• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
   

  SAKLI-ŞİFA  https://www.sakli-sifa.com  

Evren dengesini yakalamak hasta olup çare aramak değil.

Hasta olmamak için hastalığa sebepleri yok etmek.

ARTIK ZAMANI GELMİŞTİR
Musibet bitmeyecek yaratılıştan beri var olan ama bilin hiçbir virüs yaratanın evrenin yaratmış olduğu bedeni içinde algılama senyörleri bağışıklığı yıkamayacak bu insan elinden çıksa da sen yeter ki bedene bedenine bedenlere zarar verme ver dir me.. saklı şifa 

İnsanoğlu kendini çok büyük gösteriyor, evrende ne kadar küçük olduğunu bilseydi, kelimelerin gücünü anlardı gözler, beden ve eller ,insanın karakter yapısını ve içinde ki ruhu ölçer neydin ne olacaksın. saklı-şifa

 https://www.sakli-sifa.com   sakli-sifa.com     https://www.sakli-sifa.com

               Yeni ürünler bölgesel veri tarama      Yeni ürünler bölgesel tarama  veri toplama      Yeni ürünler bölgesel tarama veri toplama                         
Envidatoken
 https://www.sakli-sifa.com

Sen yapıyı kur geleçek için
Her şey yerin de olacak sabırla beklersen “gelecek gelecekte bir gün gelecek” sen yolundan korkma ve bekle o kapılar tek tek açılacak zamanlar için geleçek  
Site Menusu
Envida Stake Katılım
SÜR KAZAN
https://www.sakli-sifa.com

 https://www.sakli-sifa.com
shop.drivemining
 shop.drivemining
Site Haritası
Takvim

CİLT İÇİN BİLGİLER YAPILMASI GEREKENLER SAKLI ŞİFA

CİLT İÇİN BİLGİLER YAPILMASI GEREKENLER
Eğitimlerde ve temelden gelerek helal ,haramı insan salığına giren gıda ve ürünleri  öğretilirse her şeyin yoluna gireceği  inanmaktayım  hala yanlışlıklar yapılıyorsa  bile ,  bile  alınıyorsa daha ne yazılması lazım  …

Haram : İnsanın vücuduna ve ruhuna kendine ve  başkasına, zararlı şeyler veren dır   .
Helal : İse insanın sağlığına ve ruhuna kendine ve başkasına faydalı şeyler veren dır   
 Her gün  soruların içinde yüz de çıkan  siyah nokta ve yüz güzelliği şunu bilin ki yüzünüze sürülen kremler değişik faktörlere sahiptir yüzünüze bir şey sürmekle güzellik olmaz sade güzellik her zaman güzeldir.

Ufacık hava değişikliğinde yanlış kullanım keremler güzel yüzünüzü yakarak lekeler bırakacak ,sivilceler için aldığınız ürünler imza karşılığı satılırken böbrek yapılarınızı ve sindirim sistemleri bozar  ve her gün toniklerle yüzünüzü silerken yağ bezeleri yok ettiğini bile, bile  kullanırsanız ,yağ bezeler yüzünüzün çalıştığını gösterir bilin ki  her gün güzelleşmek için hep yeni ürünler ararsınız ama her seferinde cildinize harap ettiğini geç de olsa anlarsınız. 

Yurdumuzda öyle güzelleşmek için harcanan para ve ekonomi  kaybı çok ki yüzlerce çocuk  kurtulur. Yüz güzellikten ruh güzelliğini unuttuk , UNUTTURULDUK. 
  “Senin baktığına herkes bakar, ama senin onda görebildiğini  herkes göremez.”  

Afrika’da halk sandal ağacı dan krem yapar cildini bu şekilde korur   Türkiye de bile yetişiyor ,  Fas ta argan yağı (Dikenli zeytin ağacı ) fas bayanları kullanır.
Fas tan belirli çıkışı olan yağ  ne hikmet tir çok ucuzlara satılmaktadır. Bizim gül yağı gibi gül yağı 3,5 ton yapraktan 1 kilo yağ çıkmak tadır.

 Şu yılkı bir kilo gülyağı borsa satışı 22 bin tl dır. Bunun bir çıkış yolu çoğaltmaktır.  Seyrettir ,sentetikleştirilir.VE hastalığa götürmek tir. Gerisi size kalmış.
Kerem yapılırken %70 su,%25 maddeler %5 yağlar ve esans (nerde kaldı bitkiseli.)
Buna benzer ürünler.(En şekkin ürünleri araştırın ve özel krem yapan uzman araştırmacı eczaneler , doktor, tavsiyesi alın.)

Size güzel bir tarif : Fas ta yetişen bir bitki akarı kahra, sabuncu otu diğer ismi helvacı otu bu ikisini 24 saat suda dinlensin sonrası, ocağa koyun önce tıslar sonra takırdar ,sonrası fokurdar, ocağı kapayın dinlensin sonrası süzün, dünyanın en güzel yüz temizlene tonik hazırlarsınız , aynı zamanda eldeki sarı lekeleri , hamile lekesi ,güneş lekesi , siyah noktalar , sivilceleri yok edersiniz…

.İçine ayrıca cay ağacı yağı koyulursa daha küvetli olur. çıban , sivilce yok, yok  edersiniz 

KÖTÜ ALIŞKANLIK SİGARAYI KISA ZAMANDA BİRAKACAKSINIZ
Site menusun de bitkisel tütsü . Bir tava içinde odanızda. Yazılan bitkilerle tütsüleyin ve kısa zamandan sigaradan tiksindiğinizi göreceksiniz ve hissedecek siniz zamanla içtiğiniz kana karışan nikotinleri dışarı attığını kısa zamanda
anlayacaksınız ..KOKU TEDAVİSİ...BİTKİSEL KÖTÜ ALIŞKANLIK   
 
 "VÜCUDUNUZA ZARAR VEREN ŞEYLERDEN KAÇININ "
Masaj yoluyla vücuda sürülen uçan yağlar, kıl diplerinden, kılcal damarlarla  kana karışır. Bu bitkisel esansların zeytinyağı ile değiştirilmesi lazımdır. Diğer hastalıklarda da bitkisel esanslardan istifade edilir. Kötü alışkanlıkları terk etmek isteyenlere ıtır çiçeği esansı, bitkisel biberiye esansı ve bergamot esansı karışımını devamlı kullanması tavsiye edilir.

Bu bitkisel esans karışımı; sigara, içki, kumar gibi kötü alışkanlıkları terk etme de ruhi yönden yardımcı olur.. MASAJ TEDAVİSİ..

Maddeler içinde nüfuz etme gücünün en yüksek olduğu haldir. Maddenin en latif halidir. Bu yönleriyle tüm organları katı ilaçlardan daha hızlı etkiler. Özellikle gül, ıtır, günlük kokuları kullanılmıştır .Bu yazılım gerçek yağlar için dır..

AKNE / SİYAH NOKTA
Yüzü yıkayıp iyice temizledikten sonra temizleyici olan sarı papatya zehirleri atmaya yarayan civanperçemi antiseptik olarak  kedi nanesi  rahatlatıcı ve antiseptik olan lavanta yada güçlü bir mikrop kırıcı olan kekik in füzyonları.

Limonun suyu yüzdeki hafif lekeleri temizler, yangınları azaltır ve kan dolaşımını geliştirir.

Yüzdeki yangınları azaltmak ve yerel tedaviyi geliştirmek üzere aynısefa çiçeği merhemi sürünüz.
 
Akneye diyette değişiklik yapılarak ta yardımcı olunabilir. Bu nedenle hangi yiyecekleri alacağınızı düşünün .Şekerli yağlı ve sütlü besin tüketimini kesin .vitamin ve mineral bölümleri okuyun, merhem doğal yapmak isterseniz bitkilerin 9 çeşit yapımını okuyun site menüsünden, sizlere yardımcı olacaktır.

Hayvan ve bitkilerden kurutularak veya özel metotlarla toplanarak elde edilen, eczacılık ve kısmen sanayide kullanılan ham veya yarı ham madde. DROG  denir.
Doğal maddelerden elde edilen ve tedavi amacıyla kullanılan ilaç ham maddesinde denir.   

MERHEM. Katıyağ, sıvı yağ  zeytin, badem yağı ,lanolin ,vazelin gibi sıvı  yağlar ile yapılan ve dışarıdan kullanılan ilaç şekilleridir .Merhem hazırlamak için ,merhem içine konulacak madde veya maddeler önce den havanda toz edilir .

Sonra az bir miktar sıvı yağ ile ezilir ve sonra maddesi  katı sıvı maddesiyle ,lanolin vazelin  azar azar etkili madde  üzerine ilave edilir  ve mikserle iyice karıştırılır  merhemler  kapalı kaplarda  serin yerlerde  muhafaza edilir  merhemlere diğer adı pomat ismi verilir . BUNADA MERHEM YAPIMI DENİR.

İNFUSYON.. Drogların ilaç olarak kullanılmasında en çok kullanılan bir hazırlanıştır. İndüksiyonu hazırlamak için ufalanmış nebat parçaları üzerine  sıcak su dökülür karışım kapalı bir kapta sık sık karıştırılarak . Çok hafif ateş üstünde  10 dakika tutulur ,soğuduktan sonra inçe bir tülbentten  süzülür Kullanılacak drog miktarı  genellikle bir tutam dir .kimileri ağır kimileri afif olduğun dan gr belirtilmez. Genellikle 50 gr 100 gr denir. Bu şekilde gösterilmiş tir.

Yapılacak suya göre hazırlanır. İndüksiyonların  hazırlanması için  kolay olan diğer usul de anlatır sak daha iyi olacak Kaba toz haline getirilmiş  üzerine kafi miktarda soğuk su konur  karışım kaynayın caya kadar ısıtılır kaynamaya başlar başlamaz  karışım ateşten çekilir. Soğuduktan sonra  temiz pamukla veya tülbentle süzülür. İndüksiyonlar  her defasında taze olarak hazırlanır. tatlandırıcı olarak şeker otu kullanılır ,kaliteli bal, tonik olarak ta kullanılırsa sade olarak pansuman yapılır.

BU HAZİRLANİŞA İNFUSYON DENİR.
Agar agar: Bazı deniz yosunlarından elde edilen jölemsi maddedir.   

                               
B Alkol: Renksiz, kokusuz bir koruyucu ve çözücüdür. Parfümcülükte en iyisi ve insanı en az rahatsız eden etil alkoldür.
Aselbent sakızı: Koruyucu, damar ve doku büzücü, mikrop kırıcıdır.
Boraks. Emülsiyon işlevi yapan beyaz ve kristalize madensel bir tozdur.
Kepek: Yüz maskeleri, sabun ve vücudu ovarak temizlemek için kullanılır.
Ayran :   Yanaştırıcı ve damar ile doku büzücüdür.
Analimin losyonu: Tutya taşının losyonu olup cilt sorunlarında yatıştırıcıdır.                                                                    
Kasti sabunu: Zeytinyağı ve soda ile yapılmış renksiz ve kokusuz sabundur.
Kakao yağı: Deriyi yumuşatan koyu kıvamlı bir yağdır.
Damıtık su: Kozmetikte yalnızca bu tür su kullanılır.
Kil: Bu deniz yağındaki tek hücreli deniz yosunlarından oluşmuş çok ince gri renkli özel bir tozdur. İyi kalite yüz maskeleri yapımında kullanılır.
Gliserin: Koyu kıvamlı, renksiz ve kokusuz bir şuruptur, Sabun yapımcıları tarafından üretilir. Suyla karışır, alkolde çözülür ve yumuşatıcı niteliği vardır.
Bal: Yumuşatıcı, iyileştirici ve diğer ögeleri bir araya getiricidir.
Tentürdiyot: Mikrop kırıcı olarak kullanılır.
Kaolin: Kilin en saf şeklidir. Yüz maskelerinde kullanılır.
Lanolin: Koyun yününden elde edilen koyu kıvamlı yapışkan bir yağdır. Cildi yumuşatır ve besler.
Oleik asit: Kremlerden ayrı kalabilen bir emülsiyon ögesidir.
Yağlar: Badem, avokado, buğday özü, havuç, hindistancevizi ve fındıktan elde edilen özellikle cildi besleyici yağlardır.
Sıvı parafin: Cilt tarafından emilmeyen madensel yağdır. Engelleyici kremlerin yapısına girer.
Sirke: Cildi temizleyip yumuşatmak ve rahatlatmak üzere kullanılır
Vitamin kapsülleri: Deri kremlerine vitaminleri katmanın en uygun yoludur.
Çinko oksit: Çinkodan elde edilen, hafif mikrop kırıcı ve doku ile damar büzücü özellikleri bulunan beyaz renkli bir tozdur. Genellikle piyasada krem halinde bulunur. 
 
