SAKLI-ŞİFA
Bu site geçek dili ve imla ile ”edebiyatcı tarih felsefe ve veya editor” taraflarından düzeltirilerek yazılmamış ve bu site yazarı “tamamen terçübesine ” göre yazmış olarak sunulmuştur.
SERA KONTROL ÜNİTESİ TÜM SERALARDA
Sera kontrol ünitesi, seranızı ısı, ışık, nem ve sulama açısından tamamen dijital olarak kontrol eder. Aydınlatma olarak yeni teknoloji olan led teknolojisi kullanılmaktadır.
Aydınlatmanızı istenilen zamanda 30 dk’da güneş doğar gibi yavaş yavaş aydınlanarak gün doğumunu simüle eder. Yine sizin istediğiniz zaman da yavaş yavaş kapanarak dün batımını da taklit eder. Böylece yetiştirilen fidelerin strese girmesi engellenir.
Ünite seradaki havayı nem ve Sıcaklık açısından da kontrol eder, gerektiğinde bu iş için üniteye bağlayacağınız nemlendirme ve ısıtma sistemini açıp kapayarak içerdeki havanın sabit kalmasını sağlar.
Sulama için üniteden günde kaç dakika sulama yapılacaksa bu ayarlanır her gün ayarlanan süre k adar damla sulama yapılması sağlanır.
Sera kontrol ünitesi siz orada olsanız da, olmasanız da bu görevleri yerine getirerek sağlıklı fideleri sizin yetiştirmenize yardımcı olacak bir ünitedir. Teknolojiyle ekran sera takibi yapılabilir
SERA KONTUROL UNİTESİNİN GÖRÜNTÜLERİ
90 ton komposto üretim ve bakim bir sera kontur ol sistemi ile 1 elemanın iş gücüyle üretin..
SERA KONTUROL 90 TON KOMPOS ÜNITESİ 1 ELEMAN
-HAVALANDIRMA AYARI-NEM AYARI-ISI AYARI-CO2 SENSORU-TOPRAK ISI AYARI-YAKIT AYARI-SİS LE ME AYARI-SULAMA AYARI-DEZENFEKTE AYARI-İLAÇLAMA AYARI-UZAKTAN KONTUR OL VE İZLEME AYARI-İKAZ ALARMI-SAAT VE TARİH AYARI-SERA İÇİ ÖZEL ÇIKIŞ BAĞLANTILARI VE AYARI-İŞLEM İÇİ PROGRAM KARTI
SİS İLAÇLAMA VE SOĞUTUCU MAKİNASI YAPIMI
Huni şeklinde çelik veya saç yapılır geniş taraftan uç kısma kadar plastik hortum döşenir huninin geniş tarafına evinizde eskimiş elektrik süpürge motoru çekim tarafı ters takılarak huni in içine yerleştirilir.
Elektrik kısımları hunini ye şase etmeyecek şekilde monta sı tamamlanır, ister soğutucu ister sis olarak ,hatta dumanda kullanılır
Arka hortum su tankına dağlanır, sis inçe kalın atmak için huni ucu ,hadde aparatla inçe kalın ayarlanır .İster seralarda ister arı kovanlarda, ister bahçenizde ağaçlarda ,ahırlarda, kümeslerde ,çok rahat şekilde çok amaçlı kullanabilirsiniz.
Para bile kazana bilirsiniz. Malzeme şeffaf hortum ,elektrik süpürge motoru, huni şekilde bir parça.. Elektrik montaj bilimi. .Geriye kalan sizin başarınız.
ORGANİK SERA YAPIMI:
ORGANİK MANTARIN SERA DOĞAL ORTAMINDA YETİŞEN BİRKAÇ MANTAR
İSTİRİDYE MANTARLARI ÇADIR İSKELETİ MANTAR ÜRETİMİNDEN ZENGİN OLAN VARMI
SİZE BİR GERÇEK HİKAYE 2005
Mandacılık lik kelimesi bu işin çılık olduğunu rahatlıkla söyleye bilirim çünkü tam tamına 58.000 kaybettim sebepleri çok
Kaç üreticiyle de görüşsem aynı cevapları verdi iflasın eşindeyim dedi hatta bunu okuyan olursa aynı düşünceye katılır, burada karlı olan üreticiden alıp sıcak satış yapanlar kazanır, birde kom pos yapıp satanlar ,bir şevkle anlatılır, sonu hüsran la biter. ha bu işin sonu nasıl derseniz, çok iyi ,nedeni sorarsan tecrübe kazanırsın ben 58.000 tl ödeyerek bu tecrübeyi kazandım. bu parayı ödemeden önce bu işe girerken bu kadar tecrübem yoktu, neler mi öğrendim sorusuna cevap.
