• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
   

  SAKLI-ŞİFA

Evren dengesini yakalamak hasta olup çare aramak değil.

Hasta olmamak için hastalığa sebepleri yok etmek.

 Yaşam şavaşını kazanan kazanacak güçlü ve hızlı olan değildir “ inandığı yolda doğrulukla doğrularla ” yaşama yaşatmak için sabır ile ilerleyen yaşamda başarılı yer tutar ve onu hiç bir güç kimse durduramaz defalarca yıkılsada saklı-şifa  

ENVİDA TOKEN CANLI GRAFİK
ENVİDA CANLI GRAFİK 
BORSA 
ENVİDA STAKE TOKEN
ENVİDA STAKE TOKEN
EDATAPP
 EDATAPP SÜRÜCÜ PANELİ
SİTE MENÜSÜ SAKLI-ŞİFA
SİTE HARİTASI SAKLI-ŞİFA
TAKVİM SAKLI-ŞİFA

BİTKİLERİN DİLİNDE TÜTSÜ SAKLI ŞİFA

BİTKİLERİN DİLİ VE TÜTSÜ OLDUĞU YERDE YANAN EV
ŞİMDİ GERÇEKLER ZAMANI 
                              
Başka milletler ise hasta odalarını biberiye, kekik, yavşan, günlük ile tütsüleyerek dezenfekte etmişlerdir.
“Evlerinizi kekik ve yavşan otu ile tütsüleyiniz”
Evinizi tütsüleyin yavşan otu pelin, lavanta, üzerlik otu ,Kekik,  Biberiye milyonda bir evdeki patlayıcı hibrojen  bilinmeyen  elementler  zararlı mikropları yok eder.  
Zamanın birinde Yozgat sorgunda erkekli köyünde bir evde olduğu  yerde yanan bir evde televizyonlarda program mı bile yapıldı  ve gönderdiğim bitkilerle yanmaktan kurtuldu.  
Sıkışmış olan bir köşe ,yün, cam ,eski kerpiç ev, ve ahırlarda, Hafif rüzgar esintisiyle cakan bir kıvılcım sıkışmış hidrojeni  bilinmeyen element aleve tutuşturması. (Buna her şey dendi denen şeyler madden bir şeyler yakmaz manen her şeyi yakarlar .  
Baharat cı SORGUN  YOZGAT Ramazan ceylan böyle şeyler olduğunu söyledi bende bunları Gönderdiğim bitkileri söylediğim şekilde  yapın kurtulur dedim ve uygulandı  yapıldı ve kurtuldu.
Bu zadece fiziksel ve kimyasal şeylerdir RABBİMİN her şeye gücü yeter . Çünkü bu dünya üzerine her şeyi vermiş. Sadece tevekkül edin. 
limonlu melisa kovan otu, acı pelin,   lavanta, kekik,  melek otu,  yarpuz, solucan otu, limon ,turunç ,portakal kabuklar üzerlik otu ,günlük. .Bunları hepsini kaynat ve tütsüle haşere larvaları olmayınca gözle görünen görünmeyen element ve larvalar yok olur.  Ulu ortam yanmalar kurtulur bitkilerin dilleri… 
1.Tavada tütsüleyin
2.Bir kısmını bu hu yapın
3.Suyu da kapı pencere kenarlarını silin. 
-Hacamat zamanı geldi uzmanlarınıza ,doktorunuza danışın,
-İsal yoğunluk yaşanır her döngü zamanı olur .Birde kurban eti dinlenmiş olarak kullanın Bol su için.
-Sıçak soğuk havalar çarpar, sırtınız dan yünü ve kıyafet eksik etmeyin.
                                     

MİKROBİK HAVAYI TEMİZLEME        
 
      LİMON YAĞI veya KABUKLARI
       GREYFURT YAĞI veya KABUKLARI 
        LAVANTA YAĞI veya BİTKİSİ
 
-Kış ayında evin içindeki mikropları kırmak için ve hastalıktan korunmak ve ayrıca ferah bir ortam sağlayabilmek için bir bardağa veya bir cezveye 5 6 damla atarak soba veya kalorifer peteklerinizin üzerine koyarak tüm mikrobik solunum ortamını yok edersiniz.
-Banyo yaparken sabunlanırken veya şampuanların içerisine yukarıdaki yağları damlatarak vücudunuzu canlı tutarsınız.
 
