• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
   

  SAKLI-ŞİFA

Evren dengesini yakalamak hasta olup çare aramak değil.

Hasta olmamak için hastalığa sebepleri yok etmek.

 Bu site geçek dili ve imla ile ”edebiyatcı tarih felsefe ve veya editor” taraflarından düzeltirilerek yazılmamış ve bu site yazarı “tamamen terçübesine ” göre yazmış olarak sunulmuştur. 

Yaşam şavaşını kazanan kazanacak güçlü ve hızlı olan değildir “ inandığı yolda doğrulukla doğrularla ” yaşama yaşatmak için sabır ile ilerleyen yaşamda başarılı yer tutar ve onu hiç bir güç kimse durduramaz defalarca yıkılsada saklı-şifa 
ENVİDA TOKEN CANLI GRAFİK
ENVİDA STAKE TOKEN
ENVİDA STAKE TOKEN
SİTE MENÜSÜ SAKLI-ŞİFA
SİTE HARİTASI SAKLI-ŞİFA
TAKVİM SAKLI-ŞİFA

SİNDİRİM SİSTEMİ MUSİBET ÖNCESİ SONRASI SAKLI ŞİFA

SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLAR MUSİBET ÖNCESİ SONRASI  

1956 dan bu güne kadar sayfa yenileniyor

CAN BOĞAZDAN ÖLÜM İSE BAĞIRSAKLARDAN MUSİBETİN KARARGÂHI

Fabrikaya yeni müdür gelir masasına oturur ve dört bacaklı sandalyesini düzelterek oturur fabrikanın içinde bulunan müdürleri çağırır tanışmak için ve tanışır görev sizin iyi çalışma dileklerimle der aradan geçen zamanda aksayan kısımları kapatır yenisini dener kapıya bakar her gelen girmekte çıkan hiç yoktur der bölümlere bakar hiç üretim çıkmaz çıkanlarda ya sapı yoktur yada kulpu dört bacaklı sandalyesinden kalkar kısım müdürleri çağırır yanına müdürlere ne bu hal der efendim kem küm laflarla yatışır ortalık oradan biri der personele laf anlatamıyoruz alanlarda sapsız kulpsuz alsın der müdürüne tamam gidebilirsiniz der.
Gene dört bacaklı sandalyesine oturur düşünürken uykusu gelir dört bacaklı sandalyesinde uykusunda dört bacaklı sandalye konuşur sen düşüne dür der benim üstüne çok kişi oturdu der hepsi de bu fabrikaya gelenler müdür diye geldi der şimdi hiç biri vazife yapmaz ve vazife yaptırmaz bu güne kadar gelende ve bundan sonrada gelecekte benim üzerime oturdukça bu gördüklerinden daha çok beklersin saplıyı sapsızı ve giren olur çıkan olmaz.
Müdür irkilir hemen kapı görevlisini çağırır bu masa koltuğu kapı önüne çıkar tüm personeli de çağır ateşe ver yak der..
Personele seslenir bir müdür varsa eğer o da benim der. Her kes işini yapacak bu fabrikadan saplıda çıkar sapsızda kulpluda çıkar kulpsuzda ama hepsi de işe yarar kapı görevlisinde her geleni önce ateşi göster sonra bana gönder..
Artık o fabrikada dört bacaklı sandalye yok sadece ateş vardır..
İnsan insanlar kendi bedenini bilmediği gibi başka bedenleri düşünemez düşünebilen akıl ise bu notu geride bırakır
Kötü personel veya müdür yok tur (eğer orada çalışmaya çalıştırılmaya musibetler girmiş) varsa” iyi müdür ve personel istifa” eder.. Orda değerler kıymetler bilinmez kendi kapasitesine ters düşen ihanet durumun da hissederek artık oradan gitme zamanı gelmiş der ve istifa eder.

TATİLDESİNİZ VE EVDE VE VEYA İŞTE BU DURUMLARA EL KOYUN KIŞIN ZORLUK ÇEKERSİNİZ VEYA YAZIN ZORLUK
Mide hastalıklarını 7 ana bölümde toplayabiliriz ve ayrıca midenin yedi tür hastalık bölümünü de okuyabilirsiniz site menüsünde
1. mide kanseri 2. reflü 3. gastrit 4. hazımsızlık 5. mide ülseri 6. mide yanması 7. mide tembelliği
Her şey doğada, gelecek alerjilere maruz kalmayın.. 
 
Her şey kolay olarak gönderilse de bilmek bilinçlenmek yemeklerde taze kullanın bilin ki vitamin ve mineraller ekşitmeden pişen yemek besin kaymakları sizlere şifa olarak dönecek.