İTİMAT.. Kimseye itimat etmeyeceksin GÜVENMİYECEN.. Sen yap biz satarız bize üretici lazım derler……fosssss
PAZARLAMA….Pazarlamacı mal çıkasıya kadar seni sövüşler mal çıkınca arada bulasın, devamı malı satar, parası gelmez ,sattığı yer çok para kazanmak için yüksek fiyata satar satamadığı malı da iyede düşürttürür, sen debelleş sin için den .???WWW&????? etmeye devan edersin. saççi yolmaya…hiç boşuna debelenme her şeyi orda bırak kenara çekil sakinleş…
KREDİ,FAİZ,BANKA…Filaslar sana güvenerek, gayri menkulleri ne para verir ,günü gelir kara karaaaaaaaaa düşünür iki elini kafanı mengene gibi sıkarsın…PES ETME
Otur düşün nerde neyi yaptın 180 derece dönüş yap işte o zaman kazan maya başlarsın..
BIKMA. İTİMAT ETME, GÜVENME ,PAZARLAMA DÜŞÜNME, HELE , HELE FAİZE GİRME
TEK YAPACAĞİN…Şey pazarlamayı kendin yap ,etraf ta mantar yapanlardan toplayarak ucuz ver peşin ver.. ŞİRKET ADINA .Barkot çıkar tarımdan işletme no su al ve paketle yüksek düşün ve yükseğe tırman işte kazanan olursun…
Hele ,hele komposu ya kendin yap yada güven kalitesi iste…veremiyorsa. .mal çıkınca ödeme garantisi yap…
SADEÇE HATIRLATMA-KOMPOST-30 TON (100m2 için)-KULUÇKA-24 Derece sıcaklıkta 21 gün-PİN OLUŞUMU-16 Derece sıcaklıkta 7 gün-7 Gün sonrası 18 derece sabit tutun
HASAT
4 Flash %10 verim Toplamda ticari amaçlı %40 verim Kom post ölmez fakat verim azalacağı için kom postları gübre olarak değerlendirmek kom post maliyetini %50 azaltacağından ticari amaçlı bu yolun izlenmesi daha mantıklıdır.
SON SİLAJLARA DOĞRU SAMAN ŞERBETİ SİS LEYİN
İstiridye posaları nı atmayın kuyu açarak kaya tuzuyla silajlayım arpa küspesiyle büyük baş hayvanlarınıza sabah çorbası hazırlayın hem besiye çeker hem de sütte
Kültür mantar posası veya toprağını çiçek toprağı veya toprak kabartmada kullanabilirsiniz. Satar gelir edebilirsiniz.
İstiridye de mantar odasına ikinci sefer atacağınız da çok iyi dezenfekte edin emin olasıya kadar devam edin dezenfekte yapmayınca ilk sefer gibi vermez. Ve anlaşılmaz hastalık yapar yapacağınız işten nefret edersiniz. Mantar araştırmacı olmak lazım çok iyi iş pazarın küvetliyse başarı elde değil.
Onun için araştırmak ,araştırmak Danışa danışa dağları aşarsın .Ama danışmadan iş yaparsan olduğun yerde bocalarsın.
ÖNERİ OL ARAK BASİT ORGANİK ÇÖZÜM.
-Odalarda İlk atığınız atmosferi yakalayın-Odalarda Vazelin yakın teneke içinde yanıcıdır dikkatli yakın-Odalarda Üzerlik ,pelin, ardıç, tüsü yapın tüm larvaları öldürün-Odalarda 5 gün kaya tuzları yerleştirin veya ozonlayım-Odalarda 5 gün havalandırın 11 ci gün kullanın.
DEZENFEKTE EVLERE ODALAR VE SERALAR
Melaleuca alternifolia (Çay Ağacı) Distile Suyu 1 lt veya yağı 50 cc-Biberiye Distile Suyu 1 lt veya yağı 50 cc-Civanperçemi Distile Suyu 1 lt veya yağı 50cc-Deiyonize suyu 5 lt ile homojenlend irin yani calkalayın sisleme veya pompayla atın.