  -Varis ağrıları için bir bardak suya 1-2 damla kimyon yağı veya limon yağı
karıştırarak varis olan bölgeye uygulayabilirsiniz.
 -Kimyon yağı yapılışı 100 gr kimyon 1lt suda 500gr kalasıya kaynatın, daha sonra 100 gr zeytin yağı koyun dinlenmeye bırakın daha sonra tülbentle süzün soğuk pres yapmış olursunuz.
 
NOT; Mümkün olduğu kadar yağlar, çoğaltıcı yağlar yerine gerçek yağlardan kullanılmalıdır Çoğaltılmış yağlara dikkat edin.

  
 MEMLEKETTEN MEMLEKETE:  
Hasta olmamak için gittiğiniz memleketin çorbasını ve yanında soğanın göbek kısmını (cücüğünü) yiyin. Gittiğiniz memleketin havasına vücudunuzu alıştırmış olursunuz.
Hava değişikliğinden dolayı ishal olan insanların yüz metre etrafında "RABBİMİN" göndermiş olduğu güzelim kayısı  ağacının yaprağından 3 adet yemeleri ve üstüne limon tuzu katarak ağızda emilir. Limon tuzu bulunamazsa limonu kabuğuyla birlikte yemeniz kafidir.      
"Kayısı ağacı kayısısı ishal yapar yaprağı ise kabız yapar .Rabbim buna göre bu ağaca böyle bir görev vermiştir".        
 Önemli bilgi :Ceviz ağacının cevizi vücuda yağ yapar ,beyni güçlendirir .
Yaprağı ise vücuda yapılan fazla yağı yakar .
Trigliseriti vücut dengesine alır.3 bardak dan fazlası içilmesi zararlıdır. Zararı ; Vücut da ki yağı fazla yakar .Vücut dün da yağa ihtiyacı vardır.  
Trigliserit ve kolesterolü dengeye alır. Mevsimlik ağızı buruşturan eş kim si  meyve lar yenir.     Vücut dun ihtiyaç duyduğu çeşitli ve değişik gıdaları sebzeleri ve meyveleri mevsiminde yemeliyiz .
Salata yemeğini ihmal etmemeliyiz .Lahana ,tere ,soğan ,marul ,salatalık ,turp ,domates yer elması ,maydanoz karıştırılarak salata yapılır .Limon ve zeytinyağı ilave edilir .
Yemeklerden 30 dakika önce yenir .Şekeri düşürür ,tansiyonu ve kolesterolü dengeler ,kanı temizler ,damarları açar ve hazmı kolaylaştırır .Lifli besinler olduğu için şişmanlatmaz.

BİTKİSEL KOKU İLE TEDAVİ :
 - Her bitkinin, meyvenin kendine has görünüşü, tadı, kokusu vardır. Bitkileri, meyveleri neredeyse beş duyu organımızla tanırız. İçerdiği maddeler birbirine çok benzese de birbirlerinden farklı olan özellikleri vardır.
  - Bitki ve meyvelere iştahı açan aromayı veren bunların içinde saklı olan %5 civarındaki oranda uçucu bitkisel yağlardır. Sentetik, kimyasal esanslar; koku itibariyle bitkisel yağlara benzese de şifası hiçbir zaman bitkiselleri tutmaz.
  