BAĞIRSAK SOLUCANLARI
Bağırsak solucanları genel olarak, çocuklarda görülmekle birlikte anal bir kaşında sebebiyet vermekte ve sıkça görülmektedir. bulaşıcı bir hastalıktır.
 Belirtiler geceleri  kalça ağzı ve anüs etrafında kaşınma kız çocuklarında, idrar yaparken vajina kısmında yanma veya kaşınma düzensiz uyku huzursuzluk bağırsak solucanının belirtileri arasındadır. fakat, bazen bu hastalığa yakalanan çocuklarda herhangi bir belirti görülmemektedir.
İnce bağırsağın emme görevini yerine getirememesi sonucu oluşmaktadır emilemeyen besinler, dışkı olarak dışarı atılır.
Kötü emilime yakalanan kişilerde, kilo kaybı ve ishal görülmektedir ayrıca kişilerde vitamin ve mineral eksikliğinin yanı sıra kansızlıkta görülmektedir.
Hastalığı, sindirim kanalı kısımlarında görülen bir iltihap çeşididir ince bağırsağın en son kısımlarında veya kalın bağırsak kısmında görülmektedir.
Kişide yüksek ateş ,ishal kilo kaybı ,kramp ve karın ağrısı , şişkinlik durumu anal akıntı ve ağrı ,kalınbağırsağın son kısmında, anal bölgede çatlak ,deride oluşan yaralar ,eklemdeki ağrılar ,bazı bağırsak hastalığının belirtileri olarak görülmektedir. geceleri kalça ağzı ve anüs etrafında kaşınma bunlar hep belirtidir ,gene de hastalık hastası olmamak lazım her şey akılda, ve kontrollerde, korkuyla bir yere varılmaz…
Kız çocuklarında, idrar yaparken vajina kısmında yanma veya kaşınma düzensiz uyku, huzursuzluk bağırsak solucanının belirtileri arasındadır fakat, bazen bu hastalığa yakalanan çocuklarda herhangi bir belirti görülmemektedir ince bağırsağın emme görevini yerine getirememesi sonucu oluşmaktadır emilemeyen besinler, dışkı olarak dışarı atılır.
Kötü emilime yakalanan kişilerde, kilo kaybı ve ishal görülmektedir ayrıca kişilerde vitamin ve mineral eksikliğinin yanı sıra kansızlıkta görülmektedir.
Bağırsak hastalıklarını önlemek için eskilerden beridir kullanılan bir çok şifalı bitki kullanılmaktadır.
İşte bağırsak hastalıklarını önlemek için kullanılacak şifalı bitkiler bazı zamanlar geçerli ve mevsime göre yemekte ,tazeyken kullanılmakta haytalarını görmekte olacaksınız..
Adaçayı bağırsakta oluşan gazların kesilmesine yardımcı olmaktadır ardıç adaçayı gibi bağırsaktaki gaz oluşumlarının kesilmesine yardımcı olur şu aydan itibaren tazesi..
Ayva  ishali keserek, bağırsakları kuvvetlendirmektedir ayrıca ince bağırsak iltihabını giderir şu andan itibaren,
Buğday kepekli buğday ununu kullandığınız yiyecekleri yemeniz, bağırsaklarınızın düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar ayrıca kabızlığı ve bağırsak kanserini önlemektedir her şey harman sonrası bir sebep taşır
Dut aç karnına yiyeceğiniz beyaz dut meyvesi bağırsak solucanlarını söktürmede etkilidir. ..
Havuç bağırsak kanamalarını önlerken, bağırsaktaki gaz oluşumunu keser incir kabızlığı gidererek, bağırsakları yumuşatmaktadır kekik bağırsak iltihapların iyileştirmektedir ayrıca bağırsak solucanlarının düşürülmesinde etkilidir.
Kuşburnu bağırsaklarınızı yumuşatır böğürtlen şu anlar zamanı sarımsak bağırsak kanserini önlemede yardımcı olur sarımsak kürü, veya macunu zencefil bağırsaklarda oluşan bozuklukları gidermektedir zeytin bağırsak solucanlarının düşürülmesinde etkilidir.   

SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI
Sindirim sistemi hastalıkları meyveler ve gıdalar mevsime göre kullanılır bu günün vitamin mineralleri dediğiniz yaşam bilgiler gönderilen mevsime göre gıda meyvelerdir.
Hastalıkların kaynağını gösteren şu hadis i şerifte, hem teşhis, hem de tedavi vardır “mide hastalıkların evidir perhiz ise tedavinin özüdür.
Bugün ilaçların, yapılan tedavilerin netice vermemesini ya da geç etki etmesinin en önemli sebebi paket gıdalar ve dengesiz beslenmedir dengesiz ve bu tür gıdalarla beslenenler daha doğrusu biz, modern çağın insanları, genellikle mide ve mideden kaynaklanan hastalıklara çare bulamayız.
(Ülser, mide ekşimesi, safra bozukluğu, kabızlık basur, egzama, sedef, sivilce, gaz, kalp, şişmanlık, damar tıkanıklığı cilt yağlanması, kolesterol ) bulsak bile bu kısa sürer mücadelenin boğazla olması gerekir.
Bu mücadelede kendi kendimizin doktoru olmalıyız. midemizi yakan, ekşiten o yemekleri, gıdayı tespit edip yememeliyiz.
Mideden geçip bağırsaklarda emilen besinlerle kana geçen zararlı maddeler kan yoluyla karaciğere ulaşır. karaciğer gıdaların zararlı kısmını kan, sivilce, sedef hastalığı, egzama gibi yollarla dışarı atar.
Kızartmalar, domates, domates salçası, fındık, fıstık, çikolatalar, yağlı gıdalar, susam, ayçiçeği, hararet vericiler (karabiber, acı biber, turşu ve tuzlu gıdalar), fazla proteinli mercimek gibi gıdalar fazla yenmemelidir.
Kantaron, nane, rezene, kimyon, kekik, çörek otu, civanperçemi, kabak, havuç, soğuk bal şerbeti, misvak kullanmak, patates haşlaması, kepek ekmeği, meyveler, (kabuklarıyla beraber) marul, tere, roka, zeytinyağı yenmeye devam edilmelidir.