NOT..Deiyonize suyu tüm eczaneler de bulabilirsiniz.
İSTİRİDYE MANTARI MANTARHANE KURULUMU
Malzemeler 100 m2 odalar için-Isı yalıtımlı mantar çadırı 7*14 m-O2 fanı(2) adet-Co2 fanı(2)adet-Sisle me (4) adet-Kom post ayakları (392 adet)-Işıklandırma (30) adet-İklimlendirme sistemi (Tasarruflu) (Kur’muş olduğumuz iklimlendirme sistemi 3 cadır için )
MALZEME
100 M2 YALITIMLI MANTAR ÇADIRI :O2 fanı(2) adet :Co2 fanı(2)adet :Sis leme (4) adet :Komposto ayakları (392 adet):Işıklandırma (30) adet :İklimlendirme Tek çadır için 50000 btu klima-İklimlendirme 3 çadır için 120000 btu kanallı
İşçilik : İklimlendirmede bölgeye göre farklı yöntemler ,örneğin ısıtma sistemi olarak kat kaloriferi kullanılabilir. kanallı klimanın avantajı enerji tasarrufu sağlar. isteğe bağlı olarak bölgenin durumuna göre jeneratör veya güneş paneli ve rüzgar türbini konabilir.
SİNEK BÖCEK KOVUCU SU BAZLIDA YAPARSANIZ-SERALARA VE ODALAR
Maydanoz ardıç ceviz yaprağı acı ağaç bit otu karanfil ebe gömeci kâfur lavanta pelin otu (tütsü ve buğusu) evdeki haşeratları yok eder (hepsi birlikte ) tüm mikropları öldürür.
Solucan otu yarpuz pelin otu fesleğen ceviz yaprağı lavanta sedir ağacı (bu tertipler eve kolları sürüldüğünde bir sinek bile gelmez.
SERA KONTROL MERKEZİNDEN GÖRÜNTÜLER..PORTATİF SERA YAPIMI FİDE ,SEBZE ,KURUTMA, MANTAR
Sera ortamı, tohumun çimlenmesi ve fidenin gelişmesi için en iyi sıcaklık ve nem şartlarını sağlar. Bu nedenle tohumdan fide üretimde sera ortamı özellikle tercih e-dilmelidir.
Pirii World tarafından geliştirilen ve Türkiye’de ilk defa ışık sisteminin kullanıldığı bu sistem gün ışığında lab(fotosentez) sistemidir.
Özellikle karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde bitkilerin kış aylarında ihtiyacı olan ısı ve ışığın karşılanması çok önemlidir.
Fideler de tüm bitkiler gibi ısı ışık ve nemin temininde maliyeti düşürmek için kurulan bir sera sistemidir.
Sera kontrol ünitesi, seranızı ısı, ışık, nem ve sulama açısından tamamen dijital olarak kontrol eder.
Aydınlatma olarak yeni teknoloji olan led teknolojisi kullanılmaktadır. Aydınlatmanızı istenilen zamanda 30 dk’da güneş doğar gibi yavaş yavaş aydınlanarak gün doğumunu si mü le eder.
Yine sizin istediğiniz zaman da yavaş yavaş kapanarak dün batımını da taklit eder. Böylece yetiştirilen fidelerin strese girmesi engellenir.
Ünite seradaki havayı nem ve Sıcaklık açısından da kontrol eder, gerektiğinde bu iş için üniteye bağlayacağınız nemlendirme ve ısıtma sistemini açıp kapayarak içerdeki havanın sabit kalmasını sağlar.
Sulama için üniteden günde kaç dakika sulama yapılacaksa bu ayarlanır her gün ayarlanan süre kadar damla sulama yapılması sağlanır.
Sera kontrol ünitesi siz orada olsanız da, olmasanız da bu görevleri yerine getirerek sağlıklı fideleri sizin yetiştirmenize yardımcı olacak bir ünitedir. Teknolojiyle ekran sera takibi yapılabilir
Kendinizde yapa bilirsiniz çift camlı veya ose be den malzemelerden yaralanırsınız çift camin için den gün ışık lefleri kullanın fotosentez yapacağından ektiğiniz sebzeler daha sağlıklı ve organik yetişecektir. Aramak isterse niz arayabilirsiniz ve bilgi edinebilirsiniz. Çift camda dikmeleri çam kullanın
Hobi olarak evinizde bahçeniz de çift camlı, obeseli , profilden organik seralar yapabilirsiniz ister fide ,ister sebze ,ister kültür mantar ,isterseniz istiridye mantar yetiştirebilir ,gelir bile sağlayabilirsiniz.