YARDİMCİ OLACAK YAĞLAR
Sarısabır: Yapraklarından elde edilen bitki özü rahatlatıcı ve iyileştiricidir
Avokado: Yüksek değerdeki E ve A vitamini içeriği ile çok iyi bir cilt besleyicidir.
Hodan: Kuru ’ve duyarlı ciltlere iyi gelir
Aynısefa çiçeği: Kaba ve sorunlu ciltler için iyileştirici faydalı bir ottur. Sivilce, siyah nokta, güneş lekesi vb. sorunların giderilmesinde rol oynar.
Sarıpapatya: Cildi yumuşatıp ağartan rahatlatıcı faydalı bir ottur.
Karakafes otu: Hücre yenilenmesini hızlandıran allantoin adlı iyileştirici ve rahatlatıcı bir proteini içerir. Kaba ve örselenmiş ciltlere iyi gelir..
Salatalık: Temizleyici ve toniktir, ,’Rahatlatıcı ve iyileştirici etkisi de vardır.
Karahindiba: Kuru ve solgun ciltlere iyi gelen, temizleme losyonlarına katılan faydalı ve zengin bir yumuşatıcı içerir.
Mürver çiçeği: Bütün ciltler için iyi bir toniktir, Cildi yumuşatması, kırışıklıkları düzeltmesi, çilleri hafifletmesi ve güneş yanıklarını iyileştirmesi ile bilinir                            
Esanslar: Bunlar, krem ve losyonlara eklenen çok iyi katkı ögesidir
Rezene: Temizleyici ve rahatlatıcıdır. Ezilen tohumları yüz maskesine eklenir, yağlı ciltleri temizler.
Damkoruğu: Özellikle kuru ve duyarlı ciltler için iyileştirici ve rahatlatıcı olan bir şifalı bitki tur.
Sarmaşık: Güneş yanıklarında rahatlama sağlar. Selüloitte karşı mücadelede bedende toplanmış sıvı ve zehirlerin atılmasına faydalı olur.
Aslanpençesi: Kuru ve duyarlı ciltler için iyileştirici bir şifalı bitkidir. İri gözenekleri çok iyi büzer
Lavanta: Tüm ciltler için hafif bir temizleyici ve toniktir.
Limon: Cildin doğal dengesini yenileyen bir büzücüdür.
Ihlamur çiçekleri. Cildi yumuşatır, derin bir temizleme yapar.
Acıbakla tanesi: Yağlı ciltler için temizleyici ve gözenekleri açıcıdır.
Gülhatmi: Kuru ciltler, çatlamış eller ve güneş yanıkları için iyileştirici ve yumuşatıcıdır.
Isırgan: Derinden temizler. Yağlı ciltlere çok iyi gelir.
Portakal çiçeği: Çok iyi bir cilt toniğidir, Cildin asit örtüsünü yenilediği söylenir, Ayrıca, kuru ciltler ve kopan kılca damarları iyileştirici ve hücre  yenilenmesini hızlandırıcı etkileri vardır.
Maydanoz: Kuru, duyarlı ve sorunlu ciltlere iyi gelir.
Nane: Doku ve damarları büzerek cilt rengini düzeltir.
Gül: Cilt üzerinde yumuşatıcı etkisi olan rahatlatıcı ve hafif bir temizleyicidir,
Biberiye: Kan dolaşımını hızlandırıp derinden temizlik sağlayan canlandırıcı ve mikrop kırıcı faydalı bir  ottur.
Adaçayı: Gözenekleri büzer. Temizleyici ve uyarıcı etkisi vardır.
Kekik: Uyarıcı hafif mikrop kırıcı bir temizleyicidir.
Menekşe: Hafif mikrop kırcıdır.
Suteresi: Ciltteki lekeleri temizlemeye yardımcı olan bir sıvı çıkardığı söylenir.
Acı fındık: Rahatlatıcı, doku ve damar büzücüdür.
Civanperçemi: İyileştirici, temizleyici, doku ve damar büzücüdür. Yağlı ciltlere iyi gelir.
Bir kozmetik maddesinin hiçbir zaman alerji  yapmayacağı iddia edilemez.
Site menüsünde bitkisel yağlar bölümüne bakin daha çok yardımcı olacaktır.
Sentetik  ve çoğaltılmış yağlardan kaçının Gerekirse kendiniz çıkarın site bölümünde ayrıntılar yazılmıştır.

Ovma işlemi: Kuru mercimek, pirinç, fasulye veya kabuklu yemişler cildi ovmak için mükemmeldir. Bir öğütücüde bunları çekin ve bir miktar sıvı (örneğin filtre edilmiş su, sıvı yağ, bal, ot çayı, yeşil çay) katarak krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
Hijyenlermiş toz kille karışım yaparsanız mükemmel olur güven değiniz keremle karıştırarak yüzünüze ince bir tabakayla kuruyunca halk kesi uygulayın .Farkı görün. Yani Ovalayın  Ayrıca site menüsünde cilt bakımı okuyun daha çok ayrıntı bulacaksınız. 

BAYLAR VE BAYANLAR İÇİN
 Evinizde kaliteli ve yüz kremle ,hijyendenmiş  toz kille karıştırarak  kerem haline getirilir yüze parmak uçlarıyla sürülür ciltte kuruması beklenir daha sonrası tekrar parmak uçlarıyla Halk kesesi anlamına gelen peleng yapılır. Yüz deki siyah noktalar temizlenir.

 NOT: Ama şunu bilin devamlı cilde peeling her türlü halk kesesi yapmak faydalı değildir. Cildi yıpratır, sağlık acısından fayda getirmez ,sadece diş görünüş güzel gözükür

ISITICI:
Vücutta esneklik ve rahatlama sağlayan ısıtıcı etkili aromatik yağlar ile cildi besleyen, nemlendiren vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Spordan sonra, tutulan adalenin rahatlatılmasında masaj yapılarak uygulanır. Bileşimi: kayısı çekirdeği, ceviz, susam, zeytin, defne yaprak, karanfil, nane, okaliptüs yağları ve E vitamini.

CANLANDIRICI:
Cilde taze ve pürüzsüz bir görünüm veren aromatik yağlar ile cildi besleyen, nemlendiren, yenileyen vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Kuru ciltlerin günlük bakımında, güneş banyosu sonrasında, tüm vücuda ve yüze uygulanan masajlarda kullanılır. Bileşimi: kayısı çekirdeği, tatlı badem, buğday tohumu, ceviz, susam, zeytin, fesleğen, sedir, sardunya, limon yağları ve E vitamini.

SIKILAŞTIRICI:
Kan dolaşımını hızlandıran, cilde sıkı ve sağlıklı görünüm kazandıran aromatik yağlar ile cildi besleyen ve nemlendiren vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Vücutta selüloit içeren bölgelerde pürüzsüz görünüm istendiğinde masaj yolu ile uygulanır. Bileşimi: kayısı çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz,  susam, zeytin, biberiye, ardıç, adaçayı, okaliptüs, mersin yağları ve E vitamini.

RAHATLATICI:
Moral ve rahatlık hissi veren, stresten arındıran, yatıştırıcı etkili aromatik yağlar ile cildi besleyen, nemlendiren vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Tüm vücuda masaj yolu ile uygulanır. Bileşimi: kayısı çekirdeği, ceviz, susam, zeytin, üzüm çekirdeği, lavanta, turunç, bergamut, sardunya yağları ve E vitamini.

 AFRODİZYAK:
Vücut, zihin ve ruh uyumunu sağlayan, duyguları harekete geçiren aromatik yağlar ile cildi besleyen, nemlendiren vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Tüm vücuda, özellikle uyumadan önce masaj yapılarak uygulanır. Bileşimi: kayısı çekirdeği, ceviz, susam, zeytin, ylang ylang, sandal ağacı, zencefil, paçuli, sedir yağları ve E vitamini.

BİTKİSEL BANYO
Papatya ,yasemin, ıhlamur, mine çiçeği zindelik ferahlık verir. Banyo    küvetine temiz ve taze oluşu önemli.
Nane ,biberiye ,limon otu yani melisa ,cam yaprakları .Vücuda küvet verir

 KİSA BİR TARİF MANTAR HER TÜRLÜ MANTAR
 De iyonize                                      200 cc               
 Cay ağacı yağı                                50 cc   
 Biberiye yağı                                  25 cc 
Civan pençeni yağı                         20 cc           
Toros nanesi   yağı                         10 cc      
Kantaron       yağı                           10 cc       
Diyalize su                                     800 cc                          Pansuman suyu
Hepsi bir şişede çalkalanır fazla alacağınız de iyonize  suyla temizleyerek temiz bir pamukla mantar olan bölgeye sürülür vücudunuzun her bölgesine pansuman yapılır.

HER KULLANMADA CALKALAYINİZ.
 Mantar, bit ,pire ,tüm canlılarda kullana bilirsiniz Antiviral virüsleri ,Antibakteriyel, bakterileri, Antiflogitik iltihapları ,Dirantimikozit mantarları tamamen yok edersiniz yapımı .  antıvarova, kümes hayvanlarda ,hastalıkları  .

NOT.. 5 gün bekletin Bu şekil evde yapılan, fabrikasyon ve seri üretim deisttiler şekilde yapılarak hazırlanır.
Yukarıda hazırladığınız yağlardan                 50 cc
Susam yağı                                                   20 cc
Karıştırıp  ayak tırnaklara da kullanırsanız farkı göreceksiniz. 


Arı zehir i gençleştiren iksir Polen İksir Propolis İksir

AKNE

Yüzü yıkayıp iyice temizledikten sonra temizleyici olan sarı papatya zehirleri atmaya yarayan civanperçemi antiseptik olarak  kedi nanesi  rahatlatıcı ve antiseptik olan lavanta yada güçlü bir mikrop kırıcı olan kekik in füzyonlarıyla durulayın.

Limonun suyu yüzdeki hafif lekeleri temizler, yangınları azaltır ve kan dolaşımını geliştirir.

Yüzdeki yangınları azaltmak ve yerel tedaviyi geliştirmek üzere aynısefa çiçeği merhemi sürünüz.

Akneye diyette değişiklik yapılarak ta yardımcı olunabilir. Bu nedenle hangi yiyecekleri alacağınızı düşünün. Şekerli yağlı ve sütlü besin tüketimini kesin. vitamin ve mineral bölümleri okuyun, merhem doğal yapmak isterseniz bitkilerin 9 çeşit yapımını okuyun site menusun den, sizlere yardımcı olacaktır.

Hayvan ve bitkilerden kurutularak veya özel metotlarla toplanarak elde edilen, eczacılık ve kısmen sanayide kullanılan ham veya yarı ham madde. DROG  denir.

Doğal maddelerden elde edilen ve tedavi amacıyla kullanılan ilaç ham maddesi de denir.

MERHEM. Katıyağ, sıvı yağ  zeytin ,badem yağı ,lanolin ,vazelin gibi sıvı yağlar ile yapılan ve dışarıdan kullanılan ilaç şekilleri dır. Merhem hazırlamak için ,merhem içine konula çak  veya maddeler önce den havanda toz edilir .Sonra az bir sıvı yağ ile ezilir ve sonra maddesi  katı sıvı maddesi le ,lamolin vazalin  azar ,azar etkili madde  üzerine ilave edilir  ve mikserle iyice karıştırılır  merhemler  kapalı kaplarda  serin yerlerde  muhafaza edilir  merhemlere diğer adı pomat ismi verilir .BUNADA MERHEM YAPIMI DENİR.

İNFUSYON. .Drogların ilaç olarak kullanılmasında en çok kullanılan bir hazırlanış tır. İnfusyonu hazırlamak için ufalanmış nedat parçaları üzerine  sıcak su dökülür karışım kapalı bir kap da sık ,sık karıştırılarak .Çok hafif ateş üstünde  10 dakika tutulur ,soğuduktan sonra inçe bir tülbent ten  süzülür .Kullanılacak drog miktarı  genellikle bir tutam dir .kimileri ağır kimileri afif olduğun dan gr belirtilmez .Genellikle 50 gr 100 gr denir

Bu şekilde gösterilmiş tir. Yapılacak suya göre hazırlanır .İnfusyonların  hazırlanması için  kolay olan diğer usul de anlatır sak daha iyi olacak Kaba toz haline getirilmiş  üzerine kafi miktarda soğuk su konur  karışım kaynayın caya kadar ısıtılır kaynamaya başlar başlamaz  karışım ateşten çekilir. Soğuduktan sonra  temiz pamukla veya tülbentle süzülür.

İnfusyonlar  her defasında taze olarak hazırlanır. tatlandırıcı olarak şeker otu kullanılır, kaliteli bal, tonik olarak ta kullanılırsa sade  pansuman yapılır. BU HAZİRLANİŞA İNFUSYON DENİR.

Kerem tonik yapmak için ve de maske yapmak için cilt hastalıklar sebepleri malzemeler bölümümü okuyun..

Bazı deniz yosunlarından elde edilen jölemsi maddedir. Bu deniz yağındaki tek hücreli deniz yosunlarından oluşmuş çok ince gri renkli özel bir tozdur. İyi kalite yüz maskeleri yapımında kullanılır

HASTALIK SADECE AKILDADIR

HASTA OLDUĞUNDA PES ETMEDEN  ŞİFASINI

ARIYA BİLİRSİN. HER ŞEY KENDİ İRADENDEDİR UNUTMA

 CİLT HASTALIKLARI

Ciltte görülen, kaşıntı, sivilce, çıban, uyuz, siğil, yanık, yara, bere, ben egzama, selülit, sedef hastalığı, cilt çatlakla siyah noktalar çiller, kırışıklık, leke ve sivilce izleri, , zona, cilt alerjileri, çıban, cilt kanseri, kurdeşen, kellik, nasır, saçkıran, sakal iltihabı, sıraca, siğil, şirpençe, temriye, uçuk, uyuz, yılancık gibi rahatsızlıklardır.