MİDE KANSERİ
Mide kanseri, dünyada akciğer kanserinden sonra ikinci sıklıkta görülen kanser türüdür her on kanser hastasından biri mide kanseridir.
Tam olarak sebebi bilinmemekle birlikte büyük oranda nişasta, turşular, tuzlanmış et ve balık gibi yiyeceklerin mide kanserleri ile ilişkili olduğu düşünülmektedir. önemli risk faktörlerinden biri de sigaradır süt, taze sebzeler, turunçgiller, c vitamini ve soğuk gıdalarla beslenenlerde mide kanseri daha az görülmektedir lif oranı düşük gıda alımında kanser riskinde azalma olurken, çikolata ile beslenmemenin riski artırdığı görülmüştür mide kanserli hastalarda yapılan çalışmalarda, bu hastaların rafine tuz tüketiminin fazla olduğu tespit edilmiştir.
Bazı ailelerde mide kanserinin sık görülmesine bakılınca genetik yatkınlık ihtimali artmaktadır. kan grubu a olan insanlarda mide kanseri sıklığı daha yüksektir mide kanseri erkeklerde kadınlara göre iki kat daha fazla ve 50 70 yaşlar arasında daha sık görülür.
Belirtileri midenin yemek borusuyla birleşim bölümüne yerleşen tümörlerde yutma güçlüğü ilk belirti olabilir. mide bölgesinde hissedilen ağrıyla birlikte iştahsızlık ve kilo kaybı sık görülen bulgulardandır ilerleyen vakalarda bulantı ve kusma görülür nadiren yoğun bir kanama veya mide delinmesi görülmektedir.
Bugün mide kanserinin radikal tedavisi cerrahi müdahaledir. erken dönemde teşhis konulup bir an önce cerrahi müdahale yapılmalıdır.
Eğer kemoterapi uygulanıyorsa bu esnada kesinlikle sucuk, salam, sosis, konserve tüketilmemelidir.
Destek olarak şeker ve beyaz undan uzak durulmalı; yağsız ev yoğurdu, çökelek, köy yumurtası yenmeli; günde 1 yemek kaşığı zeytinyağı içilmelidir. sarımsak, zencefil ve zerdeçalın mide kanserlerine karşı koruyucu etkisi vardır.
İki su bardağı organik elma suyu kabuğuyla birlikte çekilerek iki ay boyunca tüketilirse faydalı olur diyabetli ve hipertansiyonu olanlar risklidir
Elma ya da elma suyuyla birlikte alınacak meyan kökü tozu da tedavide büyük fayda sağlar fesleğenin tümörleri küçülttüğü ve mide kanseri riskini düşürdüğü tespit edilmiştir karahindiba, mide kanserlerinde vazgeçilmez bir bitkidir. .
Mide kanserinin tedavisinde faydalı olan gıdalardan şunları sayabiliriz: turunçgiller, havuç suyu, domates suyu, yeşil çay, böğürtlen yaprağı çayı ve adaçayı, nar suyunun yanı sıra narçiçeği çayı ve nar yağı, kuşkonmaz suyu, maydanoz suyu, kereviz suyu..

.KOLİT
Bağırsaklarda görülen iltihap ve yaradır. mide ülserinde açıkladığımız bitkisel tedavi kürleri uygulanır.

REFLÜ:
Reflü tanım olarak mide içindeki yemek ve asittin bir zorlama olmaksızın yemek borusuna geçmesi ve yakınmalara ya da yemek borusu alt ucunda hasara (ülser vs gibi) yol açmasıdır.
Reflü hastalığı batı Avrupa ve abd tıbbın en yaygın hastalığı olarak kabul edilmekle birlikte ülkemizdeki tanınma oranı çok düşüktür her beş erişkinden birisinde reflü hastalığı vardır.
Özellikle yemeklerden birkaç saat sonra bazen de gece uykudan uyandıracak şiddette oluşur.
Ağza acı ekşi su veya yemeklerin gelmesi: genellikle ağır bir yemeği izleyerek ortaya çıkar. bazen göğüs kemiğinin arkasında yanma ile birlikte, bazen de tek başına ortaya çıkabilir.
Sebepleri arasında mide ile yemek borusu arasındaki kapağın gevşemesi, şişmanlık, mideden fazla asit salgılanması, mideden yiyeceklerin bağırsaklara geçişinin yavaşlaması, sigara ve alkol kullanımı, fazla yağlı yiyeceklerin yenmesi sayılabilir.
Bitkisel tedavi: nane çayı günde 3 4 kez içilir.
Oğulotu demlenip günde 1 kez içilir.
Yarım çay kaşığı meyan kökünün üzerine soğuk su konulup ağır ağır 10 15 dakika kaynatılır, sonra süzülür. yemeklerden sonra 1 bardak olmak üzere, günde 2 3 bardak içilir mide yanma şikâyeti başladığında 2 yudum süt içilir ve her yanmada bu tekrarlanır. 10 15 gün içinde faydası görülecektir su oda sıcaklığında ya da soğuk olmalıdır.