Mantar, siles ,karabuğday ,melisa, çörekotu ,lavanta Lahana Kereviz pirasa Enginar Borokoli
BİR ÇOBANIN YAŞAM İÇİN DE YAŞAMASI İÇİN GELECEK CABASI“TAMAMEN GERCEK TAM ORGANİK GERCEK”
Bir varmış bir yok muşla değil”var mış yok muşla”var olabilme cabası olmasıyla” ne başı ne de sonu”olmayanlarla başlayalım”geçmişte bir çok iş yapmış”olabiliriz olabilirsi niz” sizleri de kimsede anlamamış olabilir ve veya çıkarı olmadan projelerinizi askıya da almış olabilirler veya”çoban gibi hasta düşmüş geliri olmayan”yaşlı 66”ve terçübe kıymeti bilmeyenlere işde bulamaz olabilir”umudu ümüdi”kesmişte olabilir ve ya olabilir siniz”allah’ın adaletinden korkan hak hakları yemeyen” insan olabilir her ne kadar ”insanlığa yüz kızartıçı eylemler den çekinen bir insanoğlu ise artık”tek care el acmayıp sadece ve sadece”ne neye inanıyorsan yardım isteyeceğin tek kapı seni var eden o kapıyı calmak kapıyı sabırla beklemek”o kapı karanlık çıkmaz bir gün gelir o kapı aralanır” istek ve dileklerini”sunar ve ister sen den ve”içsel ruhun kalbinle”gerçeklere ulaşır..
Bil sadece”yaş ve veya hasta”değil yapacakların yapamadıklarını ufak bir alanda hatta çaresiz kalan büyük şehirlerde”ilk ve son işin”yaptığın işinle ilgili başarı iken başarısız olman insanların arasında”istek vaatler nefis çıkar fırsat”araların da kapıla dan turnike ler den geçemediğiniz günleriniz olmuştur
Bu güne kadar kara bulut fırtınarlarla”umudu yitirmiş ümidi kesmiş“olan her kese için” ufaktan hatta zarar etirildiğin işten”son günün gibi bir sonraki”karabulutlar kalkarak günün aydınlığa koşarak”yaşam yaşatma enerjin”yerine gelip yeniden”kesmiş yitirmişle rin” başlamana sebep olacak.
Aynı zaman da amaçlarına ulaşacağan andan itibaren de”kendine ve ülkene üretgen bir insanoğlu”olman için doğru adım seçmeni ve de”son olarak isteklerinlede aralanan kapıdan geçmen ve“korkma o kapıyı aralatan”hep arkanda senin yanında olacak”işte böyle başlar çobanın huzur sağlık şifası
Her müsibete karşı koymak için”gücün sağlığın”sadece ölüm hariç”her şeyi saklamış bir dikene bir zehirli yılan için de deman ver miş”sen yürü “geçen zaman içinde”sana daha”önce hatırlatılsaydım”deyecek fısıltılar”işte o zaman etrafına bak”aklını çelen nefis doyumsuzluk”etrafında olacak kulağına gelen fısıltı sadece”kötü enerji fragasnla rı”sadece buna dikkat et o da bir sınavın olacak.
SADAKAT
Birinin bir şeye yemin veya görevlere bağlı olmasıyla sadakat yükümlülüğe güvene veya sıkı sürekli bir bağımlılık anlamı sadakat yer alır
Başkasına sadakatiniz”kendi başarı kapasitenize ihanetiniz”anlamına gelmeye başla dıysa oralar dan gitme zamanı ayrılma zamanı gelmiş demektir”
Yerler içerler“iş taşın altına el atın der”ama makanlarında olsalarda yokuz burda değiliz derler”hele hele pazar ise satarız ederiz derler”pazarlmacıların tezgağında pazar malı olursun aynı anda satarlar”isyan etme ki”hem terçübe hemde gelecekte bir gelir olur
CALININ HİKMETİ
Dışarda gercek olmayan gercekler yaşam için de insanların azda olsa güçleri varsa da daha da isteyen insanlık hatta her şeyi var olsada bir birilerinden timsah gözyaşları dökerek günü atlatırmıyız diyen sosyal yaşamda vaat isteklerde bulunan kurum kuru luşlar varken ve de”yüzleri gerçek olmayan sadece kendilerini düşünen yüzsüz insan larla dolu”bir hayatta için de yer alan çoban emekli olamadığı halde bu duruma çok üzülür ve insanlığın esiresaret altına alınmış yapılara baş eğenlere”insanlığın dan utanır hale gelir”ve el açar rabine rabbim”beni ben olarak yarattın sen her zaman görmek tesin sana el acar senden yardım isterim gece yorgun düşen çoban gece geç saatler de yatar.