YAĞLI CİLT

Cilt yağlanması kandan kaynaklanmaktadır. Dıştan yapılan kremler, maskeler ciltteki yağlanmayı geçici olarak önler. Cilt yağlanması kolesterolle doğru orantılıdır.

Bitkisel Tedavi: Kekik, ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırarak günde 3 su bardağı içilir. Limon içilir. Maydanoz kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir. Kükürtlü sabun kullanılır. (uzun süre) Greyfurt yenmeye devam edilir.

CİLT LEKELERİ

Vücut derisinde oluşan renk değişimleridir. Beslenme bozuklukları, iklim şartları, hormon dengesizliği gibi sebepler sonucu da meydana gelir. Güneş lekeleri ve hamilelikten kaynaklanan cilt lekeleri gençlerin büyük derdidir.

Cilt lekeleri her yaşta oluşabilir. Cildin pürüzlü ve cansız görünmesine neden olan bu lekeler sıklıkla yanaklarda, çene bölümünde ve alın bölgesinde oluşmaktadır. Başta yüz olmak üzere en sık göğüs, el, sırt ve omuz bölgelerinde görülmektedirler. Cilt lekelerinin sağlığımızı olumsuz etkileyen bir durumu yoktur. Ancak görüntü bozukluğu nedeni psikolojik sıkıntılara neden olabilir.

Cilt lekeleri en fazla derimizin güneşle temas ettiği bölümlerde oluşmaktadır.

Açık renk cilt lekeleri aldınız mı ve beyaz leke  isimli hastalıklara yol açabilir. Hücrelerin görevlerini yerine getirememeleri ve ölmeleri halinde oluşan bu sıkıntılar için mutlaka doktor desteği alınmalıdır.

En fazla görünen cilt lekeleri şunlardır: çil, et benleri, normal deri benleri, yaşlılık beni, doğum lekesi, hamilelik lekesi...

Bitkisel Tedavi: 1 yumurtanın akı ile limon kabuğunun rendesini karıştırarak elde edilen karışım duş öncesinde lekeli bölgelere masaj yapılarak yedirilir.

Killi toprak, zeytinyağı ve havuç suyu karıştırılarak krem yoğunluğuna getirilir. 2 güne bir lekeli alanlara sürülür.

Limon suyu ile karıştırılan elma suyu içerine zeytinyağı ve süt ilave edilerek kaynatılır. Soğuduktan sonra vücuda masaj ile uygulanır.

Bal ve nişadırdan elde edilen karışım her gün 2 defa olmak üzere uygulanması tavsiye edilir.

3 günde bir tekrarlanmak üzere, 1,5 bardak suya 3 kaşık elma sirkesi ilave ederek kaynatılır. Baş üzerine bir havlu konularak lekeli yüzün buhara tutulması fayda sağlar. İşlemin sona ermesinin ardından su ile karıştırılarak inceltilmiş olan elma sirkesi ile yüzün silinmesi tavsiye edilir.

1 tatlı kaşığı yoğurt ile 1 çay kaşığı kabartma tozu karıştırılarak cilde sürülür. Her 15 dakikada bir aynı işlem tekrarlanır. 1 saat sonra yüz yıkanarak işlem sonlandırılır. Bu uygulamanın haftada 1 defa  yapılması faydalıdır.

Rendelenmiş patatesin içerisine 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 kaşık süt ilave edilerek krem kıvamına gelene kadar yulaf unu eklenir. Bu karışım yarım saat yüzde bekletilir. Cilt, sık sık kükürtlü sabunla yıkanır.

Cevizin yeşil kabuğu ezilip suyu ile lekeler pansuman yapılır. Cevizin yeşil kabuğu cildi kına gibi boyar.

Maydanoz suyu sıkılıp ciltlere pansuman yapılır. Kavun kabuğu ile cilt lekelerine pansuman yapılır. Kiraz cilt lekelerine sürülür.

ERGENLİK SİVİLCELERİ

Ergenlik sivilceleri genellikle karaciğerle ilgilidir. Yağlı gıdalar vücutta sivilce olarak ortaya çıkar. Eğer basit bir sivilce ise aşağıdaki bitkisel kürler 1 haftada sivilceleri kurutur. Tekrar çıkarsa karaciğer tedavisine başvurulur.

Bitkisel Tedavi: Önce cilt kükürtlü sabunla yıkanır. Şap, zeytinyağında eritilip cilde sürülür. Çakaleriği, sirke içinde kaynatılıp cilde sürülür. Pelin otu kaynatılıp cilde pansuman yapılır.

Sivilceler sıkıntı olanlara

Günüm sıkıntısı

Doktorunuzun  önemi ,kadın hastalıklarına ,diyetisyen, beslenme ,önem taşır ,hormonlu  gıda uzak,kalori,spor,30 perhiz ,sindirim  sistemine önem verin sıkıntılardan kurtulun ,yaşama düzen verirseniz bilin hiçbir sıkıntınız kalmaz.. Düşünceleri içinde sız den kötüleri düşünün.. Mevsime göre gıda kullanın vücut kendini, yeniye çek…vücudunuza her yabancı madde derin yaralar açabilir… Diyetisyen doktorunuz sıkıntıları çözecektir..

Temizledikçe alttan daha fazla çıkacaktır, derim yaralar açabilirsiniz belki bu gün yüzünüzde tepecikler yanı sivilce çıkıyor diye problem edebilirsiniz, bilin kullanacağınız her ürün tehlike saçabilir sadece vücuda zarar vermeyin yeterli , olsun belki bir gün belki bir hafta, psikolojini  bozabilir ,ama bil ki gelecekte, haklıymışsın be abi diyeceksin. Hormonlar ,kemik yapılarınız ,daha önceden  aldığınız antibiyotik, çünkü vücudun rahat çalışmasına engelliyorsunuz, dışardan aldığınızla yabancı maddeyle savaşırken, kendini yenilemiyor, hep savunmaya çekiliyor, Bazen evde yalnız kalıp  korktuğun gibi bir yerde kendinizi savunmaktasınız….

Yemeyi bile unuttu günlerce beklediğiniz gibi…Aslında bilseydin senden daha çok korkan karşındakidir…Bilirsen her şey yolundadır….

O bu şu diye ayrılmaz şunu bilin ki yağ bezeleri çalışıyorsa ,arkadan gelecektir hele sıkıntı ederseniz daha çok gelmeye başlayacak, ama dert etmeyin sonunda siz galip gelecek siniz rast gele ürünler kullanırsanız bilin derin yaralar açarsınız...

Sadece sindirim sistemlerini çalıştırın. .yağ bezelerinde çalışması dayanıklılık güçlü oluşunuz ,size ömrünüze ömür katmakta gel rast gele ürünlerden kaçın doğa bırak doğa günün ürünlerini kullanınca her şey yoluna girecek. Yaşam sadece insan kendine bakmak değildir,, Dışarı da yaşam hayatın var olduğuna inanmaktır. İşte o zaman kazanan olursun …

 

Her şey zamanında zaman bu zaman

Alerji kaşıntı..

Yaşamda tüm canlılara gönderilmiş

Mevsime göre ve günlük aldığınız belki iğneyle yan tesir kaşıntılar olabilir bunlar bazen insan vücudu yok edemez deri üzerinde kaşıntı şeklimde sizleri rahatsız edebilir dayana bilseniz 3, 5 gün içinde geçer, ama bazen dayanılmaz tatlı kaşıntılar olabilir, ekseri  RH iltihaplı, astım ,üst solunum rahatsızlık olanlarda mevsime göre ciltte kaşıntılar meydana gelmiş ise hemen bir tanıyan varsa bitkiyi yardın iste adı ebegümeci yerde mavi çiçek açan çok dallı yere yakın bir şifalı bitki kaynatın sürün kaşınan yerlere bak sabah yok illa birilerine para, para, para vermeyin, pansumanla hiçbir yan tesiri yok ,Hele azda çoban çantası eklerseniz iz bile kalmaz aynı bir kalp şeklinde yaprak olan bir çanta koy sepete doğadan  şifa alış veriş çeki..

Bazen de sindirim sistemlerinden karaciğer ve kana karışır bazen kaşıntı bazen de şiddetli üşütme halsizlik o zaman en yakın sağlık ocağına gitmek doktor diyetisyen cildiye gözükerek daha çok sağlığı yakalamak...Doğadaki polen ,su, hava oksijen temiz bir ortam yaratsa da ,pis ortam ,sokan insanoğlu daha da dikkatli olmak..

Selcuk uysal çoban saklı şifa..

EGZAMA

EKZAMA ÇEŞİTLERİNİ OKUYUN KARACİGER BÖLÜMÜ

Derinin çeşitli madde ve etkiler sonunda derinin sulanmasıyla meydana gelen, iltihap şeklinde görülen bir çeşit deri hastalığıdır. Çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Fiziki sebepler: deterjanlar, yağlar, sabunlar, asitler, antiseptikler, cila macunları, çamaşır sodası, alkaliler vb. Alerjik sebepler: çiçekler, penisilin ile diğer antibiyotik ve kemoterapötikler, bazı kumaş maddeleri, nikel, kozmetikler, boyalar vb. Strese bağlı olarak ortaya çıkan türleri de vardır.

Egzama olan vücut bölgesinde kaşıntı, sulanma, yanma, kabuklanma, içi su dolu kabarcıklar, kıl köklerinde iltihap gibi çeşitli görüntüler meydana gelir. Mikroorganizmalar bulaşıp çoğalırsa cerahatlenme de görülür.

Genellikle hasta dinlenmeli, yünlü giyecekler giyilmemeli, sık banyo yapılmamalı, vücudu tahriş eden maddeler tespit edilip temas kesilmeli, kimyasal sabunlardan kaçınılmalıdır.

Bitkisel Tedavi: Sarımsak otu sıkılır, çıkan su egzamalı yerlerin derisine sürülerek yedirilir.

İki avuç beyaz dut kurusu geniş bir tenceredeki yarım litre suyun içine atılır. 7 ,8 dakika kaynatıldıktan sonra altı kapatılır. Eli hafif yakacak kadar bekledikten sonra egzamalı el içine konur ve 15 dakika bekletilir, daha sonra çıkartılır. El yarım saat sonra yıkanır. Bu uygulama 2-3 günde bir tekrar edilir. Büyük ölçüde şifası görülecektir.

İnce defne yaprakları tohumlarıyla birlikte 2 su bardağı suda kaynatılır. Eli yakmayacak dereceye gelinceye kadar bekletilip el bu suyun içine sokulurak 15-20 dakika beklenir. Daha sonra el temiz su ile yıkanır.

A VİTAMİNİ: A Vitamini, bağışıklık sistemi, kemik gelişimi gibi pek çok faaliyette görev alan önemli bir vitamindir. Deriyi yeniler, gözleri korur; saçları, tırnakları güçlendirir. Büyümemizde, dişlerde mine tabakasının oluşmasında etkisi vardır.

K vitamini yağda eriyen bir vitamin olması sebebiyle bağırsaklardan yağlarla emilerek karaciğere gelir, ısıya dayanıklıdır, alkali, kuvvetli asitler, radyasyon ve okside edici ajanlar tarafından etkisizleşir. Yoğurt, kefir, asitlenmiş süt bağırsaklardaki bakterilerin K vitamini üretimini artırır.

Fazla alındığında yüzde ateş basması, kızartı, kaşıntı ve karaciğer bozukluğu gibi sorunlara yol açabilir.

B10 VİTAMİNİ: Güneş ışınlarından korur. Cildi korur, pürüzsüz yapar. Deri sertleşmesini önler. Vücutta leke ve renk yapan kısmın oluşmasını önler. Tüm cilt hastalıkları için faydalıdır

BİOTİN B8: vitamini de denir. Hücre metabolizması, kan hücrelerinin beslenmesi, saç, deri ve sinirlere faydalıdır. Derinin sağlığı, kas ağrıları ve iştahsızlık için önemlidir. Dolaşım sistemleri ve cinsel bezelerin çalışmasına faydası vardır. Yağ ve şeker gibi gıdaların yakımı için gereklidir.

B6 VİTAMİNİ: Deri, saç, sinir gelişiminde rol oynar. Ana rahmindeki bebeğin oluşum ve gelişiminde çok gereklidir. Diş sağlığının korunmasında etkilidir. Kan hücrelerini arttırarak kansızlığın giderir, İnsülin ve adrenalin hormonlarının oluşmasını sağlar. Kolesterolün düşmesini sağlar. Vücudun direncini arttırarak kansere karşı korur. Romatizma, astım, diyabetlerde faydalıdır

B3 VİTAMİNİ: Bağırsakları çalıştırma, Sinir sistemleri düzenleme, Beyin fonksiyonlarını ayarlama; Bitkinlik, uyuklama, depresyon ve cildin sağlığını korumada çok faydalıdır.