GASTRİT:
Gastrit mide mukozasının bir çeşit yangısıdır. bu değişik etkenlerin yaptığı uyarı sonrasında beyaz kan hücrelerinin mukozada birikmesi anlamına gelir gastrit akut veya kronik olabilir.
Kronik gastritin en sık görülen nedeni ağız yoluyla alınarak midede yerleşen ve burada gastrit olarak adlandırdığımız bir iltihap oluşturan, bir bakteridir.
Sebepler arasında yanlış beslenme, fazla yenmesi, çiğnemeden yemek, zamansız tıka basa, çok soğuk ya da çok sıcak yemeklerin yenmesi; yemek sırasında su içilmesi; çay, kahve, kola ve sigaranın fazla içilmesi, mideye zararlı ilaçlar (ağrı kesiciler); hamurlu gıdaların fazla yenmesi; acı, ekşi ve baharat kullanımı sayılabilir. önüne geçilmezse ülser ve kansere yol açar.
Belirtileri akut gastritte karnın üst kısmında ağrı, gaz, geğirme, yanma, ekşime, bulantı ve kusma görülürken kronik gastritte ağrı daha az belirgin olup yemek sonrasında şişkinlik ve dolgunluk hissi, erken doyma, bulantı hissi, geğirme, iştahsızlık ve ağızda kötü tat gibi hissettirir yakınmalar daha sık görülür.
Tedavi: bunun için midenin asidi azaltılmalı, diyet yapılmalıdır. bakteriye bağlı gastritlerde bakteriyi temizleme tedavisi antibiyotiklerle yapılmalıdır. mide hastalıkların en önemli sebebi strestir. mümkün olduğu kadar üzüntüden, stresten uzak durmak sakin bir hayat yaşamak gerekir.
Çiğ soğan sarımsak bolca yenir her yemekten en az yarım saat önce bir bardak ılık su içilir üzüm suyu, elma suyu, nar suyu gibi meyve suları her gün 2 3 bardak içilmeye devam edilir. temiz havada bol bol yürüyüş yapılmalıdır.
Yemeklerden önce günde üç öğün bir çay bardağı çiğ patates suyu içilirse gastritin tedavisinde çok faydası görülür.
Doğal bal şerbeti gastrit için çok faydalıdır lahana, etkili bir ülser ve gastrit ilacıdır lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkılıp sabah, akşam suyu içilir yemeklerden sonra içine bir parça tarçın katılmış meyan kökü çayı içilir 2 tatlı kaşığı kurumuş ebegümeci yaprak ve çiçek karışımı üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek 10-15 dakika demlendirilip çayı hazırlanır. bu çaydan günde üç kez birer bardak içilir. zencefil, kadife çiçeği, pirinç lapası, hindistancevizi suyu gastrit tedavisinde kullanılan şifalı bitkilerdendir.

HAZIMSIZLIK:
Yemeklere en çok tat ve baharat katan şifalı bitkiler aynı zamanda sindirime yardımcı olan gıdalardır. biberiye, yağlı koyun eti, rezene, yağlı balıklar, bayır turpu ve sığır eti sindirimine yardımcı olur.
Kokulu şifalı bitki tohumlarından çoğu iyi sindiricilerdir. 1 yemek kaşığı anason tohumunu 1 fincan süt ile birlikte kaynatılır ve içilir.
Kakule, tükürük akışını artırır ve sindirim sularına hoşnutluk veren bir koku katar her yemekten önce 1 fincan in füzyonunu içiniz sıcak nane çayı da yemeklerden sonra alınabilir hint yemeklerinin sonunda anason, Frenk kimyonu, dereotu ve rezeneyi içeren bir in füzyon sunulur ve bu çok güçlü besinlerin sindirimine yardımcı olur.
Eğer hastalık dışında, sindirimde sürekli güçlükler çekiyorsanız nedenleri hızlı yemek yeme, dengesiz beslenme ya da yaşadığınız ruhsal gerilimler olabilir meyve sebze yerine fazla hamurlu, posasız gıdalar ya da cips türü hazır gıdalardan yemek hazımsızlığa yol açar bağırsak çalışma düzeninin bozulması, hamilelik, alışkanlığın bozulması, yatak hastalıkları, safra azlığı, hormon dengesizliği fazla ilaç veya sürgün verici ilaç kullanma, kanser, ülser, prostat, rahim hastalıkları, hemoroit hazımsızlığın sebeplerindendir.
Şişmanlık, gastrit, karaciğer hastalıkları, kalp, basur da hep hazımsızlığın sonuçlarıdır.
Belirtileri: sabahları zor uyanmak, sürekli uyku ihtiyacı, cilt sağlığı bozukluğu, yüzün solgun olması, ciltte sivilce oluşumu, karında şişlik, bağırsaklarda gaz, yorgunluk, takatsizlik, baş ağrısı, dil üzerinde pas, üzüntü ve sinir bozukluğu ile ortaya çıkar.
Hazmı kolaylaştıran gıdalar alınmalıdır.
Bitkisel tedavi kebabiye, karanfil, andız kökü, kakuli, mastaki, tarçın macun yapılır yenir şeker hastaları nar ekşisi ile yaparsa daha makuldür ıhlamur kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir incir, yemeklerden önce yenmeye devam edilir bamya yemeğine önem verilir meyve ve sebzelere önem verilir öğünün biri meyve ile geçirilir kepekli ekmek yenir.