 - Güzel kokular kalbi ferahlatır, ruhu genişletir. Güzel koku, güzel manzara, temizlik ile temiz ruh arasında yakın bir bağ vardır.
Resuluilah (s.a.v) efendimiz kendisine namazın ve kokunun sevdirildiğini söylemiştir. Peygamberimiz amber, misk, gül gibi kokuları kullanmış, ashabına da tavsiye etmiştir.
 - Asırlardan beri çeşitli kültürlere mensup insanlar, bitkisel kokuların ağrı kesici, mikrop öldürücü, iltihap kurutucu, kramp giderici, ruh yatıştırıcı tesirlerini keşfetmişlerdir. Mısırlılar, ölülerini mumya1arken; katran ve mür ağacının antibakteriyel özelliklerinden faydalanmışlar. Başka milletler ise hasta odalarını biberiye, kekik, yavşan, günlük ile tütsüleyerek dezenfekte etmişlerdir.
 Resulullah (s.a.v.) Efendimizin “Evlerinizi kekik ve yavşan otu ile tütsüleyiniz” Hadis şerifinin öneminin bu bilgilerle biraz daha açığa kavuşacağı kanaatindeyiz.
  - Kokularla tedavide, uçan yağlar ya teneffüs ettirilir, ya ilaç olarak bünyeye alınır ya da masaj yapılır. Özellikle akciğer rahatsızlık karında bitkisel kokuların teneffüsü çok faydalıdır.
Veremlinin, bronşitlinin, grip olanın odasına çam esansı püskürtülür, Hasta bu kokuyu; esansı ciğerlerine solunum yoluyla alır. Çam esansı yaraları iyileştirir.
 - Masaj yoluyla vücuda sürülen uçan yağlar, kıl diplerinden, kılcal damarlarla kana karışır. Bu bitkisel esansların zeytinyağı ile değiştirilmesi lazımdır. Diğer hastalıklarda da bitkisel esanslardan istifade edilir.
Kötü alışkanlıkları terk etmek isteyenlere ıtır çiçeği esansı, bitkisel biberiye esansı ve bergamot esansı karışımını devamlı kullanması tavsiye edilir.
Bu bitkisel esans karışımı; sigara, içki, kumar gibi kötü alışkanlıkları terk etmede ruhi yönden yardımcı olur.
 -Bu karışımdaki ıtır çiçeği; bir alışkanlık kabul etmeye veya bunu terk etmeye yardımcı olur. Bitkisel biberiye esansı kişiye kendine güven ve ispat hırsı, aktivite sağlar. Bergamot esansı; zihni canlılığı, öğrenme şevkini arttırır. Tefarik esansı, kişiyi daha enerjik kılar.
 - Ruhi depresyona; karabaş otu, adaçayı, gül esansı, greyfurt esansını ayrı ayrı tavsiye ederiz. Bitkisel esanslar damlatılarak imbikle çıkartılır.
- Kansere karşı portakal esansı, mersin yaprağı esansı, kekik esansı başarıyla uygulanmaktadır. Bu tabii esanslar çörek otu yağı ile karıştırılıp hastaya ağız yoluyla 3-5 damla verilir.
-Bronş yollarını açıcı, nezle ve astıma karşı; biberiye esansı, okaliptüs esansı, nane esansı, çam terebentin, bunlar çörek otu yağı ile karıştınız 3 5 damla ağız yoluyla alınır.
-Romatizmalı ağrılara karşı biberiye esansı, kekik esansı, karanfil esansı başarıyla uygulanmaktadır. Bunlar zeytinyağı ile inceltilip 35 damla ağız yoluyla a1ınır.
Bu ağrıyan uzuvlar bu yağ karışımıyla masaj yapılır. Zeytinyağı yerine bademyağı, devekuşu yağı, tavşan yağı da olabilir.
-Diş ağrısına karşı, karanfil esansı pamuğa batırılıp ağrıyan dişe konur.
-Saç bakımı için kekik esansı, acı badem, Mersin esansı zeytinyağıyla karıştırılıp
-Saç diplerine sürülür. Bu esansların tabii olması gerekir.
Daha önce almış olduğu  uyuşturucudan kurtulmak çok basit damarların içinden kan temizlenerek 3 ay içinde  tekrar salığına kavuşacaklar.
 
 (3 ay 6 ay) Tütsüyle tüm dertlerden kurtulur. Bitkilerin bir kısmından yiyecek olarak  faydalanabilirken ,bir kısmı da fizyolojik etkileri olan çok  sayıda bileşiklerinden dolayı, sağlık için kullanılmaktadır.
Bu da bitkisel ilaçların uzun süreli ve aksatılmadan kullanılmasını gerektirir.
Bitkilerin bu özelliği bunlardan hazırlanan ilaçların akut durumlardan ziyade, kronik hastalıklarda kullanılmasının daha uygun olacağı sonucunu vermektedir.
Bitkilerin sağlık için kullanılması insanlık tarihiyle başlar .Tarih boyunca her toplum bitkilerden yalnız gıda olarak değil ,hastalıkların tedavisinde de faydalanmıştır. Bugün sigara sanayisinin son derece gelişmiş olmasına rağmen hala dünya nüfusunun büyük çoğunluğunun ölüm sebebi sigara olarak bilinmektedir.
Bu gerçek şu çarpıcı ifadeyle işaret ediyor: Hastalıklarda mücadelede; milyonlarca fakir ailelerin bebek ve çocuklarını kurtarmak yerine ,binlerce paralı ,sigortalı insanı aşırı kokular ile maddi ,manevi ,ve bedenen aşırı tedavilere sürükleyen sağlık sektörü...
İyi  bir beslenme düzeni ,düzenli egzersiz ve stresin kontrol altına alınması ,hastalıklardan korunmanın çözümüdür. Bunun yanında; sigara ve alkolden uzak durmak korunmak da çok önemlidir.
Bu sebepler den dolayı endemik bitkilerden oluşan bu yeni ürün ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bu yeni ürünün ortaya çıkması için dört çeşit endemik bitkiden tütsü yapabilirsiniz. Bu bitkiler ise karabaş ,lavanta ,melisa, farfara bitkileridir