Eksikliğinde çocuklarda büyüme durur. Pellegra hastalığı görülür.

B2 VİTAMİNİ: Beden biyokimyasında rol oynar, büyüme gelişmeyi sağlar. Enerji vitaminidir. Karaciğerin normal çalışmasında etkilidir. Kansızlığın giderilmesini, alyuvarların ve dokuların yenilenmesini sağlar. Ağız içi dil iltihabı, göz hastalıklarını önler. Migren, cilt hastalıkları ve ince bağırsak iltihaplarının tedavisinde çok faydalıdır

MAGNEZYUM: Magnezyum hayati önem taşıyan mineralden belki de en önemlisidir. Vücudun kendisi bu minerali üretmediği için magnezyumun be sinler yoluyla alınması gerekir

FOSFOR: Fosfor eksikliğinde iştahsızlık, halsizlik, kilo kaybı, huzursuzluk, gerginlik gibi ruhsal sorunlar yaşanır. Aynı zamanda eklem sertliği, kemik ağrıları, kemiklerin kırılganlığı ve duyu kusurları, büyüme yavaşlaması, kemik ve diş gelişimi geriliği gibi raşitizm benzeri belirtiler görülebilir; diş kayıpları, cilt sorunları ve eklem iltihapları ortaya çıkabilir.

ÇİNKO: Büyüme ve bağışıklık sistemini güçlendiren, vücudun hastalıklara karşı direncini artıran bir mineraldir. Vücudun kendi kendini yenilemesi ve çeşitli görevleri için gereklidir.

Çinko eksikliğinin en önemli belirtisi iştahsızlıktır. Eksikliğinde saçlar dökülür ve vücut kılları kaybeder. Sedef hastalığı ve ciltte akneler sık görülür. Tat ve koku hissi kaybolur.

Gözde katarak oluşur. Erkeklerde erken prostat büyümesi görülür, yumurtalıkların gelişmesi aksar. Cinsel organ gelişmesi durur. İnsan organizmasının büyüme ve gelişme geriliği oluşabilir.

Ayrıca ergenlik çağında cinsel olgunluğa erişememe ,enfeksiyonlara dayanıksızlık ,,iştahsızlık ve kilo alamama, öğrenme ve dikkat eksikliği ,tat alma  duyusunda bozuklu siyah noktalar dermatit ,saçlarda incelme ve dökülme gibi cilt sorunları yaşanabilir.

KÜKÜRT: Solunum sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur ve vücudun oksijen dengesini korur. Beyin fonksiyonlarının çalışmasını destekler. Saç, tırnak ve cilt sağlığı için gereklidir. Alerjik rahatsızlıklara karşı koruyucudur. Uyuz ve egzama gibi deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve safra salgılarını arttırır. B Grubu vitaminlerinin kullanılmasına yardımcı olur. Beyin fonksiyonları için gereklidir Oksijen dengesini sağlar .Bazı zararlı bakterileri öldürücü etkisi vardır. Kükürttün faydaları arasında yaşlanmanın belirtilerini azaltması da sayılabilir.

Kükürt eksikliği saçlarda zayıflık ve deride solgunluk görülebilir .Aşırı kükürt böbreklere zarar verir. İnsan vücudu fazla kükürt alması durumunda baş ağrısı, boğaz ve mide yanması, kusma gibi belirtiler gösterir. Ayrıca, alerjik deri hastalıklarına neden olur. Kükürt fazlalığı en çok astım hastalarını olumsuz etkiler. Sağlıklı saç, cilt ve tırnaklar için gereklidir. Oksijen dengesinin muhazafasına yardımcı olur. Bu da beyin fonksiyonları için çok önemlidir.

BAKIR Bakır eksikliği; bağışıklık sistemi zayıflamasına vücut direncinin azalmasına, güçsüzlük, kansızlık, sinir ve asabi bozukluklara, deride yara ve egzama gibi sorunlar ortaya çıkmasına yol açar.

Kalp hastalıkları ve kalp krizleri meydana gelir. Ayrıca, saç dökülmesi, iştahsızlık, ishal ve çarpıntı meydana gelebilir. Kemikler ve dokuların yapısı olumsuz etkilenir.

Bakırın aşırı dozda alınması, kanser riskini büyük oranda arttırmasının yanı sıra depresyon, şizofreni, bunaklık, hipertansiyon gibi ciddi zihinsel ve bedensel rahatsızlıklar meydana gelir

SEDEF HASTALIĞI:

Kafa derisi, diz ve dirseklerde görülen; kırmızı renkli ve üzerinde sedefimsin beyaz pullar bulunan yaralara sedef hastalığı denir. Sedef, kalıcı bir deri hastalığıdır. Egzamadan tek farkı sadece karaciğerden kaynaklanmamasıdır Bir kaç döküntü ile sınırlı olabileceği gibi bunun tam tersi bir şekilde vücutta geniş alanları tutabilir. Sedef, kadınlarda erkeklerden biraz daha sık görülür. Çoğunlukla 15-35 yaş arasında ortaya çıkar. Sedef hastalığının sebebi tam olarak bilinmemektedir. Sedef bulaşıcı değildir.

Sedef sıklıkla açık kırmızı renkli lekeler şeklinde başlar. Zaman içinde genişleyerek üzerinde pullar görülür. Diz, dirsek, kasıklar ve cinsel bölge, kollar, bacaklar, avuç içi ve ayak tabanı, saçlı deri sedefin sık görüldüğü alanlardır.

Doğal güneş ışığının sedef üzerine olumlu etkisi vardır. Ancak yanacak kadar güneşlenmek sedefi alevlendirebilir. Kış aylarında nem oranının azalması derinin kurumasına ve kaşınmasına yol açar. Kaşımak da sedefi alevlendirebilir. Bu nedenle nemlendirici krem ve merhemlerin kullanılması gerekir.

Sedef hastalığına yatkınlık ebeveynlerden çocuğa geçebilir. Ancak bu çocuğun kesin sedef olacağı anlamına gelmez. Sedefe yatkınlığı olan kişilerde psikolojik stres ve sıkıntılar sedefi başlatabilir veya var olan sedefin artışına yol açabilir. Sedefin kesin tedavisi yoktur.

Bitkisel Tedavi: Bitkisel tedaviden önce mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Nemlendirici kremler pullanmayı azaltır, ölü hücrelerin atılımını kontrol altına alır ve kaşıntıyı azaltır. Bazı nadir hastalar dışında diyet yapılması sedef hastalığında fayda sağlamaz.

VİTİLOGO

Deriye renk veren pigment hücrelerinin ölümü ve kaybı nedeniyle oluşan, halk arasında ala, baraş, ebreş denilen cilt hastalığıdır. Karaciğerin kanı temizlememesi ile de ortaya çıkabilir. Derinin rengi gider. Büyük beyaz lekeler olur. En çok yüz, dudaklar, eller, kollar, bacaklar ve cinsel organlarda görülür.

Sabır isteyen ve psikolojik destekler alınarak uzun bir tedavi süreci gerekir. Mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır. Bu kitaptaki teste bakarak doğru tespit yaparsanız, kullanım rahatsızlıklarınız varsa onları da gözden geçirerek önerilen tedavileri uygularsanız çok şeyin önüne geçersiniz.

Ailede gelen ağır psikolojik sorunlar, stresler, aile kaybı, deprem doğal afetlere uğrama, ailevi sorunların çocuğa yansıması da beyaz leke sebep olabilir.

Bu hastalığın şifası mümkündür. Tavsiye edeceğimiz bitkiyi kullanın bu hastalığı yenersiniz. beyaz leke tedavisine geçmişte yaşadığınız sıkıntıları ve hastalığı yenemeyeceğiniz konusundaki karamsarlıkları unutarak başlamalısınız.

Yaşadığınız depresyonu, karamsarlığı ve stresi yenmeniz için kedi otu, lavanta karışımını veya kedi otu kapsülünü tavsiye ederiz.

Melami’n pigmenti ve melalin hücrelerinin yenilenmesi için kuşburnu öksesini kullanırsanız hastalığınızda iyiye doğru bir değişme seyrettiğini göreceksiniz.

Kan dolaşımını dengede tutan kuşburnu öksesi zona (gece yanığı) pelega hastalıklarında hücre yapımı için faydalanılabilecek en önemli bitkidir. (Laborant ve biyokimyacılar kuşburnu ökse otunu çok iyi incelerlerse tüm insanlığa hizmet edeceklerdir.)

Kanı temizleme bitkilerinden yapılan çaylar bol bol içilir. Kayısı, üzüm, incir, enginar, kereviz, havuç, domates, lahana, pırasa, şeftali bol yenir.

Çörek otu, kebabiye, anason, hazanbel, mürver, havlican, zerdeçal, keten tohumu, çam poleni, saf arı sütü, üzüm suyu ve yoğurt da alınabilecek şifalı bitkilerdendir. Keten tohumu kürü de faydalı tedavi yöntemlerindendir.

Evin için pelin, lavanta ve kekikle tütsülenir. Su buharı tütsüsü yapılır: Okaliptüs, nane, greyfurt, limon yağları... 10 damla damlat. Tütsü yap. 10 günde bir yapılırsa faydası görülür

-Site menusun de ökse yi okuyun az yar dinci olacaktır.

Yapılmayacaklar: sigara, alkol, asitli içeceklerden uzak durmak ve (teste bakarak) çamaşır suyu, deterjan, tiner metal namına bir şey kullanmayın. Yemeklerinizi güveçte pişirmeye, tahta kaşık kullanmaya dikkat edin. Perhize dikkat ederek yukarıdaki bitki kürlerini kullanırsanız 6 ay içerisinde şifasını görürsünüz.

ZONA HASTALIĞI

Daha çok yaşlılarda görülen bir cilt hastalığıdır. Çocukluk çağında yaşanan suçiçeği mikrobunun sinirlere yerleşerek yıllar sonra vücudun savunma sistemi bozmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Daha çok sırt ve göğüs bölgelerinde, nadiren bel, boyun ve baş bölgelerinde görülür.

Dokunmayla artan aşırı ağrılar ve yanma olur. Halsizlik ve ateşe sebep olabilir. Gerekli tedavisi yapılmazsa vücutta önemli hasarlara yol açabilir. Baş bölgesinde ortaya çıkan vakalarda körlüğe sebep olabilir. Zona hastalığı kas güçsüzlüğü şeklinde ortaya çıkan sinir sistemini etkileyen felçlere de sebep olabilir.

Bitkisel tedavi: Klinik vakalar ama güneş ışınları ve diğer hastalıkları yardımcı olursanız testeki sebebiyet getiren unsurları azaltırsınız. Dıştan antıseptik ilaçlar kullanılarak; bol besleyici, B1.B6 vitamini içeren gıdalardan alınarak atlatılır. Şayet hastalığa sebep olan virüsleri ortadan kaldırmazsanız hastalık yeniden ve kolaylıkla ortaya çıkacaktır.

Lahana yaprakları ezilir, lapa haline getirilerek günde 4 defa yenir.

Vücut sirkeli suyla yıkanır.

Ağrıyan yerler badem yağıyla ovulur.

4 kaşık suya 4 kaşık erimiş kuşburnu konarak 30 dakika kaynatılır. Nöbet şekeriyle tatlandırılarak günde üç defa birer bardak içilir.

"10 gün stressiz bir ortamda vücut kendini yenileyecek ve kısa zamanda kurtulacak"…

ÇIBAN

Çıban saç dibinde veya yağ bezinde başlayan bir cilt enfeksiyonudur. Çıbanlar daha çok koltuk altında, sırtta, oturulan yerlerde ve baldırda görülür. Çeşitli büyüklükte olabilir. Şeker hastalıkları, bağışıklık sistemi sorunları, kötü beslenme, ildi tahriş eden kimyasallara maruz kalma ve kötü temizliğe bağlı olarak ortaya çıkar. Çıbana sebep olan aslında bir bakteridir.

Cilt ilk başta enfeksiyon olan kısımda kızarır, ardından kabartı oluşur, bir süre sonra beyaza dönüşür ve iltihaplanır. Çıban patlayıp cerahat dışarı akınca ağrı azalır. Enfeksiyonlu bölge yara iyileşene kadar günde iki üç kez temizlenmelidir. Çıban büyükse mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Bitkisel Tedavi: Soğan, sarmısak ezilip, kına ve zeytinyağıyla karıştırılıp çıbanlara bağlanır. Site menusun de premix okuyun.

Bal ile un karıştırılıp lapa hâlinde çıban üzerine konulduğunda çabucak olgunlaştırıp iyileştirir.

BERE ve MORARMA

İncil me ve burkulmalardan kaynaklanır.

Soğan, az maydanoz ezilir, (mümkünse kıyma makinesinde çekilir) az tuz ve zeytinyağıyla karıştırıp bezenin morartının üzerine bağlanır. 2 gün bağlı kalır. Şişi ve ağrıyı alır, morluğu dağıtır Muz kabuğu ile beraber ezilip bağlanır.