KABIZLIK:
Yenen yiyeceklerin sindirilemeyen kısımları kalın bağırsağa ulaşmakta ve orada bulunan bakteriler tarafından parçalanabilmektedir kalın barsak bir buçuk kilo kadar büyük abdesti (gaita) depolayabilmekte ve her gramında yüzlerce milyar bakteri bulunmaktadır bu bakteriler gaz üretmektedir.
Bu gazlar ya yellenme ile ya da kana geçip akciğerler veya böbrekler ile dışarı atılmakta bu nedenle günde iki litre kadar gaz üretilmesine rağmen kalın barsak içinde normal halde sadece 200 santimetreküp gaz bulunmakta kabız kişilerde barsak içinde hem daha fazla gaita hem de daha fazla gaz bulunur.
Yemeyle birlikte kalın bağırsakta oluşan yetersiz hareketler, biriken gaitanın ve gazların sıkışmasına ve şikâyete neden olur haftada iki kez bağırsaklarını boşaltamayan kişi kabız sayılır.
Kabızlık tespit edilmesi halinde beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesi, yeterli miktarda lifli gıda alınımının sağlanması gerekmekte meyveler kabuklarıyla beraber yenmeli şeftali, kayısı, elma, kiraz, ıspanak, incir, hurma, marul, salatalık, bamya yenmeye özen gösterilir midemizde “yemek, su, hava “ne aç ne de tok olmasına dikkat edilir.
Kabızlık anında bir su bardağı sıcak bal şerbeti içilmeye devam edilir.
Bitkisel tedavi kabızlıkta, sinameki, ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam ederken kavak yaprağı kabızlığı çözen en iyi bitkilerden olup kavak yaprağı, ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak bir er su bardağı içilmeye devam edilir.
Keten tohumu kaynatıp, balla tatlandın arak 1’er su bardağı içilmeye devam edilir, kalan posa da balla macun yapılarak yenir ve kabızlık anında yarım kilo yaş kayısı yemek kabızlığı kısa sürede çözer
Kabızlık esnasında bol kiraz yemek (yetişkinler için azami 500 gr.) kabızlığı kısa sürede çözer.
Zeytinyağı, hind yağı, defne tohumu yağı içilirse, kabızlığı kısa sürede çözer inciri, anasona batırıp bir müddet yenmeli ve sumak, kimyon, iki karışacak, sabahları ekmek ile yemek hem gazı hem de kabızlığı çözüm yoludur
Kekik, kimyon, karabiber, karanfil hardal, safran sakız mayalı hamur bunlardan çorba yapılarak içilirse insan yemeğe doymaz ve rahatlar.

MİDE YANMASI
Midede, oldukça fazla miktarda asit salgılanmasına karşın, asidin zararlı etkilerinden kendini koruyacak birçok koruma mekanizması da mevcuttur yemek borusunun alt kısmında, halka gibi bir kas vardır bu kas aynı bir valf gibi çalışır. 
 
Bir yiyecek yuttuğunuzda, bu halka benzeri kas yiyeceğin mideye girmesi için açılır. bu halka daha sonra, yiyeceklerin yemek borusuna kaçmaması için kapanır bu kas düzgün çalışmadığında ise, midedeki yiyecekler ve asit yemek borusuna geri döner yemek borusu kendi doğal hareketleri ile kendine gelen asitli içeriği mide içerisinde doğru göndermeye çalışır yemek borusunda midedeki gibi koruyucu bir tabaka olmadığı için, asit burada acıya ve yanmaya neden olur.
Fışkıran asidin miktarı ve yemek borusu ile temasta kalma süresi gibi bazı faktörlerin etkisi ile yemek borusu iç yüzeyinin yanması sonucunda hafif kızarıklıktan derin ve kanayan ülserlere kadar değişik hasarlar görülebilir.
Yatmadan önce yiyecek ve içeceklerden uzak durmak, eğer kullanılıyorsa sigara ve alkolü bırakmak gerekir hazmı kolay olmayan kızartmalar ve yağlı yiyecekler; fazla kremalı, ağır yağlı ya da soslu besinler yenmemelidir.
Çikolata, içerdiği yüksek dozdaki yağ ve kafein nedeniyle hassas mideye zarar vererek yanma hissine yol açar sütlü çikolata, daha az yağ içeren bitter çikolataya oranla daha tehlikeli olduğundan çikolata sevenler genelde sütsüz olanını tercih etmelidir.
Kahve, çay ve kola gibi içecekler hassas mideyi yorar eğer mide yanmasından şikâyet ediyorsanız kafeinsiz kahveyi tercih edin ,gazoz u içecekler ve asitli meyve sularını dikkatli için domates veya portakal suyu asitli olduğu için mide yanmasını şiddetlendirebilir bu nedenle sulandırarak ve balla tatlandırarak içmek idealdir.
Et suyu ile hazırlanmış çorbalardan uzak durun. diğer çorbaları ise çok sıcak içmeyin. ılımasını bekleyin .çiğ soğan ve çiğ meyve de mide asidini artıran etkenlerden olup ve daha dikkat etmek ve mide ağrılarınıza son verecek sağlıklı ve mide dost besinlerle beslenmelidir.
Karnabahar haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir. içeriğinde bulunan maddelerle maddeleşerek maddesi ülser hastalığına şifa gelir.  “Bitkiler meyveler sebzeler içindeki birleşimler bölümünü okumanızda fayda vardır”
Lahana: lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin ince şeritler halinde doğrayıp salata yapın meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için lahana, etkili bir ülser ve gastrit ilacıdır dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın 1 kerevizi soyup doğrayın 1 havucu temizleyip dilimleyin lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.
Patates: çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için elma sirkesi salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.
Maden suyu mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor ıspanak: ıspanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin aze yapraklarını salata olarak yiyin zeytinyağı çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.
Baklagiller fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan  içindeki maddeler , midenin koruma faktörünü artırıyor.
Muz  mideyi seven meyvelerin başında geliyor ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor. 
 