KARABAŞ BİTKİSİ:
Latince Adı:Lavandula Stoechas
Botanik Bilgi:
45 50 cm boyunda çalımsı ,çok yıllık ,tüylü bir bitkidir. Kenarları hafifçe alta doğru kıvrık, dar ve uzun yapraklıdır. Çiçekleri siyahımsı, mor renkli olup
dallarının ucunda toplanmıştır .Ülkemizde yetiştiriciliği yapılır.
Faydaları:
Antiseptik ve yara iyileştiricidir. Ağrı kesicidir .Sinirsel baş ağrısı ve uykusuzluğa iyi gelir. Sinir ve kalp kuvvetlendiricidir.
Ses telleri enfeksiyonları ve tansiyon düşürücü etkileri vardır. Kan dolaşımını düzenleyici ,kan sulandırıcı ve damar genişletici özelliklere sahiptir .
İçeriğindeki hücre bölünmelerini engelleyen peri alkol ile kansere karşı koruyucu ve tümör yok edici özelliklere sahiptir. Akciğer ve kan kanseri ve beyin tümörlerinin ilerlemesini
geciktirir .Prostat ,pankreas ,bağırsak ve meme tümörlerine karşı da iyi gelir.

LAVANTA BİTKİSİ:
Latince Adı:Lavandula Angustifolia
Botanik Bilgi:
Ballıbabagiller familyasındandır. Lavanta en çok  1m'ye kadar boylanabilir.
Gövdesi 4 köşe kesitli, yeşil renkli ve hoş kokuludur .Ancak bitkinin ikinci yılında gövde odunsular. Grimsi yeşil renkli, ince uzun ve hoş kokulu yaprakları; uzun sapların ucunda seyrek başaklar oluşturarak yaz aylarında açan, çok kokulu ,lavanta mavisi renkli çiçekleri vardır.
Bitkinin  gövde, yaprak sap ve çiçeklerine özel kokusunu veren bunların üzerinde bulunan küçük yıldızı tüylerdir. Lavantanın sonbaharda olgunlaşan küçük meyvelerin her birinde dörder adet fındıkçı şeklindeki tohumlar yer alır. Ülkemizde yetiştiriciliği yapılır .
Bilinen bilişimi içindeki organik asitler bulunan uçucu yağ ile glikozitler, alkaloitler ve tanen gibi maddeleri içerir.
Faydaları:
Stresle ilgili baş ağrılarında etkili bir iyileştiricidir .İştahı açar ,sindirimi kolaylaştırır .Mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür, depresyonla ilgili aşırı sinirlilik durumunda yatıştırıcı olur. Uykusuzluk halini giderir .İdrar söktürücüdür .Böbrekleri temizler.

MELİSA BİTKİSİ:
Latince Adı:Melisa Officinalis  
Botanik Bilgi:
Ballıbabagiller familyasından ,1m'ye kadar boylanabilen dayanıklı çok yıllık
otsu bir bitkidir. Gövdesi dört köşe kesitli, tüylü ve dallara ayrılan yapıdadır.
Oval biçimli ,kenarları dişli ve tüylü yaprakları limon kokuludur. Yaz mevsiminden sonbahara kadar salkımlar oluşturarak açan ,çok açık sarı ya da beyazımsı küçük çiçekleri 2 dudaklı: koyu kahverengi ,minik gözyaşı biçimli tohumlu parlaktır. Tohum ile gerçekleştirilmesi çok ağır gerçekleştirildiğinden bitki ya bölünerek ya da gövde çelikleri alınarak çoğaltır. Ülkemizde yetiştiriciliği yapılır.
Faydaları:
Sindirim sistemindeki tüm kramplara ve gaz şişkinliklerine iyi gelir. Sakinleştirici etkisi olup korku ve depresyon sonucu oluşabilen sindirim problemlerine karşı basari ile kullanılır. Kalbi ve kan dolaşımını güçlendirir. Yüzeysel kan damarlarını genişleterek yüksek kan basıncını düşürebilir .
Terletici özelliğinden dolayı grip gibi hastalıklarda ateş düşürmekte faydalı olur .Merkezi sinir sistemini yatıştırıcı etkisi vardır.