ÇİÇEK HASTALIĞI

Çiçek hastalığının nedeni virüstür. Solunum yoluyla geçer. Hastada halsizlik, ateş, baş ağrısı kusma görülür. Kırmızı başlayan çiçek hastalığında deri döküntüleri olur.

Bitkisel Tedavi: Çörek otu öğütülüp balla macun yapılıp günde 3 kere birer tatlı kaşığıyla yenir.

Gül çiçekleri kaynatılıp soğutulur, cilde pansuman yapılır.

Zeytinyağına sirke katılıp yenir.

Çam sakızı, antep fıstığı öğütülüp balla macun yapılıp günde 3 kere tatlı kaşığı ile yenmeye devam edilir.

Hurma, salatalık, muz yenmeye devam edilir.

Kekik kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.

 

ARI ZEHİR İ GENÇLEŞTİREN İKSİR

Kendi, bölümünde yazılacak

CİLT BAKIMI Yaz geldi ama en güzelliğiniz bilin ki aslı güzelliğiniz dır. Şimdi hiç bir şey kullanmadan doğayı yakalayarak başarırsınız..

Cilt güzelliğin sağlığın anahtarıdır. Bakımlı cilde sahip olan kişiler hem daha güzel görünür, hem de daha geç yaşlanırlar.

Cildimiz yalnızca vücudumuzu kaplamaz aynı zamanda vücudumuzun en önemli parçalarından biridir. Bir kişinin sağlıklı olup olmadığı en basit şekliyle cildine, derisine bakarak anlaşılabilir. Pek çok kişi cildindeki sorunları losyonlar, tonikler ve kremler gibi yüzeysel kozmetiklerle çözmeye çalışır, ancak bunların göstereceği etkilerin hafif ve geçici olduğu unutulmamalıdır. Sorunun köküne inmeden, beslenme alışkanlığının düzeltmeden, toksin alımını durdurmadan sorun çözülemez.

Sadece bazen deriz cahil eğitim şart deriz hayır onlar hakiki kurnazlar dır bunları dilmek içinde illa duvarda asılı diploma şart koşulmaz.. Sadece zor kazana bildiğiniz paranız boşa gider sonra, sonra der sadece psikolojik rahatsızlığa girersiniz. .Başlamadan yapacağınız hamle doğayı yakalamak..

selcuk uysal çoban saklı şifa

CİLDİNİZİ TANIYIN

Sağlıklı bir cilt bakımı için cildinizi iyi tanımlasınız. Bunun için yüzünüzü iyice temizleyin, durulayın ve kurulayın. İki saat bekleyin ve yüzünüze bir kâğıt mendili bastırın. Eğer mendil iz yağla dolu olursa, yağlı bir cildiniz; yer yer yağlı olursa karma cildiniz var demektir. Mendilde yağ izi olmazsa, yüzünüzü su ve sabunla yıkayın. Eğer yüzünüz esnek ve yumuşaksa normaldir. Gergin ise, kuru cildiniz var demektir.

Normal Cilt: Yumuşak ve yarı saydam cilt yalnızca basit bir bakımı gerektirir.

Kuru Cilt: Gergin ve kuru görünüşlü, parlamayan kuru bir cilt erken yaşta nemlen dinci kullanmaya başlamayı gerektir. Böyle ciltler hafif temizleyicilerle iyileştirilmeli ve sonra kurumalarını önlemek üzere özenle bakım yapılmalıdır.

Yağlı cilt: Belli bir parlaklığı vardır. Gözenekleri açık olur. Cilt kaba ve solgun görünebilir. Tümüyle temizlenmeye gerek gösterir. Ancak bu işlem, yağ salgılayan bezelerin daha fazla çalışmasını körüklememek için titizlikle yapılmalıdır

Karma cilt: En çok rastlanan cilt türü olup alın, burun ve çenede öbür yerlerden daha büyük gözenekler vardır. “T” şekli oluşturan bu kesim yağlı  yüzün diğer yerleri kurudur. Yukardaki iki bakım yöntemi yerine göre uygulanırsa iyi sonuç alınır.

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN BESLENMENİN ÖNEMİ

Cildimizin yenilenmesi ve yaşlanmanın geciktirilmesi, bağışıklık sisteminin dengesi ve korunması, sağlıklı ve dengeli beslenmeye bağlıdır. Özellikle bazı vitamin, mineral ve antioksidanlardan yeterli ve dengeli alınması cildin daha genç ve sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Yiyip içtiğimiz her şey, cilt sağlığımız için büyük önem taşır. İşlenmiş ve katkı maddeleri içeren hazır gıdalar, dondurucuda bekletilmiş hazır yiyecekler cilt için son derece sağlıksızdır. Canlı ve ışıltılı görünümlü bir cilt için bol miktarda çiğ meyve, sebze ve bunların sularını tüketmek gerekir.

Bu besinlerin içerdiği yüksek miktarda sıvı da vücuda alınan suyu destekler. Çiğ sebze ve meyvelerin ağırlıklı olduğu bir beslenme düzeni; cildi korur, yeniler, esnekliğini sağlar ve sağlıklı bir ışıltı verir. Kabuklu çiğ yemişler ve tohumları tüketmek de son derece faydalıdır.

Unutmamak gerekir ki; bunlar ısıya duyarlıdır ve pişirildiklerinde hücrelere fayda sağlayacak pek çok özelliklerini kaybederler.

Sıklıkla yenmesi gereken en önemli besinlerden bazıları şunlardır:

Balık, cildin elastikiyetini artırarak yaşlanmayı geciktirir. Aynı zamanda da cilt kalitesini artırır.

Avakado, cilt için tüm kötü etkenlerle savaşıyor.

Kırmızı üzüm, kızılcık, çilek, kiraz, mürdüm eriği gibi kırmızı meyvelerin hepsi, cilt için en iyi potansiyel antioksidan görevi yürütüyor.

Çok güçlü bir antioksidan içeriğe sahip olan siyah çikolata da ciltteki kan akışını düzenlemeye yardımcı olur.

En zengin antioksidan kaynağı olarak gösterilen yeşil çay, aknenin doğal tedavisinde kullanılır. Cildi sıkılaştırıcı etki gösteriyor.

Yüksek antioksidan içeriği olan nar ve nar suyu, genişlemiş damarların görünümlerini azaltarak cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Ispanak, içindeki güçlü antioksidan bileşenleri sayesinde cildi yaşlanmaya karşı büyük oranda koruyor.

Domates ve domates suyu cilt sağlığı için çok önem taşıyor, çünkü çok güçlü bir antioksidan olan likopenin birincil kaynağı olarak biliniyor. Özellikle kuru cilt üzerinde oldukça etkili olduğu gösteriliyor.

Balık ve balık yağı gibi ceviz de yağ asidi içeriği sayesinde cildin elastikiyetini artırarak yaşlanmayı geciktirir ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olunmasını sağlar.

Bulunabilecek en iyi protein kaynağı olan yumurta, güzellik için çok önemli olan vitaminlerini içerir.

Ananas ise içerdiği bromelin nedeniyle cildin pul, pul dökülmesini önlüyor. Bu madde, kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olan kolajeni yeniliyor.

Cilt güzelliği için en önemli faktörlerden biri de kahvaltı alışkanlığıdır. Güçlü bir kahvaltı, sağlık ve güzellik için önemlidir. Kahvaltıdan enerji veren bal, meyveler, su, meyve suyu ve süt eksik edilmemeli. Bu besinler cildi, maruz kaldığı olumsuz dış etkenlere karşı güçlendirmenin yanı sıra nemlendirip besler.

Deri hücrelerinin genç kalması ve elastikiyetlerini koruması için, rafine olmuş şeker, şuruplu tatlılar, beyaz ekmek ve hamur işi tüketiminden kaçınılması, tuzun mümkün olduğu kadar azaltılması gerekir.

Yapılan araştırmalar sonucunda siyah nokta şikâyeti olanlarda çinko eksikliğine rastlandığına rastlanmıştır. Çinko bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir. Derideki yağ üretiminde, siyah nokta ya neden olan hormon bozukluklarında da çinko çok önemli rol oynar. Çinko eksikliğini gidermek için de kabak çekirdeği, zencefil, yulaf, yumurta ve badem tüketilmesi öneriliyor.

SU CİLDİN HAYATIDIR

Cilt önemli bir toksin atma yoludur. Vücudumuz yabancı maddelerle, zararlı atıklarla dolduğunda diğer boşaltım kanalları zorlanır ve vücudumuz bu atıkları cildimiz yoluyla, ter ile dışarı atmaya çalışır.

Bu durum çeşitli hastalıklara neden olabilir. Yaşla birlikte deri giderek nem oranını ve esnekliğini kaybeder. Bunu çok ucuz ve çok sağlıklı bir şekilde çözecek tek şey bol su içmektir.

Bol su içmekle derinin hem nem oranı artar hem de su yolu ile çok sayıda toksin atılarak cildimiz parlak ve diri kalır. Günde an az iki litre su içerek hücreleri temizlemek, dolgunlaştırmak ve kırışıklıkları azaltmak mümkündür.

Kahve, çay ve meyve suyu gibi sıvı gıdalar tüketmek cildin su ihtiyacını karşılamaz. Alkol, kahve ve soda idrar söktürücüdür ve su kaybına neden olacağı için içilmemelidir.

Sabahları aç karnına içilen su, cildi içeriden besleyerek nemlendirir.

CİLT BAKIMI BAL

Yenileyici, canlandırıcı ve tazeleyici özellikleri ile cilde parlaklık, renk ve ışıltı verir.

Doğal bir nem tutucudur. Ciltteki nem dengesini korur ve nemlendirir. Su tutma özelliği ile cilde yumuşaklık, esneklik kazandırır. Kimyasal maddeler, çevresel koşullar ve strese maruz kalan cilt, su tutma kabiliyetini kaybederek kurur ve nemsizlikten kırışmaya başlar . DEVAMINI OKUYUN Şifalı bal raporunda

CİLDİ GÜZELLEŞTİREN KREMLER

Bitkisel cilt kremleri gerek doğal oluşu gerekse yaygın olarak bulunması nedeniyle önemlidir. Bitkisel cilt kremleri cilt bakımının daha sağlıklı olmasını sağlar

Bütün cilt kremleri erimiş mum, yağ ve kokulu suların bir araya getirilmesiyle hazırlanır.

Vitaminlerin cilt uzerindeki etkileri birbirlerinden farklıdır.

A Vitamini: Cilt gelişimi için zorunlu bir vitamin. Cilt tarafından emilebilir. Cildimizin rengini düzenler, güneşin yıpratıcı etkisini ve oluşturduğu lekeleri azaltır. Hücre yenilenmesini ve çoğalmasını sağlar.

Özellikle kuru, yıpranmış, çatlamış ve olgun ciltler için gereklidir. Günümüzde yaygın ve popüler olarak kullanılan bakım ürünlerinin içerdiği etken madde saf A vitamini asidi olan RETİNOL dür.

E Vitamini: Çözülebilir antioksidan bir yağdır, hücre zarlarının korunmasına yardımcı olur. Son yıllarda kremlerin yanında şampuan, güneş kremleri, makyaj malzemelerinde de sıkça kullanılır. Yüzeysel kırışıklıkları azaltır, cilde nem sağlar, elastin ve kollegen liflerin direncini artırır, cildi zararlı güneş ışınlarından korur, yıpranmış ciltleri onarır.

Zeytin, avokado, kabuklu yemişler, tohumlar ve tabii ki yeşil sebzelerde bulunur.

C vitamini: C vitamininin kozmetikte kullanımı çok yenidir. Isı ve ışığa karşı çok hassas olan C vitaminini korumak oldukça zordur. Daha çok olgun ciltler için kullanılır. Yıpranmış ciltlerin onarımında E vitamine destek olur. Kollagen üretimini artırır. İnce çizgilerin azalmasında etkilidir. C vitamini aynı zamanda önemli bir anti oksidandır.

En önemli faydalarından biri, cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilmesi, melanin üretimini azaltıcı etkisi sayesinde cildi lekelenmekten korumasıdır.

Narenciyelerde, kivi, orman meyveleri ve maydanozda bulunur

B, F, ve K Vitaminleri de kozmetikte kullanılmakla beraber, A, E ve C vitaminleri kadar yaygın değildir.

Sülfür: Bütün bağlayıcı dokuların inşa edilmesine yardımcı olur. Lahana, brokoli, sarımsak ve soğan en zengin kaynaklarıdır.

Silika: Cilt esnekliğinin korunmasını sağlar, kemikleri güçlendirir, sağlıklı tırnaklar ve parlak saçların oluşmasını sağlar. Salatalık, Domates, dolmalık biber Yulafta ve  kırkkilit otunda bulunur..

Magnezyum: Hücre zarlarındaki su pompalamayı kontrol eder, bu da atıkların temizlenmesini sağlar, aşırı tuz ve diğer toksinlerin neden olduğu fazla su tutulmasının önüne geçerek hücreyi rahatlatır. Yeşil yapraklı sebzeler en iyi kaynaklarıdır.

