiştir.
Bunlardan bazıları; echinazin, betain, echinazoid terpenoid, inüdin, betain ve echnacein’ içindekiler bölümünü okuyun  
Bu bileşenler bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek üzere
ve antioksidan olarak görev yapmaktadırlar. Bağışıklık güçlendirme.
Adaçayı Uyarı: , memleketimizde son yıllarda sıkça tüketilmeye başlanmış bir çaydır. Ancak, hamile bayanların hamileliklerinin ilk üç ayında adaçayını temkinli kullanmaları gerekir. Eğer düşük tehlikesi söz konusu ise kesinlikle ada çayından uzak durmaları gerekir. Çünkü, adaçayı yaprakları, dört tane düşük yapma riskini artıran madde içermektedir.
(Ayrıca damar düzücü olup dikkatli içilmesi içilirken limonla içiniz.)
  içindekiler bölümünü okuyun .
 2.KIŞ ŞERBET ÇAYI
Öksürük otu           Hatmi Çiçeği
Andız Kökü             Badem Yağı
Okaliptüs koyabilirsiniz
Badem yağında 2 damla damlatılır.
Ölçekleri yukarıdaki çay ile aşağıdaki çayın her insanın parmak uçlarıyla tutan bir kişiliktir
.Çoklu yapılırsa avuç içidir.
Tüm demleme bitkiler sıcak suda demlenerek yapılır.
Bir dilim limonu kabuğuyla içilmesi tavsiye edilir.
ÖRNEK:
Çaydanlık altta kaynarken üstteki çaydanlığı buhar ile demleyecektir.
Bitkilerin özelliği C vitamini yapraklarındadır.
Diğer vitaminlerde demlendikçe birbirleriyle reaksiyona geçer.
Uzun müddet kalsalar da bir sakıncası olmaz.
FAYDALARI:
Gıcık öksürük ,hafıza ve konsantrasyon güçlenmesinde ayrıca enerji takviyesinde faydası ve çay aynı zamanda serinletici ve doğal dengeyi sağlayan çaydır.
ÖZEL KIŞ ÇAYLARI;
1.ÇAY;
Nane                               
Kabuklu Limon
2.ÇAY;
Ihlamur
Kabuklu limon
3.ÇAY;
Kabuklu Limon          Karanfil
Tarçın                       Yeni Bahar
Zencefil                    Hint Cevizi            
Havlucan                  Hibiskus
Zerdeçal                   Kakule
Çay demlik üzerine konur.
Köklerden az parça.
Tanelerden 1 2 adet.
Yapraklardan bir tutam.
İri büyüklükte toz haline getirilerek.
Çaydanlık üzeri demlikte konur.
Altta kaynayan su üst demliği 30 dk. ısıtarak
Yani tıslama tıkırdama fokurdama dan sonra 10 dk. Demlenir Afiyetle içilir.
Yol esnasında seyahatlerinizde dışarda kaldığınızda, bir yerden bir yere giderken şiddetli baş ağrınız üşütmelerinizden doğan size rahatsızlık veren hallerde en yakın yerden bir dilim portakal veya limon kabuklarıyla tuza batırılarak yemeniz sizi kısa zamanda terleterek ya istifra ettirecek ya da ishal edecektir.
Ve bu şekilde 1 gün istihbarat ederek şiddetli ağrılarınızdan sizi hastalığa kapılmadan sizi rahatlatacaktır.
NOT: Demlediğiniz çaylardan artta kalan su fazlası 1 kilo şekerle şekeri suyla tülbent içinde nemlendirin. Beze dökülerek tülbent üzeri ağır bir şey koyularak bastırılır. Pestil haline getirilir .Daha sonra şeker kurutularak sertleşen şekeri kıtlama haline getirilir. Küçük parçalarda daha sonra sıcak suya atılarak da içilir.
KIŞ ŞERBET ÇAYI                   
İÇİNDEKİLER ( BİTKİLER  KURUTULMUŞTUR  )
HİBUSKUS                              ADA ÇAYI              
HATMİ ÇİÇEĞİ                        MURVER
MEYAN KÖKÜ                          GNKGO BİLOBA
 YASEMİN ÇAY                         REZENE
YEŞİL ÇAY                              TARÇIN
HAVLUCAN                              YILDIZ ANASON
Şeker hastası olanlar Meyan Kökünü kaldırması lazım.
Coraspırın kullananlar Yeşil Çayı kaldırması lazım.
Adet gününü eksik veya az görenler Murver Çiçeğini kaldırmaları      lazım.
Öksürüğü olanlar içine ek olarak Öksürük otu koyulur.
Bir dilim limon kabuğuyla içilmesi tavsiye edilir.
FAYDALARI: SERİNLİK- ENERJİ- VÜCUT- DENGESİ
Hafıza ve konsantrasyon güçlenmesinde ayrıca enerji takviyesinde faydası ve çay aynı zamanda serinletici ve doğal enerji sağlayan çaydır.
 RA-Zİ  ÇAYI & MACUNU
 (Rahatlatıcı Zihin açıcı)
KARA ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ                              ÇÖREK OTU
ÖKSE OTU                                                  KAKULLİ   
 MELİSA                                                      SİNİRLI OT
LAVANTA                                                    MENTOLLÜ NANE
 REZENE                                                      FESLEĞEN
YILDIZ ANASON                                          KEDİ OTU
ZENCEFİL                                                   KIRLANGIÇ OTU
HAYIT                                                        OĞUL OTU
KEREVİZ TOHUMU                                      KEREVİZ TOHUMU
TARÇIN                                                      ADA ÇAYI
HAVLUCAN                                                 ZERDEÇAL
KANTARON                                                 KARABAŞ OTU
 YAPIMI:                                                               
Bitkiler birer tutam
Kökler çok küçük parça
Tozlar yarım çay kaşığı
İçine tatlandırıcı bal
İçine bir dilim kabuğuyla limon
KULLANIMI:                                                                 
(Çayın üzerine  bol Miktarda lahana,soğan,sarımsak,turp salatası,pazı,elma,armut,kayısı yenir. )
Migreni olanlar tarçını çıkartır .Ayrıca vanilya kullanamaz.
Hamilerde ve aşırı alerjik kişilerde kullanılmamalıdır.
Hamile sonrası faydalıdır.
Hazım sisteminin düzenli çalışmasında faydalıdır.
Tüm sinir ve ruh hastalıklarının tedavisine destek verir.
Şeker hastaları tatlandırıcı bal kullanamaz.(KARAKOVAN BALI HARİÇ )
2,5 yaşından küçüklere zencefil çıkartılır.
Ayrıca çocuklarda 13 yaşına kadar bitki ve bitki türleri kontrollü verilir.
İhlamur,limon kabuklu çocuklara tavsiye edilir.
Ateşli çocuklarda şeker ürünleri tatlandırıcılar kullanamaz. Ekşimsi türler tercih edilir.
FAYDALARI:
Beyin yorgunluğu
-Sinirsel ağrılar
-Rahatlatıcı

-Zihin açıcılığı


Devamı var










DUYURU MODÜLÜ
ZİYARET İSTATİSLİĞİ
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam146
Toplam Ziyaret1299673
ALTIN GÜMÜŞ BAKIR DAN ŞAŞMA
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231