FARFARA BİTKİSİ:
Latince  Adı: Tussilago Farfara
Botanik Bilgi:
Çiçeklerin yapraklarından önce açan nadir bitkilerden biride öksürük otudur. Çiçeklerini karlar erimeye başladığından itibaren açmaya başlar ve sonra yaprakları çıkar .Çiçekleri 10-30 cm boyunda uzun bir sap üzerinde yuvarlak daire şeklindedir, dışında uzun ince şerit şeklinde kırmızımsı şekil veya esmer renkli kupa yaprakları bulunur.
Kupa yapraklarının  üzerinde bir tepsiye diizilmiş gibi ince iğne şeklinde altın sarısı renkte ,300 civarında taç yaprak ve ortada altın sarısı ,kabarcıklı bir göbek bulunur.
Yaprakları uzun bir sap üzerinde kalp veya nal şekli kenarlarında  913 adet sivri lopları ve narin kertikleri mevcuttur. Yaprakların üst yüzeyi koyu ,yeşil alt yüzeyi beyaz renkli keçemsidir .Kökleri bulunduğu yerde 2 m boyuna ulaşabilir ve çevresine kısa sürede yayılarak kümeler oluşturur .Birleşimi polisak karitler  %7 8 oranında olup budda; ınalin, galaktozlar ,arabinozlar ,glikozlar ,xylozlar,
ve urona sitlerden oluşur.
Faydaları
 Balgam söktürücü ,göğüs yumuşatıcı, tahrişleri önleyici üşütmeyi önleyici ,iltihapları önleyici, mide ve bağırsakları kuvvetlendirici
idrar söktürücü ve tonik özelliklere sahiptir.
Duman tedavisi dört çeşit endemik bitkinin insan sağlığına hiçbir zararı  yoktur .Eğer bu endemik bitkilerden elde edilecek tütsü piyasaya çıkarılırsa insan sağlığına hiçbir zararı olmadığından dolayı ülkemiz adına büyük bir yankı uyandırır dünya bazında.
Endemik bitkilerden ülkemizde yetiştiriciliği yapıldığında hem ülke ekonomisine hem de sanayi kollarının gelişmesine katkı sağlayacaktır .Ülkemiz ihracatına olumlu katkısı olacaktır. Ülkemizde yeni iş sahaları açılmış   olacaktır.
Geçmişte yapmış olduğunuz vücudunuzdaki zararlı birikimleri dışarı atacaktır.
Tatula Faydaları ve Zararlar

TATULA
Tatula, diğer isimleri   boru çiçeği olan Patlıcaniler familyasından şifalı bir bitkidir.80 cm 1 metre kadar boylanabilen, dik gövdeli, bir yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları saplı, büyük, oval ve kenarları tam, az girintili ve topludur. Çiçekleri beyazdır. Meyvesi, çok tohumlu bir . 20 kadar türü vardır.
Bunlardan  ve 10 ceşidi   yurdumuzda yetişir. İlaçlarda yaprakları ve tohumları kullanılır .Sadece ilaç sanayisinde .
 Eski Kızılderililer tütsü olarak kullanırlar.
Tatula Bitkisinin Faydaları:
- Tatula bitkisi nefes darlığını giderir.
- Astımda faydalıdır.
-Uyuşturucudur.
-Spazm giderir.
-Ağrıları keser.
-Terlemeyi, mide ve türkük salgılarını azaltır.
Tatula Bitkisinin Zararları:
Tatula çok zehirli bir bitki olduğundan mutlaka uzman doktor Herbalis ler kontrolünde kullanılmalıdır.
Tatula Nasıl Kullanılır  

SIVI OLARAK İÇİLMEZ.MASAJ VE TÜTSÜ OLARAK KULANILIR.
Tatula bitkisinin yaprakları, çiçekleri ve tohumları kullanılır. Tohumlarından elde edilen tentür ya da yağ kullanılabilir. Sigara şeklinde nefes darlığını gidermek için kullanılabileceği gibi merhem halinde ağrı giderici olarak da kullanılmaktadır.
Devamı var
 
DUYURU MODÜLÜ SAKLI-ŞİFA
ZİYARET İSTATİSLİĞİ SAKLI-ŞİFA
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam27
Toplam Ziyaret1314170
ALTIN GÜMÜŞ BAKIR SAKLI-ŞİFA
AlışSatış
Dolar33.870034.0057
Euro37.641937.7928
ALKALİ ANTİOKSİDAN ANTİ AGİNG MEDİKAL SU SAKLI ŞİFA
https://www.skli-sifa.com