Beta karoten: Güneş yanığına karşı korur. Havuç ve yeşil yapraklı sebzeler önemli beta karoten kaynaklarıdır.

Temel yağ asitleri: Bütün hücre duvarlarının önemli bir bileşkendir. Cildin elastikiyetinin korunmasında anahtardır. Cildin doğal yağlarını dengeler ve canlı bir görüntü sağlar.

Eğer banyo çıkışında vücudunuzda kırmızılık oluştuysa ve kaşınıyorsanız, suyunuz fazla klorlu ya da kireçli demektir. Kireçli su; vücudu kurutup, sertleştirir. Bunun için, banyo sonrası, vücudunuza nem kazandıracak kremler sürmenizde fayda var.

Banyo tuzlarının canlılık verme ve yorgunluk alma özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Gülsuyu ve gliserin eklenmiş su ile yapılan banyo ise, deriye kaybettiği suyu yeniden verir.

Biberiye: İncecik kıydığınız bir tatlı kaşığı taze biberiyenin üzerine bir su bardağı kaynar su ekleyin, içine bir miktar taze ya da kurutulmuş kekik atın. 10 15 dakika kadar demlendikten sonra bu çayı buz kalıplarına paylaştırın.

Sabahları biberiyeli bir buz kalıbı ile cildinize yapacağınız masaj cildinizi canlandıracak, gözeneklerinizi sıkılaştıracak, size de kendinizi daha ferah ve iyi hissettirecektir.

DOĞAL KOZMETİKLER

Kimyasal koruyucu, yapay partüm ve boyaların kullanılışı nedeniyle alerjiler artmıştır. Üstelik yapılan büyük reklam, paketleme, dağıtım ve test etme harcamaları yüzünden günümüzün  güzellik ürünleri çoğu kez pahalıdır.

Bütün bunların sonucu, doğal sağlık ürünlerinin kullanımı gittikçe artmaktadır. Şifalı bitkilerin iyileştirici özellikleri ortaya çıktıkça pek çok firma kendi şifalı bitki ürününü üretmeye başlamış, piyasaya pek kozmetik ürün çıkmıştır.

Teknolojiden de faydalanarak Bitki suları ve yağları ile evinizde her türlü bitkisel kozmetiği üretebilirsiniz. Böylece her ögeyi kendiniz seçtiğiniz için, tazelik ve saflığını denetleye içeriğinden emin olduğunuz için güvenle kullanabilirsiniz. 

Günümüzde doğal kozmetikler, günümüzün bilgileri, geçmişten miras kalan geleneksel öğeler ve ikinci yüzyılda yaşamış Romalı Doktor Galen’in ilk krem tarifini de içeren yöntemlerin birleştirilmesiyle üretilmektedir.

Bu tarifte yağ, su ile balmumu kullanılmakta ve o günden beri krem yapımının temelini bu tarif oluşturmaktadır. Bazı ürünler yalnızca bir çaydanlık suyun kaynatılmasından uzun sürmezken ötekiler kaynatma ve karıştırmayı gerektirir. Ancak, hiçbir tarif basit bir yemek sosu hazırlamaktan daha karmaşık ve daha fazla zaman harcatıcı değildir.

Uyarı: Herhangi bir şifalı bitki ürününü kullanımdan önce (özellikle geçmişte alerjik reaksiyonlar yaşamışsanız) ürünün küçük bir kısmını test etmeyi unutmayın

ŞİFALI BİTKİ KOZMETİKLERİ İÇİN GEREKLİ DONANIM

Bitkisel kozmetikleri hazırlarken (içerdikleri kimyasal nitelikler bitkilerin faydalı özelliğini etkilediğinden) bakır ve alüminyumdan yapılmış olanlarla teflon gibi yapışmayan kapları kullanmayınız.

Tüm kap ve aygıtlar titizlik le temizlemiş olmalıdır. İdeal olanı, bunların kaynatılarak mikroplardan arındırılması ve kullanmadan on dakika önce sıcak fırına konulmasıdır.

Kullanılan balmumu katılaşmasın diye elinizin altında sabunlu sıcak su dolu bir kap bulundurun. Aksi takdirde kurumuş balmumu izlerini eritip temizlemek için kaplar dolusu kaynar su kullanmanın eziyetine katlanmanız gerekebilir.

İhtiyacınız olan malzemeler: Sıcağa dayanıklı cam ya da topraktan yapılmış mutfak kapları, emaye kaplı bir çift kaynatma kabı, mutfak kapları, elle kullanılan ya da elektrikli yumurta çırpacağı, ölçü kaşıkları, ölçü kabı, 25 ml. ’lik küçük şişeler, küçük huni, naylon elek havan ve eli elektrikli öğütücü mikser, meyve suyu çıkarıcı cam karışıma çubuk cam damlalık, tahta kaşıklar, spatula, koyu renkli temiz cam şişeler ve kavanozlar (kapağı hava geçirmez olmalı) etiketler, kalem.

TEMEL YÖNTEMLER

Bu bölümdeki tariflerin çoğu şifalı bitkilerin iyileştirici niteliklerini ortaya çıkarmak üzere şu temel yöntemlerden biri kullanılır:

Çay gibi demlendirme (infüzyon):

Bir, ikı avuç dolusu taze ya da 25 gr. kurutulmuş faydalı olu sıcağa dayanıklı bir kaba koyun. 570 ml damıtılmış suyu kaynatın ve şifalı bitkinin üzerine dökün. 30 dakik. süreyle demlendirin. Sonra süzüp soğutarak 3 gün süreyle buzdolabında bekletin.

Kaynatarak öz elde etme: Bu yöntem özellikle şifalı bitkinin sert kısımları için uygulanır. 25 gr. şifalı bitkiyi saplı tencereye koyun. (bakır ya da alüminyum olmamasına dikkat edin) Üzerine 570 ml damıtılmış su koyup kaynatın. Sonra ateşi kısıp 30 dakika daha ateş üzerinde bırakın.

Eğer sıvının yarıdan fazlası buharlaşmışsa, 275 ml su daha ekleyin. Daha sonra sıvıyı soğutup süzün ve şişeye koyun. Bu sıvıyı buzdolabında saklayıp birkaç gün içince kullanın.

Islatıp yumuşatma: Bu yöntem ısıtılıp iyileştirici değerlerinin bir bölümünü yitiren şifalı otlar için kullanılır.

Ezilmiş taze şifalı otu bir cam kaba koyun; üzerine çıkana kadar bitkisel yağ, elma sirkesi ekleyin. Kabın kapağını iyice kapatıp her gün iyice sallayarak iki hafta süreyle bekletin. Daha sonra süzün ve içine ezilmiş taze ot koyup sıvı iyice şifalı bitki kokana kadar işlemi tekrar edin.

Tekrar süzün ve şişeye koyup kapağını kapatın. Bu sıvı böylece bozulmadan kalır ve kokusunu korur.

Ezip toz haline getirme: Havanla, elle ya da elektrikli mikserle bitkiyi lifleri ve tohumlarını öğüterek toz haline getirmek.  ( İlaçların dokuz bölüm yapılış bölümünü okuyun site menüsünde) 

KOZMETİK YAPIMINDA ŞİFALI BİTKİ OLMAYAN ÖGELER 

Bitkisel krem, kozmetik, tonik, temizleyici vs yaparken kullanacağınız bitki ve maddeleri herhangi bir eczade posundan alabilirsiniz.

Agar agar: Bazı deniz yosunlarından elde edilen jölemsi maddedir.

Alkol: Renksiz, kokusuz bir koruyucu ve çözücüdür. Parfümcülükte en iyisi ve insanı en az rahatsız eden etil alkoldür.

Balmumu: Yağlar için emülsiyon (yani bir suyun başka sıvı içinde damlacıklar haline durması) yapıcı olarak görev alır. Kalıp halinde satılır.

Aselbent sakızı: Koruyucu, damar ve doku büzücü, mikrop kırıcıdır.

Boraks. Emülsiyun işlevi yapan beyaz ve kristalize madensel bir tozdur.

Kepek: Yüz maskeleri, sabun ve vücudu doğarak temizlemek için kullanılır.

Ayran: Yatıştırıcı ve damar ile doku büzücüdür.

Kalamin losyonu: Tutya taşının losyonu olup cilt sorunlarında yatıştırıcıdır.

Kastil sabunu: Zeytinyağı ve soda ile yapılmış renksiz ve kokusuz sabundur.

Kakao yağı: Deriyi yumuşatan koyu kıvamlı bir yağdır.

Damıtık su: Kozmetikte yalnızca bu tür su kullanılır.

Kil: Bu deniz yağındaki tek hücreli deniz yosunlarından oluşmuş çok ince gri renkli özel bir tozdur. İyi kalite yüz maskeleri yapımında kullanılır.

Gliserin: Koyu kıvamlı, renksiz ve kokusuz bir şuruptur, Sabun yapımcıları tarafından üretilir. Suyla karışır, alkolde çözülür ve yumuşatıcı niteliği vardır.

Bal: Yumuşatıcı, iyileştirici ve diğer ögeleri bir araya getiricidir.

Tentürdiyot: Mikrop kırıcı olarak kullanılır.

Kaolin: Kilin en saf şeklidir. Yüz maskelerinde kullanılır.

Lanolin: Koyun yününden elde edilen koyu kıvamlı yapışkan bir yağdır. Cildi yumuşatır ve besler.

Oleik asit: Kremlerden ayrı kalabilen bir emülsiyon ögesidir.

Yağlar: Badem, avokado, buğday özü, havuç, hindistancevizi ve fındıktan elde edilen özellikle cildi besleyici yağlardır.

Sıvı parafin: Cilt tarafından emilmeyen madensel yağdır. Engelleyici kremlerin yapısına girer.

Sirke: Cildi temizleyip yumuşatmak ve rahatlatmak üzere kullanılır.

Vitamin kapsülleri: Deri kremlerine vitaminleri katmanın en uygun yoludur.

Çinko oksit: Çinkodan elde edilen, hafif mikrop kırıcı ve doku ile damar büzücü özellikleri bulunan beyaz renkli bir tozdur. Genellikle piyasada krem halinde bulunur.

CİLT KREMİ YAPIMI

Cilt kremi hazırlarken dikkat edilmesi gereken kullanılan maddelerin hepsinin aynı sıcaklıkta olmasıdır.

Mumlar çok yüksek olmayan sıcaklıktaki ateşte eritilirken bir başka kapta yağ ısıtılır ve mumun içine karıştırılırken çırpılır. Aksi halde karışım pıhtılaşıp kesilebilir.

Sonra ısıtılan su, yağ ve mumun içine damlatılır. Karışım soğuyana kadar kaşıkla karıştırılır.

Daha sert bir krem yapmak istiyorsanız yukarıdaki formüle biraz balmumu karıştırabilirsiniz. Yumuşatmak için de yağ oranını biraz artırabilirsiniz. Karışıma bir kaç damla esans yağı koymak kreminizin kokusunu ve faydalı niteliğini artıracaktır.

Yaptığınız ürünleri etiketleyerek tarihlemenizi, her tarifin içerdiği ögeleri  etmenizi tavsiye ederiz  Krem ve losyon yapımında kullanılan şifalı bitkiler:

Sarısabır: Yapraklarından elde edilen bitki özü rahatlatıcı ve iyileştiricidir.

Avokado: Yüksek değerdeki E ve A vitamini içeriği ile çok iyi bir cilt besleyicidir.

Hodan: Kuru’ve duyarlı ciltlere iyi gelir

Aynısefa çiçeği: Kaba ve sorunlu ciltler için iyileştirici faydalı bir ottur. Sivilce, siyah nokta, güneş lekesi vb. sorunların giderilmesinde rol oynar.

Sarıpapatya: Cildi yumuşatıp ağartan rahatlatıcı faydalı bir ottur.

Karakafes otu: Hücre yenilenmesini hızlandıran allantoin adlı iyileştirici ve rahatlatıcı bir proteini içerir. Kaba ve örselenmiş ciltlere iyi gelir..

Salatalık: Temizleyici ve toniktir, ,’Rahatlatıcı ve iyileştirici etkisi de vardır.

Karahindiha: Kuru ve solgun ciltlere iyi gelen, temizleme losyonlarına katılan faydalı ve zengin bir yumuşatıcı içerir.

Mürver çiçeği: Bütün ciltler için iyi bir toniktir, Cildi yumuşatması, kırışıklıkları düzeltmesi, çilleri hafifletmesi ve güneş yanıklarını iyileştirmesi ile tanınır.

Esanslar: Bunlar, krem ve losyonlara eklenen çok iyi katkı ögesidir

Rezene: Temizleyici ve rahatlatıcıdır. Ezilen tohumları yüz maskesine eklenir, yağlı ciltleri temizler.

Damkoruğu: Özellikle kuru ve duyarlı ciltler için iyileştirici ve rahatlatıcı olan bir şifalı bitki tur.