Yatakta uzanırken düşünür”emekli olamadın hastalıklar seni sardı dostların”var ama nereye kadar yüz kızartıçı işlerde yapmayacağın dan yaşam için care arayışında geniş cercevede yaşamışlığına hayal ederek dua ederek uykuya dalar.
Rüyasında ıssıs bir yerde rüzgarın uğultulu esmesinde bir çalı yuvarlanır her yuvarla mada çalıya bir şeyler yapışır fırtına çok şitleşir ve çaresin çoban ıssıs yer de o fırtınalı geçe de kaybolur
Çoban yataktan ırkılere kalkar hayırdır der ve az geçmeden sabah ezanı okunur çoban hayırlısı der addesini alır namazı kılar ve sonradan bir şeyler yemek için mutfa a gider gider ama bina üç katlı bir daire sobalı doğalgazı olmayan şirin bir kasababa şirin bir yerde oturur halinde bakar tüp bitmiş o saatte bir yer bulamayacağından güzi ne soba sını ateşler ve soba üstünde hem cay hem de kendisine tavada yumurta kırar az bayat lamış ekmeklede kahvaltısınbı yapar yaparkende haline ve yaşam biçimini filitre ederek güzel düşünçelerinde hem şükür hemde verdiğin nimetlere dua eder.
O gece rüyasını kendinçe yorumlar bilinç altı bir şey söylemekte der calı ıssız bir yer de yuvarlanırken hep bir şey dolanmakta der ve bende o güzgarla birlikte calı gibi yok oldum der ve aklına bigisayarını açmak ve bu hastalıklarıma sebep olanı bulman gerek der önce bu hastalığa çare için yazdıklarını gözden geçirir okur”bayılma uyku bölüklü ğü ateş bulantı yüksek tansıyon”gibi durumlarını çok önce yazdıklarıyla karşı laştırır” sebebini bulur”ve dolapta ona yakın meyveleri olduğu kadarı secer inkan olursada” yarın güçüm yani bu gün”yettiği kadar alırım der.
Ne ilaç parası ne de yaşam için geçineçek gelirim yok gelecek için”ne yapmalıyım sorusunu” bu sefer”calı gibi esen rüzgardan”bilgilerimle”bu geniş evde”rüzgar esme siyle ne yapabilirim”fikri doğar”ve”elimde ne sermaye var der”deposunda bir kaç makine ve bu sezon yaptığım”tarhana”bir de kalan”yarım teneke bal” bir de sağa sola gitmek için kapı da 1993 model mazda minibüs var geri kalan da nakit bu sadece iki ay geçinecek yaşam harcım”ya sonra der”.
Gene bilgisayarın başına oturur küçük alanda geçim kaynağı ve soğuk ilklimde matar fide imalatı rüzgar yönü değişir ve bir anda”o an şimşekler”çakar içsel ruh halimde”25 yıl”önce yaptığı kimsenin el atmadığı destek vermediği insanlığa hizmet gün ışıklı yerden ısıtmalı tam otomatik otomosyon kontrol sistemi kara ilklimde”eksi 30 derece de”sera
Evet bir şeyler yapma gerekti ya bu şirin yerden ayrılııp köye yaylaya gitmek orda yapmak ya da ol duğum yer de evin için de yapmaktı ve masrafsız ve hızla satışa uygun son karar olan evdi ve o akşam planlamalar yaparak hem masrafı kesmek hemde tasarüf yapmak hem de evin boş odaların da üretimleri hazırlayıp üretmekti ev mutfak solon ve salonla bölmeli devamlı kaldığım calışma odan diğer banyo bölüm den sonra geniş yatak odası ve misafir odası vardı ve o odalar bu şirin yerde kalma mın sebebi vardı ve devamlı da değildi devamlı kalıcı olmadığımda iki oda boş odalar dı iyi planlama yaparsan evde üretim yapar gideceği yere kadar portatif üretim yaparak yaşamı biraz rahatlatır ve de yer de uygundu.