Kızarmış ekmek midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor meyankökü: güçlü bir mide koruyucusudur yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor 

MİDE ÜLSERİ:
Midenin iç yüzündeki belirli bir kısmın aşınması sonucu meydana gelen yaraya mide ülseri denir.
En önemli sebebi düzensiz beslenme sonucu oluşan mide asididir stres sonucu ilk arızalan organ mide olup onun için mide rahatsızlıklarının ikinci sebebi strestir son zamanlarda yapılan araştırmalarda mide asidi olmayanlarda da mide ülseri olduğu tespit edilmiştir bunun sebebinin ülser yapan bir mikrop olduğu görülmüştür ülserin üçüncü sebebi mikrobiktir.
Sinir bozukluğu, midede asit fazlalığı, zamanında ve iyi tedavi edilmeyen gastrit, mide zafiyeti, karaciğer yetersizliği veya safra azlığı, kalp hastalıkları, sindirilmesi güç yiyeceklerin aşırı derecede yenmesi, haddinden fazla sigara, çay, kahve veya asit yapıcı meşrubat içmek, alkol kullanmak veya bazı ilaçların uzun süre kullanılması mide ülserini doğuran nedenler arasındadır.
Hastalığın başlangıcında mide ekşimesi ve ağırlık hissi var olup hastanın ağzına sık sık ekşi su gelir tat alma duyusu azalmıştır, dil paslıdır, hastanın rengi solmuştur. karnın üst kısmına bastırılınca, acıma hissedilir işte musibetlerin oluşumunu sağlayan ilk belirtilerdir.
Mide ülseri, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında artar, çok rahatsız edici bir hal alır bu durumda yapılacak ilk iş, üzüntüye kapılmamak korkuyu bertaraf etmek
Tedavi süresince istirahat edin. yemeklerinizi, her gün belirli saatlerde yiyin bağırsaklarınızın düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayın sigara, çay, kahve ve alkolü bırakın diş sağlığına önem verin süt ve sütlü yiyecekler, yumurta, tereyağı, pelte ve haşlanmış balık, sebze püreleri ve patates yemeğini sofranızdan eksik etmeyin. stresten uzak durmak ilk adımdır.
Perhiz fazla asitli gıdalardan kaçınmalıdır aç karına cola ve gazoz türleri kesinlikle içilmemeli, normalde bile çok az içilmelidir zeytin, susam, domates, .kızartına, konserve, limon, hamur işleri, yağlar, acı ve tuzlular, bayat çay, kahve, sigara, alkol kullanılmamalı.
Bitkilerle tedavi: mide duvarını sıvayıp koruyan mukus adlı maddeye benzer gıdalar yenmeli salçasız, bamya yemeği bol bol ve eşit miktarda keten tohumu ve çörek otu öğütülüp balla macun yapılarak günde 3 kere aç karnına birer şeker kaşığı yenmeye devam edilir.
Eşit miktarda çam sakızı, sakızı öğütülüp 1 kg. balla karıştırılarak günde 3 kere aç karnına birer tatlı kaşığı yenmeye devam edilir mide asidini düzenleyici çaylar içilir.
Okaliptüs yaprağı, ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir civanperçemi, az pelin otu karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir acıdır hem mikrop öldürür, hem mide asidini azaltırken sizleri rahata erdirir ve çok kıymetlidir.
Karabaş otu, oğul otu karışımı ıhlamur gibi demlenerek, balla tatlandırılıp günde 3 su bardağı içmeye devam edilir hem stresi yok eder, hem kalp atışlarını düzenler, hem mikrop öldürür, hem ağrı dindirir.
Sarımsak, zeytinyağı, bal aç karına yenir söğüt yaprakları ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içmeye devam edilir ıhlamur demlenip balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir stresi önler, hazını kolaylaştırır.
Sarımsak yenmeye devam edilir. stresi önler mikrop öldürür. kekik, misvak, çörek otu, sinameki karışımı ıhlamur gibi demlenip balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
Halis zeytinyağına, halis sirke (daha az) katılarak ekmekle yenmeye devam edilir. hazmı kolaylaştırır, mikrop öldürür.
Elma, hurma, patates haşlaması, havuç, incir, salatalık, armut, ayva, lahana yenmeye devam edilir. 3 udu hindi, yarım fincan zeytinyağının içinde toz yapılarak karıştırılır, aç karnına içilirse ülseri iyileştirir.
Ebegümeci, eğir otu, erkeçsakalı, günlük, meyankökü kürlerinden biri uygulanır, perhiz de yapılırsa, kısa sürede mide rahatsızlıklarından kurtulursunuz şifa, Allah’tan verilen akıl ile doğru adım atmak sizde.