Sarmaşık: Güneş yanıklarında rahatlama sağlar. Selülite karşı mücadelede bedende toplanmış sıvı ve zehirlerin atılmasına faydalı olur. açıklaması yakında bir hafta sürmeyecek bir iksir. okuyun kayıt edin..

Aslanpençesi: Kuru ve duyarlı ciltler için iyileştirici bir şifalı bitkidir. İri gözenekleri çok iyi büzer

Lavanta: Tüm ciltler için hafif bir temizleyici ve toniktir.

Limon: Cildin doğal dengesini yenileyen bir büzücüdür.

Ihlamur çiçekleri. Cildi yumuşatır, derin bir temizleme yapar.

Acıbakla tanesi: Yağlı ciltler için temizleyici ve gözenekleri açıcıdır.

Gülhatmi: Kuru ciltler, çatlamış eller ve güneş yanıkları için iyileştirici ve yumuşatıcıdır.

Isırgan: Derinden temizler. Yağlı ciltlere çok iyi gelir.

Portakal çiçeği: Çok iyi bir cilt toniğidir, Cildin asit örtüsünü yenilediği söylenir, Ayrıca, kuru ciltler ve kopan kılca damarları iyileştirici ve hücre yenilenmesini hızlandırıcı etkileri vardır.

Maydanoz: Kuru, duyarlı ve sorunlu ciltlere iyi gelir.

Nane: Doku ve damarları büzerek cilt rengini düzeltir.

Gül: Cilt üzerinde yumuşatıcı etkisi olan rahatlatıcı ve hafif bir temizleyicidir,

Biberiye: Kan dolaşımını hızlandırıp derinden temizlik sağlayan canlandırıcı ve mikrop kıncı faydalı bir  ottur.

Adaçayı: Gözenekleri büzer. Temizleyici ve uyarıcı etkisi vardır.

Kekik: Uyarıcı hafif mikrop kırıcı bir temizleyicidir.

Menekşe: Hafif mikrop kırcıdır.

Suteresi: Ciltteki lekeleri temizlemeye yardımcı olan bir sıvı çıkardığı söylenir.

Acıfındık: Rahatlatıcı, doku ve damar büzücüdür.

Civanperçemi: İyileştirici, temizleyici, doku ve damar büzücüdür. Yağlı ciltlere iyi gelir.

Bir kozmetik maddesinin hiçir zaman alerji yapmayacağı iddia edilemez.

Çünkü o maddeyi oluşturan ögelerin herhangi bir kişide alerji yapma ihtimali her zaman vardır. Kendi kozmetiğinizi yapmanın büyük faydası, kullandığınız maddelerde bildiğiniz reaksiyon yaratan öge varsa, onu hemen bulabilmenizdir.

Herhangi bir ögenin bir damlasını yara bandının delikli kumaşı üzerine koyarak bunu koltukaltınıza ya da dirseğinizin arasına yerleştirin. Onu 24 saat süreyle orada tutun. Bu süre içinde bir reaksiyon yapıyorsa görünecektir.

Bazı esans yağları özellikle duyarlı ciltleri olumsuz etkileyebilir. Dikkat edilecek olanlar defne, bergamot otu, ıtır, portakal çiçeği, yarpuz, nane, adaçayı ve bahçe nanesinden çıkartılan yağlardır.

Çok duyarlı ciltler için şu sayılanlar da alerjik reaksiyonlara neden olabilir: kasıkotu, bademyağı, kakao yağı, çuha çiçeği, salatalık, gliserin, kına, sarmaşık, lanolin, ıhlamur çiçeği, selamotu, ısırgan, menekşe yaprağı…

TEMİZLEYİCİLER

Sabunların çoğu cildi kurutur, cildin doğal yağını bozar. Bakteri ve virüslere karşı bu doğal korumayı tehlikeye atar. En doğrusu doğal temizleme kremleri kullanmaktır.

GLİSERİN VE GÜLSUYU TEMİZLEME KREMİ

Malzeme: 2 yemek kaşığı lanolin, 50 ml bademyağı, 1 yemek kaşığı gliserin, 3 yemek kaşığı gülsuyu, 1 tatlı kaşığı çinko oksit merhemi, 6 damla gül esansı, 1/8 tatlı kaşığı boraks.

Lanolini eritip kısık ateşte bademyağı ve gliserin ile birlikte ısıtın. Yağ ve gliserin karışımını yavaş yavaş lanolinin içine dökerken sürekli çırpın.

Isıtılan gülsuyu içinde boraksı eritin ve ağır ağır lanolin ve yağ karışımının içine katın. Sürekli çırpmaya devam edin ve sonra soğumaya bırakın.

Karışım soğuk ve kremli bir hale gelince bunu çinko oksit ve gül esansıyla çırpın. Karışımı kaşıklı bir kavanoza aktarıp etiketleyin.

PORTAKAL ÇİÇEKLİ TEMİZLEME KREMİ

Kuru ve normal ciltler için kullanılabilecek portakal çiçeği esansı yaşlı cilt hücrelerinin kaybını ve yerlerine yenilerinin konmasını hızlandırır.

Malzeme: 25 ml soya yağı, 25 ml bademyağı, 25 ml kakao yağı, 25 ml portakal çiçeği suyu, 5 damla portakal çiçeği esansı, 1 yemek kaşığı balmumu, 1/8 tatlı kaşığı boraks

Bir tülbent veya çorabın içine yulaf koyarak yüzünüzü yıkayın, kuru ciltlere nemlendirici bir temizlik sağlar.

Limon harika bir temizleme malzemesidir ve vücudun fazla yağlarını alır. Limon suyunu suyla seyreltin ve bir pamuk parçası ile cildinize uygulayın ya da yumuşak bir süngerle cildinize sürün ve durulayın.

Buğday çimi suyu veya yeşil yapraklı diğer sebzelerin suları mükemmel temizleyicilerdir ve son derece besleyicidir. Bu şekilde tüketilen klorofil cilde oksijen sağlayarak ışıltı verir. Sebze suyunu  posasıyla cildinize sürün ve daha sonra durulayın. Kalan suyu içmeyi de ihmal etmeyin.

Ovma işlemi: Kuru mercimek, pirinç, fasulye veya kabuklu yemişler cildi ovmak için mükemmeldir. Bir öğütücüde bunları çekin ve bir miktar sıvı (örneğin filtre edilmiş su, sıvı yağ, bal, ot çayı, yeşil çay) katarak krem kıvamına gelene kadar karıştırın.

Cildinize bir pamuk yardımı ile uygulayacağınız elma sirkesi fazla yağın parçalanmasını sağlar.

Tohumlar ve kabuklu yemişler cildi nazikçe temizler ve besin sağlar. Bir kahve öğütücüsünde iki yemek kaşığı veya daha fazla kavrulmamış organik ay çekirdeği, susam ve bademi öğütün. Eşit miktarda 1 veya 2 yemek kaşığı suyla krem kıvamına gelene kadar karıştırın.

Buğday çimi ve yulaf da ciltteki ölü deriyi temizlemek için yumuşak bir temizleyici olarak kullanılabilir.

TONİKLER

Birçok bitkisel çay aynı zamanda iyi birer toniktir. Özellikle de gülsuyu, ısırgan otu, nane, papatya ve adaçayı. Bu çayları bir miktar filtre edilmiş suda demlenmeye bırakın ve daha sonra spreyli bir şişeye koyarak yüzünüze püskürtün. Yeşil çay yüksek oranda antioksidandır. Kuşburnu ise zengin bir C Vitamini kaynağıdır ve cildimizdeki kolajeni artırır.

Cilt ve saç nemlendiricileri: Ekstra yağlar kuru cilt ve saç için mükemmel bir nemlendiricidir. (Bitkisel yağlar bölümünde okuyun.)

Hindistan cevizi, badem, kabak çekirdeği yağı da özellikle iyidir. Bunlar kuru cildi dinlendirir ve besler, saça da sağlıklı ve doğal bir parlaklık verirler.

Buğday çimi suyu saçı ve saç derisini besleyerek beyazlaşmayı önleyebilir.

YÜZ MASKELERİ

Yüz maskeleri kadınların güzellik ve cilt bakımı için kullandıkları oldukça faydalı karışımlardır.

Yüze uygulanan maske ciltteki kirleri çıkarır, kan dolaşımını uyarır ve deriyi gerginleştirir.

Gözlerin önündeki torbacıklara serinletici olarak hıyar ya da pamuk in füzyonlarını uygularsanız cildin emme yeteneğini artırmış olursunuz.

Yüzdeki maske ılık suyla çıkarılmadan önce orada 20 30 dakika süreyle bırakılır, daha sonra mürver çiçeği in füzyonu gibi gözenek kapayıcı ve nemlendirici ile temizlenir.

Yeşil Ot Maskesi: Çok farklı yeşil şifalı otları maskesi yapımında kullanabilirsiniz. İki avuç dolusu taze şifalı bitki yaprağı ya da 3 yemek kaşığı kurularını (bunlar bir gece önce kaynar suya bastırılmış olmalıdır) alın. Buna 2 yemek kaşığı damıtık su ya da maden suyu ekleyin. Ve bu karışımı mikserde yüksek hızla birkaç saniye içinde sıvı durumuna getirin. Bu işlem oldukça sulu bir karışımı meydana getirir. Eğer karışımı biraz katılaştırmak isterseniz, bir parça kil ya da badem ezmesi ekleyerek istediğiniz katılığı elde edebilirsiniz.

Krem halindeki yüz maskeleri: yulaf ezmesi, badem ezmesi ya da kil tek başına veya karışık olarak yüz maskesinin temel taşıyıcısını oluştururlar. Bunların hepsinin ciltteki kirleri çıkarma yeterliliği bulunmaktadır.

2 yemek kaşığı temel taşıyıcıya 2-3 yemek kaşığı güçlü şifalı bitki in füzyonunu veya meyve sıkıcısı ile elde ettiğiniz şifalı bitki suyunu ekleyin.

Gözenekleri derinden temizleyen maske: Malzeme: 1 tatlı kaşığı balmumu, 1 yemek kaşığı lanalin, 50 ml gülsuyu, 1 yemek kaşığı kil

İsteğe bağlı ek:1 tatlı kaşığı ayva veya badem ezmesi

Yapılışı: Kısık ateşte balmumu ve lanolini bir arada eritirken kaşıkla sürekli  karıştırın. Karışımı ateşin üzerinden alıp gülsuyunu katarak soğuyana dek kaşıkla karıştırmayı sürdürün. Kili (ve isteğe bağlı ekleri) de katın. Yumuşak bir macun elde edinceye kadar kaşıkla karıştırmayı sürdürün.

YÜZ MASKELELERİ İÇİN BAZI ŞİFALI BİTKİLER

Normal ciltler için: Rezene, ardıç yemişi, aslan pencesi, ıhlamur çiçekleri, nane, ısırgan otu maskelerini kullanabilirsiniz.

Kuru ve duyarlı ciltler için: Kara kafes otu, damkoruğu, gülhatmi, ezilmiş keten ya da ayva tohumu (Bu tohum yumuşatıcı yapışkan bir sıvıyı içerir)

1 çay kaşığı beyaz zencefili rendeleyin ve 1 yumurtanın akı ile karıştırın. Karışımı cildinize sürün, 20 dakika bekledikten sonra ovarak çıkarın. Bu karışım cildinizi besleyecek, parlak ve sağlıklı bir görünüm verecektir.

Yağlı ciltler için: Ölü deriyi pul ,pul edip dökmek ve gözenekleri arıtmak üzere adaçayı, civanperçemi, 2 yemek kaşığı düğülmüş rezene ya da acı bakla tohumu karışımı bir maskeyi kullanabilirsiniz.

Avokado maskesi kuru ciltler için en iyi toniktir. Avokado bol miktarda E vitamini ve faydalı yağlara sahiptir. Cildinizi canlandırmak için avokadoyu bir kaç damla portakal veya limon suyu ile ezin ve cildinize uygulayıp biraz dinlenin. 20 - 30 dakika kadar sonar yıkayın.

Rendelenmiş salatalık maskesi yağlı cildi tazeler. Yüzünüze sürün, nemli bir havlu ile kapatın ve dinlenin.

Kırışıklara karşı: Yüzdeki sarkmalara karşı aloe  vera doğal bir onarım sağlar. Taze yapraklarından elde edilen jöle kıvamındaki öz en iyisidir. Yarım saat kadar veya gece boyunca cildinizde beklettikten sonra yıkayın. Cildinizi kaldıracak, ciltteki yorgunluk ve sarkmaları hafifletecektir. Aynı zamanda güneş yanığı gibi yanıklara da iyi gelir. Böyle durumlarda acı veya kızarıklık geçene kadar yanık bölgeye düzenli olarak uygulayın.

YÜZ MASKELERİ İÇİN BİTKİSEL OLMAYAN ÖGELER

Süt ürünleri yumuşatıcı ve hafif ağartıcı niteliklere sahiptir.1 yemek kaşığı şifalı bitki yerine kaymaklı süt kullanabilirsiniz.1 tatlı kaşığı balı hazırladığınız yüz maskelerine katabilirsiniz .Birkaç damla limon suyu cildin asit örtüsünü yenilemeye yardımcı olacaktır. Kuru ciltler için bir yumurtanın sarısını, yağlı ciltler için çırpılmış yumurta akını da ekleyin.