Ve hızla yapılacak planı çalışmalar yaparak işe koyuldum masraf etmeden neler yapa bilirdim sanayiye gidip”zamanlar”için de iyilik yaptığın bir mobilyacıya giderek ondan “boş çıkan paletlerinizi almak”isterim ücreti neyse veririm der dedimle birlikte aynen çevap verir”çoban amca”iyiliğin çok oldu”hatta bizim”sgs makinesini”bile masrafsız ve de ücretsiz yaptın sende para alırmıyız der bir de”burada kaldığın zamanlar”da hep dükkana bakarak oldum şimdi”söyle amca adet ne kadar der”şuan kaçtane gider bilmiyorum sonra hesaplar gelirim bir haber vereyim parçalamayın geri iade etmeyin bir de onlara 45 cm ayak yapacağız derim”oda kolay amça”sen söyle yeter ordan ayrılırım.
Şimdilik bir odayı hesaplar adet çıkar sanki dizilmiş gibi hayal eder yapacağım plan içinde üretim için hammaddeyide plana katar”istiritye mantar”komposuda”önceden konuştum almış”gibi pılana ekler ve üretime kağıt üzerin de faliyete geçerim“akıl der peki çoban”posası”çoban der kolay onlarda parçalar buğday kepeği ile harmanlar tavuk yeni olarak satarım hem besler hemde yumurtalarına güç verir der”akıl ya olmadı olmadıysa”der ve veya kısa zaman da kurur banyoda kur yakıt olarak sobada yakarım gerekirse”tüp almam”güzineyi mutfağa kurar cay yemek ekmek ve her şey yapılır”ateş odun ve veya komtosta saman”gerekirse yakıt olarak kullanırım yapma dın mı yaptın 25 yıl önce.
Akıl der peki soğuk sıcak ve veya nem onların hepsi kolay fanlar var devir dayım motorları var kara kamış yastıklar alır içlerinden boru geçirir attan üsten teneke ve ya varil su ile devir dayım yaparak soğuk elde ederim sis nem de kolay elektirik süpürge si vakum şeklinden için deki motoru ters takar üsten damaçana ile damla vererek üfleme şeklinde suyu parçalarım”sis haline getiririm ve”akıl akıl”için de sorgulanma ve çevapları kağıt üzerine geçer ve elimdeki takımlar aletler makinelerle bu işi masrafı en aşağıya indirerek üretime geçerim der akıl.
Her plan hazırdı ve planın asıl ne ne zaman hassas üretimin hava koşulları ve yapıl ma ya uygun zamanı seçmekti bir de az her zaman”çoktur olmayan”için aklından hiç çıkarma az olarak pazarın pazarlaman kolay olur hem de gelecekte başka bir depo tutar oraya orda çalışmaların olur der akıl akıla hem sen 25 yıl önce de bir sanayi dükkan önünde yaptın fark orada sera yaptın burada da ev serası yapmış olacaksın işler ilerle yince de gün ve zamnına göre “gene sanayi dükkanı ve veya bir depoda”az çok tan büyük büyük işler de az dan gelir.