MİDE TEMBELLİĞİ:
Midenin besinleri gereği gibi ve normal sürede hazmedememesine mide tembelliği bir başka ifadeyle mide zafiyeti denir.
Nedeni, midede asit fazlalığı, mide kaslarının zayıflamış olması veya midenin hazım için gerekli olan salgıyı yapamamasıdır mide borusunda yapmalar, ağızda ekşimeler, geğirmeler, sinirlilik, korku halleri, geğirmek, kusmak, yanma, ekşime, yellenme…
Çörek otu kekik misvak sinameki kaynatılıp balla tatlandırarak içilmeye devam edilir uzun süre soğan, sarımsak yenmeye devam edilir sarımsak hapı yutulabilir romatizma ağrılara da fayda sağlar.
Maydanoz, roka, tere otu, turp yenmeye devam edilir 200 gr. çörek otu öğütülüp 1kg balla macun yapılıp yenmeye devam edilir ayva, elma, armut, kuru üzüm yenmeye devam edilir ıhlamur içilmeye devam edilir hurma, portakal, mandalina yenmeye devam edilir mide bulantısı kusma kusmak, karın etrafındaki kasların ani ve kuvvetli kasılması sonucu midenin boşalmasıdır.
Bozuk ve tiksinerek yenilen gıdalar, ilaçların yan etkisi, hamilelik, gastrit, taşıt tutması, duygusal altüstlük, migren, ülser, başta yaralanma, menenjit, apandisit, akut glokom, diyafram fıtığı, safra kesesi taşı, iç kulağa bağlı nedenler mide bulantısı ve kusmaya sebep olur  bozuk gıdalardan kaynaklanan mide bulantısı ve kusma genellikle bozuk yiyeceği yedikten 6 veya  48 saat sonra başlar ve bu belirtiler 1 2 gün içinde kendiliğinden geçer.
Yeni öğütülmüş zencefil ya da tarçın kabuğu in füzyonu yapılır ve gerektikçe alınır ya da bunlar normal çayın üzerine serpilip içilirse kusma ve mide bulantısını yatıştırır.
Karanfil ağacı kuru çiçekleri yemek ve içeceklere hoş koku verirken, in füzyonu hazırlanıp içilirse sindirim sistemini uyarıp mide bulantısını bastırır bunun için 10 karanfil ağacı çiçeğini bir fincan kaynar suda demleyin ve gerektikçe için.
En pratik ve tesirli yolu, nanenin, ıhlamur gibi kaynatılıp 1 su bardağı içilir ekşi nar veya ekşi nar pekmezi yenir limon kabuğuyla beraber yenir tatlı elma kabuğuyla yenir nane veya okaliptüs kaynatılıp içilir.
Yolculuklarda en iyi tedavi mideyi sakinleştirmek ve kusmayı önlemek üzere zencefil kökü in füzyonu almaktır yolculuğa çıkarken bir şişe zencefilin kırmızı ekşi eriyiğini yanınıza da alın in füzyonu dan yarım fincan (125 ml.) ılık suya büyük insanlar için 10 damla, küçükler için 2 veya  3 damlasını katıp karıştırarak için.
Melekotunun iri yapraklarını da yolculuğa çıkarken yanınıza alın bunların kokusu kusma refleksini yatıştırır ve kokuşmuş durgun havayı tazeler.

 MİDE EKŞİMESİ
Halk arasında sık görülen bir sağlık sorunudur mide ekşimesi başka bir hastalığın göstergesi olarak da kişide görülebilir bu yüzden çok önemli olup mide ülseri veya gastrit nedeniyle mide ekşimesi olabilir  mide ekşimesi uyarı niteliği taşıyabilir mide ekşimemiz başladığında hemen mide asidini tamamen sıfırlayan ilaç alınmamalı, doğal tedavi uygulanmalıdır.
Bu doğal tedavilerin başında karbonatlı su içmek gelir 1 çay kaşığı karbonatı bir bardak ayrana veya bir bardak doğal maden suyu sodasına karıştırarak içebilir bu yöntem en risksiz ve kısa vadede en uygun yöntemdir.

İSHAL
 Üşütme, bağırsak bozukluğu, bozuk gıdalar ishale neden olabilir. ishal bir haftadan fazla sürerse mutlaka bir hekime başvurmak gerekir.
Halkımız ishalin bir bardak limonla geçmesini ister bu, çok az kişide sağlanır ishalin tedavisi bir hafta sürebilir.
İshalde daha düne kadar serum tedavisi uygulanırdı bugün modern tıp uzmanları da artık ishalde ağız yoluyla sulu tedavi tedaviyi tavsiye ediyor ağız yoluyla şekerli su tedavisi ve ağız yoluyla bal şerbeti tedavisi önerilmekte olup (dikkat edilmesi ise) “Soğuk bal şerbeti içilmesini” asırlar önce söylendi ve haberdar edildi şifa niyetine.
200 gr, bal, 1 şeker kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karbonat litre suda eritilerek günde 3 5 su bardağı içilmeye devam edilir .limonlar sıkılıp 1 su bardağına doldurulur, 1 çay kaşığı kahve ile karıştırılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
Palamut, meşe yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir üzüm koruğu, balla tatlandırılarak 1’er su bardağı içilmeye devam edilir en yakınız da kaysı yaprağı yıkayın bir limon kabuğu ile yenir en keskin tedavisidir
Böğürtlen yaprağı, meşe yaprağı, ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 1 5 su bardağı içilmeye devam edilir.

GAZ
Mide ya da bağırsaklarda genellikle gaz yapıcı gıdalarla ve üşümeden sonra meydana gelen hava gazıdır bazı kişiler, bağırsaklarında bozukluk olduğu için bu gazı dışarı atamaz o tür kişiler, yellenmenin ne kadar büyük nimet olduğunu hep söylerler bazen bebekler bilinmeyen bir sebeple ağlayıp dururlar, sırtları ovuşturulunca gazı çıkar, bebek ağlamayı keser.
Yellenme problemi olanların turp, fasulye ve nohut gaz yapıcı gıdaları yememesi gerekir bitkilerle tedavisi: anason, rezene, kimyon, kakule, karanfil, sumak ve günlük toz haline getirerek  bir çay kaşığı ile yutulur ve yatarken bir dilim limon (kabuğuyla) yenir.
Anason tohumu, Frenk kimyonu ya da rezene gaz çıkarma durumunda teker teker etkili iken, bunların bileşimi daha da etkili olur. üç şifalı bitki karıştırılıp in füzyon hazırlanarak her yemekten 30 dakika önce 1’er fincan içilir.
Birçok baharat tohumu da gaz çıkarmaya yardımcı olurken, istenilen sıklıkla karanfil ağacı kurumuş çiçeği veya yenibahar tohumlan çiğnenir ya da in füzyonları içilir yemeğe serpilen karabiber de gazı çıkarır. zencefil kökü, kakule ve kişnişin çok hoş kokulan olup bunlar gaz ve neden olduğu ağrılar geçirir.
Oğul otu gazlı olma halinin bedende yarattığı spazmları rahatlatır. yarım çay kaşığı toz halindeki melekotu kökü mide ve karın boşluğundaki gazları çıkar.