Ezilmiş salatalık, çilek, domates, limon suyu ve gıreyfrut suyu da büzücü olarak iyidir. Avokado ve olgun şeftali ise güçlü nemlendiricilerdir.

CİLDİ BESLEYİCİ YAĞLAR

Özel olarak toplanan bitkilerden, soğuk sıkma metodu ile elde edilir. Soğuk sıkma metodu yağların faydalı özelliklerinin kaybolmaması için ısı uygulaması yapılmadan gerçekleştirilen bir yağ elde etme biçimidir. Böylece yağların içindeki cilde faydalı maddeler ve vitaminler yok olmaz.

Bu yöntemde bitkilerin tohum veya çekirdeklerinden elde edilen taze sıkılmış yağlar, hiç bekletilmeden üretime alınır. Aromatik yağlarla, istenilen etkiye göre karıştırılarak doğal masaj yağları elde edilir.

Aromaterapi masaj yağlarının genel özellikleri

Isıtıcı: Vücutta esneklik ve rahatlama sağlayan ısıtıcı etkili aromatik yağlar ile cildi besleyen, nemlendiren vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Spordan sonra, tutulan adalenin rahatlatılmasında masaj yapılarak uygulanır. Bileşimi: kayısı çekirdeği, ceviz, susam, zeytin, heli antus, defne yaprak, karanfil, nane, okaliptüs yağları ve E vitamini.

Canlandırıcı: Cilde taze ve pürüzsüz bir görünüm veren aromatik yağlar ile cildi besleyen, nemlendiren, yenileyen vitamin ve bitkisel yağlar ,içerir. Kuru ciltlerin günlük bakımında, güneş banyosu sonrasında, tüm vücuda ve yüze uygulanan masajlarda kullanılır.

Bileşimi: kayısı çekirdeği, tatlı badem, buğday tohumu, ceviz, susam, zeytin, heliantus, fesleğen, sedir, sardunya, limon yağları ve E vitamini.

Sıkılaştırıcı: Kan dolaşımını hızlandıran, cilde sıkı ve sağlıklı görünüm kazandıran aromatik yağlar ile cildi besleyen ve nemlendiren vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Vücutta selülit içeren bölgelerde pürüzsüz görünüm istendiğinde masaj yolu ile uygulanır.

Bileşimi: kayısı çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz, susam, zeytin, heliantus, biberiye, ardıç, adaçayı, okaliptüs, mersin yağları ve E vitamini.

Rahatlatıcı: Moral ve rahatlık hissi veren, stresten arındıran, yatıştırıcı etkili aromatik yağlar ile cildi besleyen, nemlendiren vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Tüm vücuda masaj yolu ile uygulanır.

Bileşimi: kayısı çekirdeği, ceviz, susam, zeytin, üzüm çekirdeği, heli antus, lavanta, turunç, bergamut, sardunya yağları ve E vitamini.

Afrodizyak: Vücut, zihin ve ruh uyumunu sağlayan, duyguları harekete geçiren aromatik yağlar ile cildi besleyen, nemlendiren vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Tüm vücuda, özellikle uyumadan önce masaj yapılarak uygulanır.

Bileşimi: kayısı çekirdeği, ceviz, susam, zeytin, heli antus, ylang ylang, sandal ağacı, zencefil, paçuli, sedir yağları ve E vitamini.

ŞİFALI BİTKİ BANYOLARI

Temizlik cilt bakımının birinci ve en önemli etkinliğidir. Güzel kokulu şifalı bitki banyosu bunu yapmanın en keyifli ve iyileştirici yollarından biridir. Banyo suyuna ekleyeceğiniz şifalı bitkiler kan dolaşımını uyarıp artıracak, kasları rahatlatıp yatıştıracaktır. Şifalı bitki seçerken cildinizdeki sorunları iyileştirecek veya güzel kokularından keyif alabileceklerinizi seçin.

Banyoların rahatlatıcı etkisi vücut için çok önemlidir. Stres, sıcak su tarafından bedenden sökülüp atılır. Kaslar gevşer, sinir sistemi ve kan dolaşımı olumlu etkilenir. Yatmadan önce alınan bir tam banyo en etkili uyku ilacıdır.

Suyun sıcaklığını beden ısısı düzeyinde tutmaya çalışın. Eğer su çok sıcak olursa cilt terleyecek ve şifalı bitkinin insanı iyileştirici özelliklerinin etkisi olmayacaktır. Bir soğuk algınlığı başlangıcında alınan, eterli yağlar veya bitki katkısı içeren bir banyo çok faydalı olabilir. Gerekli katkılarla hazırlanan bir tam banyo, deri için en etkili güzellik ilacı olabilir.

Bitkisel yağlar veya süt ürünleri eklenen banyolar, derinin koruyucu örtüsünü güçlendirdikleri için, deri kuruluğuna karşı da uzun süre etkili olabilirler. Bu nedenle, banyodan sonra derinin kremlenmesine gerek kalmaz. Şifalı bitki katkılarıyla hazırlanan banyolar, yağlı ve sivilceli deri için çok basit ama etkili bir tedavi anlamı da taşır.

Banyo sonrasında deriye bir nemlendirici sürülmesi uygun olur. Değerli maddeler içeren banyo katkılarının etkinliklerine zarar vermemek için, banyo suyunun çok sıcak olmaması gerekir (37-38 derece).

İdeal banyo süresi 15-20 dakikadır. Fazlası deriyi ve kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir. Bir tam banyoyu haftada 1-2 kereden fazla alınmamalıdır. Önceden ağır yemekler yemeyin. Banyo sonrasında, yatakta kısa bir dinlenme çok rahatlatıcı olacaktır.

Okaliptüs yağı banyosu: Sivilceli deri için çok iyi gelir. Biraz sütün içine karıştırdığınız 5 damla okaliptüs yağını banyo suyunuza ekleyin.

Deriniz yağlıysa 150 gram mayıs papatyası veya civanperçemi, deriniz sivilceliyse 150 gram kuru nane veya atkuyruğunu 1 litre kaynamış sıcak suyla haşlayın ve ılıklaşana kadar demlendikten sonra süzerek banyo suyunuza ekleyin.

Ebegümeci banyosu: Sivilceli deri için uygun bir banyodur.

50 gram kurutulmuş veya 100 gram taze ebegümeci çiçeği ve yaprağı ince kıyılmış olarak, 2 litre kaynar suyla haşlanır. Ilıklaşana kadar demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir. Kan dolaşımını hızlandırmak için banyodan sonra beden, orta sertlikte bir fırça ile fırçalanır.

Yağlı cilt için elma sirkesi banyosu:  litreni 4/1 elma sirkesi banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra duş alınmaz, sirkeli su derinin üstünde kurumalıdır. Daha sonra, yağlı olmayan bir nemlendirici beden losyonu kullanılır. Banyo suyuna eklenen 8 damla lavanta yağı, antiseptik etkiyi arttırır ve ruhsal açıdan dengeleyici ve rahatlatıcı etki yapar.

Lavanta yağı banyosu: 4/1 litre elma sirkesi(yağlı deri için) veya 4/1 litre krema (normal, kuru veya karışık deri için), 8 damla lavanta yağı ile iyice karıştırılır, banyo suyuna eklenir ve su da iyice karıştırılır. Krema lavanta banyosundan sonra ılık duş alınır. Elma sirkesi lavanta banyosundan sonra duş alınmaz ve havlu veya silinmez

Faydalı Bitki Torbaları: Şifalı bitkileri banyo suyuna karmanın en kolay yolu, üç ya da dört ot torbasını musluktan sarkıtmak veya küçük bir şifalı bitki torbasını suyun içine koymaktır. Bir başka seçenek de kare şeklinde dantel kumaşın ortasına bir avuç şifalı bitki koyup kumaşın köşelerini bağlayarak bohça gibi yapıp musluğa bağlamaktır. Böylece su bohçanın üzerinden akacak, banyo suyunuza karışacaktır.

Banyo suyu için tek ya da dörde kadar şifalı bitkinin karışımı kullanılabilir. Vücudu ovmak üzere bohçaya biraz yulaf ezmesi veya kepek koyabilirsiniz. Bu torbayla banyonun sonuna doğru vücudu ovunuz.

Şifalı Bitki in füzyonları: Şifalı bitkileri banyo suyuna katmak yerine onların iyileştirici niteliklerinden in füzyonla faydalanabilirsiniz: 275 gr kuru ya da 575 gr. taze bitkiyi kaynamış suda demlendirerek in füzyonunu elde edin.

Bunun için, şifalı bitkiler kaynar suda 10 dakika süreyle demlendirilmelidir, Sonra süzülür ve kalan sıvı banyo suyuna katılır.

Vücudu rahatlatan sirke banyoları: Sirkeli suyla banyo yapmakla kaslardaki kaşıntı ve ağrıları geçirip cildi yumuşatabilirsiniz. Şu karışımı hazırlayın: 570 ml. elma sirkesiyle bir avuç dolusu taze banyo otunu karıştırıp ağır ağır ısıtarak kaynama noktasına getirin, Bütün gece öylece bekletin, Süzün ve sıvıyı banyoda kullanın.

Cilt yumuşatıcı süt banyoları: 3 yemek kaşığı süttozunu (iyileştirici niteliklerin bulunmayacağından kaymağı alınmış süttozu kullanılmamalı) Çok sıkı bir kumaş ya da dantel kumaşın içine 50 gram kuru veya 100 gram taze mürver çiçeği, sarı papatya ya da ıhlamur çiçeği ile birlikte koyun. Torbayı banyo suyunun içine yerleştirin.

İyileştirici Yağ banyoları: 5 10 damla faydalı esans yağını elin dayanacağı sıcaklıkta suya püskürtüp sonra suyu elle çalkalayarak iyice yayın, sonra da banyo suyunuza katın. Esans yağını kesinlikle kaynar suya eklemeyin çünkü hemen buharlaşıp uçar. Suyun sıcaklığı sizi de etkiler. Rahatlatıcı bir banyo için suyun sıcaklığı beden ısısının biraz altında olmalıdır. Uyarıcı bir banyo yapmak için banyo suyunu 29 C olarak ayarlayın. Su sıcaklığı düşük olursa yağ halindeki esanslar hemen uçmaz.

Kuru ciltler için şifalı bitki esansına bir yemek kaşığı bademyağı ekleyin. Faydası daha da yaygınlaşan banyo suyu hazırlamak isterseniz, esansa bir yemek kaşığı süt ekleyin. Köpüklü suda banyo yapmak isterseniz, esans yağına bir yemek kaşığı hafif sıvı sabun ekleyin.

Oturma Banyosu: Sağlığa uygun bir banyo için, gerekli bitkiler geceden soğuk suya koyulur. Bir banyo için bir kova dolusu (6 8 litre) taze bitki veya 200 gr kurutulmuş bitki gereklidir. Ertesi gün bu miktar ısıtılır (kaynatılmaz) ve süzüldükten sonra banyo suyuna eklenir (küvet). Kalp ve göğüs bölgesi suyun dışında kalmalıdır. Ilık ya da sıcak su ile belirtilen sınırları aşmayacak şekilde doldurulmuş küvete bitki suyunu süzüp boşalttıktan sonra 20 dakika süreyle oturmalısınız.

Bu esnada bitki çayınızı da yudum ,yudum içebilirsiniz. Banyodan sonra kurul anılmaz. Bir bornozun içinde, sıcak yatakta bir saat kadar yatarak dinlenilir.

Yarım banyo için, yarım kova (3 4 litre) taze bitki veya 100 gr kurutulmuş bitki gereklidir. Yarım banyonun hazırlanışı ve uygulanışı da aynı tam banyo gibidir. Ancak, banyo suyu bel üstüne kadar çıkmalıdır. Yarım banyo süresi de 20 dakikadır. Banyodan sonra kurul anılmaz ve bir bornozun içinde, sıcak yatakta bir saat kadar yatarak dinlenilir.

İYİLEŞTİRİCİ BANYO OTLARI

Rahatlatıcı banyo otları: Sarıpapatya, şerbetçiotu, yasemin, ıhlamur çiçekleri, keçi sakalı,

kediotu…

Uyarıcı banyo otları: Fesleğen, defne, okaliptüs, rezene, sarmaşık, lavanta, oğul otu, limon otu, Nane Yarpuz, çam, Biberiye, Adaçayı, Solucanotu, Kekik

İyileştirici banyo otları: Aynısefa çiçeği, karakafes otu, damkoruğu, Aslan pençesi, Bahçe nanesi, Civanperçemi

Bahar toniği banyo otları: Böğürtlen, Karahindiba, Papatya, Isırgan

 

 
Devam edecek                           
DUYURU MODÜLÜ
ZİYARET İSTATİSLİĞİ
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam25
Toplam Ziyaret1301539
ALTIN GÜMÜŞ BAKIR DAN ŞAŞMA
AlışSatış
Dolar32.130932.2596
Euro34.635734.7745