PLAN İÇİNDE HER ŞEY HAZIR ŞİMDİ İŞ ZAMANI KURULUM PLANLAMA TARİHİ İÇSEL RUH İLE YER ETTİRMEKTİR"TAHRİKLER VE DE HEP BİR VESVESE YER ALIR YARATILIR"HER ZAMANDA BİR ÇAPANOĞLU ÇIKAR
Hayata dair yaşam bir ruh halini yansıtır yansıyan ise bir anlam için de bir çıkış yolu bulma çabası bunun içinde arayışta olur bazen”hep hayal kırıklığıyla dolu bir duyguyu yansır”hem kişisel bir yolculuğun hem de toplumun modern haline dair”bir çobanın yaşam hikayesinden”çoban’ın zor yolculuğu gene başlar
Çobanın kendi yaşam çabası zor bir yolculuk”ile yaşamın son anlarına kadar her adımı dikkat ile atar ve her adım sona doğru doğru yola gider gitmeye caba gösterir ve bitti denilen şey bir gün zaman zamanı gelir bu sefer”tercübeleri yer eder”ve yaşa mı tekrar yeniden başlatır
Bu şekil bu”korku ve tedirginlik”yalnızca”benim ve bireyin”davranışlarını sınırlamakla kalmaz aynı zaman da bu gün insanlığı”kısa vade uzun vade gelecek”için planlar için de vesveseler içinde olarak yaşar ve döner
Döndürürler ve gene bireyler terçübesi ile mücadelesiyle yaşamaya yer alırken” zaman için den hayal gücünü yaratılıcılığı ve içsel potansiyeliyle“vesveseler endişe lere”kapılmadan ve de”müsibetleri kör ederek”yol alır
Bu yansıma yansımalar ise”içsel ruh cıkmaza”ve bulamına”göğüsleri ne baskılar” yaparak”şeytan bedenlerine”hakim olmasına ve bu güne ve zamanlara yaşatılmak istenen düzenine insanı”el açma baş eyme esaret içine sokmak cabalarında olur”ve ”beni ve bireyleri”gelecek zaman yaşamıma yaşamlara iterek ve de toplumları yok eder
İnsan oğlu sadece maddi değil aynı zaman da derin bir manevi ve psikolojik varlık bu varlık hayat yolculuğunda”sürekli seçmede seçimlerde seçimlerle yönetilmişler oluşu ve mücadelelerle”karşı karşıya kalır”amaç plan için de”şekillerine şekilere”göre gene bu mücadelelerin”en sinsi olanların”dan birini seçer o biri de“ne derler”korkusu yaşar yaşatırlar ve bunu aşmak için sadece”akıl ve zihni”vesveseleri yok etmek yerini alır
Zihnimde dönüp duran her şeyde yanlızca”fısıltıdır”ve”bir şey nettir” zikir “Allah Tanrı de zikret” demek”her şeyi anlamaya anlatmaya çalıştırmakta”ve çok kabul etmek ve ”her şeyin öte sinde”bir huzur bulmak”için zikir ile "vesveseyi bertaraf" eder ve çoban ın basit ama derin huzuru”yerine getirir
Kendini yanlız olarak”kendiyle dünya genelini”iştişare eden”çoban”ya esir esarte olacaksın ya da baş eğip el acacaksın ya da bu güne kadar”anlamayanlara anlata bilmek”için akla gelen dürüst bir şekilde sana verilen zaman için de terçübeni konuş turacaksın”hastalığın ana temellerini bulup kendi üzerinde bu güne kadar terçübenle rin getirdiği bilgiler ile müsibetleri bertaraf edip yaşam için”yapacağın işleri”onurlu bir şekilde terçübe bilgilerinle yapacaksın.
Şimdi şeç der”akıl akıl”toparlanır”tam 66 sene”kimseye baş eymedin hepsine”eyval lah dedin”zaman geldi gün doğumu gün batımının”sahibnin”senide hiç yanlız koyma dı ve bu güne kadarda”doğru adımlarınla yol aldın”gerçekyapaçağın işleri yanlış gördüğün ve itiraz ederek”her alan yerde uyarıldın”ve de orayı terk ettin”sana hep sadakatsız”dediler”onlar yanıldı”gene öncelikle aklında ki kalan vesveseleri at o gelen şeytanın fısltılı ayak sesleri.
Sen yoluna evrenin gizem dolu yaşamına”sadakat ettin”şimdi“yaşam yaşatmak ”için” kendinle”başla gene bil hiç bir şey son değildir sahibi evren gizemine”sadakatını”yap.
ALLAH’IN TANRI’NIN İZNİ İLE ARTIK İŞ ZAMANI
Artık başkaları”insanlık sırtından”fırsatlar içinde”kene gibi aslaklar yapışır”yaşam insanlığına”zehir saçmaya başladığın”da”hem insanlık hemde kendi yaşaması”için müsibet ve asalakları çıkarıp”terk ettiğin”yere”doğru terçübe bilgilerine”geri dönme zamanı gelmiştir.
Ama unutmayın ki bugün insanoğlunun sırtlarından geçinen insanlar yarın kendi beka sı ve ülkenin bekası için sırtlarına yük vurulanlar hiç biride yanlarında olmayacak ve bunu yapanların nesilleri de esir esaret için de zinçirlere vurulmuş olarak yaşıyacak lar.
Bu günden görmemeniz ise”sizleri tahrik ederek”faili kasten doğrudan doğruya üçün cü kişiler üzerinde”bir sucun işlemesi konusunda”yine üçünçü çoklu kişiler karar ver mesini temin eden ve sağlayan arka perdeler de hareketlenirler”
Bu da hem kendini hem de ülkenin sınırlarını zorlar”bu da”ülkenin üretim kapasitesine ”etki eder ve de ekonomiyi zorlamaya bulunurlar ve ”ülkenin kaosa”ve de göçe göç alma zorlaştırarak”hem kendi hemde ülkenin”sıkıntıya sokarlar ve ”tahrikler”aynı zamanda muhatabına yönelik olarak belirli sucu işlemesi için”alması gereken mesaj” anlamlarınıda şekil taşır.
Bu taşıma tahriklere yol açar”dış mekanlar ve de iç mekanlar”bir çok amaçlı kulanılan ve de hızla kendin de ve ulus ülkelerde çok amaçlı kaosa iter bu itmeler”bir kişiyi zor kullanarak”bir şey yapmaya zorlamak yerini alırken insanları bu şekilde kullanırlar
İnsanlık iradesi”aykırı karşıt yada yalan anlamlar”üzerinde ele alınarak ve hedeflerine planlarına göre hareket etmesine hareket etmesini sağlayan sağlatılan hep”bir kaosa götüren”sebepler ise biinçli yer içerir
Ondan ki bazı kişilerin eline geçerek her yöne çalışan”her zaman”da çok amaçlı”bir provoskasyon icra eder ettirirler”bunların hepsi iç içe geçen”fısıltılı şeytanların gözle görünmeyen çoğalan iblislerin oyunu”yer alır
Bunu da provoskasyo’nu filitre edilmeyerek”bireylere insanlığa içsel ruhlarını endişe ayrışma kutuplaşma bir çok sebeplere giren insanlık aklına”sunuma hazır hale getir mek şekli alır
Asıl gercekler ve sebepleri nelerdir’i bulmakta”dünyada yapılan haksızlıkları” bulabil mekle gerceklere yaklaşılır bu da”her hangi kuruluşlara”ülke ülkeler ve de ulus devlet lerine hedef gösterilerek yer alır.
Bundan sonra yapılacak iş”insan oğlunda için de çekemezlik”başlar ondanki yapaca ğın işte”dikkati çekme isteğini bertaraf et”ve kişiliğin de”fark edilme isteğinide at” ve kendini”kabullendirmek”istemesi insanda ise”sadece içi boş bir kutuçuk”
Bu istek kişinin kendine olan”güvensizliği için de reddedime korkusu veya yalnızlık hissi”gibi duygular”şeytanın fısıltıları bu içsel duyguya kaptırır”bu dan dolayıda kay nak olarak bir zinçir halkasına eklenir ve”her zaman da dikkati çekmek”çoğu zaman çocukluk döneminde başlar ve yaşam boyu devam eden”bir tedirginliktir ve de tahrik lere”uyayarak yaşa mı hep şaşar şaşırtılır yaşatılır
Bikil yanlız da olsan”hep yanın da”gölge gibi takip eden”doğru adımla yaratanın”tüm melekleri yanında olduğunu aklında”hiç çıkarma doğru inancınlar”yola devam et.
Bundan sonra yapılacak”66 yıl bu zamandan”sonrada kaybedecek bir şey olmadığı için son ve sonu oymayan”dürüstlük yolunda tercübelerinle”işe koyulmak gercek yaşam ve yaşatma için “plan planladığın”Allah’ın Tanrı’nın izni ile ”önce sağlık”sırası ile yer ettitmek kavuşmak için yazdıklarını uygulamaya başla der”çobana”çoban akıl iştişaresiyle de”ya allah ya bismillah”
Devamı var”bir yere dayanmadan tamamen gercek”
“Allah Tanrı de zikret”o ki çölde kalan avare olan insanlara rahmetiyle insanoğuna verilen aklı şimşekleriyle jarz eder haline getirir”hem sağlık hemde caresizlikleri”yok eder sen şükret hamdolsun de yeter”oki karanlık fırtınadan ışık aydınlık yola”seni kalan ömründe kimseye el açtırmaz“sen yeterki”iste yaşatır kalan ömründe kimseye mahçup ettirmez.
Çoban