BAĞIRSAK KURTLARI:
Yediğimiz yemeklerle beslenen ortaklarımızdır. gıdaların özünü alıp bizi halsizliğe götürür..
Belirtileri aşırı zayıflama, kansızlık, karın şişliği, bulantı, iştahsızlık, uyuşukluk, bezginlik, dolaşım bozukluğu, sinir sistemi bozukluğu  yediğimiz halde çabuk acıkırız.
Bitkilerle tedavisi 200 gr çörek otu, 100 gr. kabak çekirdeği öğütülüp 1 kg. balla karıştırılarak aç iken yemek kaşığı yenmeye devam edilir. yemek 1 saat sonra yenir ve bu küre 15 gün devam edilir 15 gün sonra, sabahleyin 1 2 yemek kaşığı bu macundan yenir kabak çekirdeği dövülüp kaynatıp 1 su bardağı içilir ve bu esnada kurtlar, parazitler felç olur ya da ölür 1 saat sonra 1 baş sarımsak az ekmekle yenir öğleye doğru parazitlerden tamamen kurtulmak için müshil içilir.
Müshil olarak 10 veya 15 gr hindi yağı alınabilir ve ya 1 veya 3 damla Hint yağı sinameki kaynatılıp, bana tatlandırılarak 1 2 su bardağı sıcak olarak içilebilir.

İŞTAHSIZLIK
Vitamin eksikliği, mide ve bağırsak fermenti eksikliği, pankreas bezi rahatsızlığı gibi rahatsızlardan kaynaklanır “burada vidamın eksikliği ve ya halalıklarından doğacak hastalıklar bölümünü site menüsünde okuyun yararınız için”
Bitkilerle tedavisi: hasır otu kaynatılıp, balla tatlandırılarak 1 er su bardağı içilmeye devam edilir. 200 gr çörek otu öğütülüp 1 kg. bal macun yapılır  tatlı kaşığı yemeye devam edilir.
Soğan, sarımsak, marul, semizotu yenmeye devam edilir. nane, okaliptüs, kantaron karışımı kaynatılıp balla tatlandın arak içilmeye devam edilir. elma, greyfurt, yenmeye devam edilir karahindiba yenmeye devam edilir salatası yapılabilir “burada da zayıflama şişmanlama bölümünü site menüsünde okumanız fayda sağlayacak”

BASUR HEMOROİD
Kalın bağırsakta bulunan toplar kılcal damarları, kabızlık gibi zorlama nedenlerle genişler, silindir veya düğüm biçiminde uzanmış şekilde ortaya çıkar.
Sebepleri: kronik kabızlık, hamilelik, şişmanlık, çok ve baharatlı, acı yemek yeme, soğuk yerlerde fazla oturma, alkol alışkanlığı; makatı zedeleyecek şekilde uzun süre motosiklete, bisiklete binmek, günün büyük bir kısmını oturarak geçirmek, hareketsizlik...
Basur olmamak için az yemek, sünnet üzere belirtilen miktarda mideyi doldurmak gerekir. yani midenin yemekle, sulularla, havayla boş bırakmaktır
İncir, kabak, kabak tatlısı, zeytinyağı, elma, armut, kayısı, şeftaliyi devamlı yemek basura yakalanmayı engeller basurla birlikte karaciğer fonksiyonu bozukluğu, kadınlarda yumurtalık ve rahim uru, erkeklerde prostat şişmesi olabilir.
Perhiz  basura yakalananların atıkları rahat atmaları için yenilenleri kontrol altına almaları şarttır acılılar, tuzlular, kızartmalar, patlıcan, domates, domates salçası, karabiber, nohut, mercimek, kesinlikle perhiz edilecektir ayrıca, kendinize dokunan gıdayı tecrübe ile bulup yemeyiniz yoğurt, sirke, süt, ekşi.
Bitkilerle tedavisi hemoroit tedavisi için en önemli besin zeytinyağıdır gece yatmadan önce bir parça pamuğa zeytinyağı döküp makat kısmınıza koyun bunu tam yedi gece uygulayın, hemoroidinizin düzeldiğini göreceksiniz.
Sinirli ot kaynatılıp, balla tatlandın arak günde 3 kere su bardağı ile yemeklerden önce içilmeye devam edilir pelin, civanperçemi, kantaron karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden önce birer su bardağı içilmeye devam edilir atkestanesi doğranıp kaynatılır, balla tatlandırılarak yemeklerden önce birer su bardağı içilmeye devam edilir sinameki, kekik, misvak, çörek otu karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden önce yenmeye devam edilir.
Kanlı basura, meşe palamut, meşe yaprağı, sinameki karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden önce su bardağı içilmeye devam edilir üzerlik tohumu kavrulup öğütülür, yemeklerden önce tatlı kaşığı yutulmaya devam edilir midesi rahatsız olanların kullanmaması tavsiye edilir.
Meşe odun kömürü külüyle cay ağacı yağını kerem haline getirerek pansuman yapın .zeytinyağı, kına ile merhem yapılıp taharetten sonra günde iki kere basura sürülür.
Bu en ideal macun kara halile sarı halile çıvan pençeni kökü hepsi toz haline getirilip andız pekmezi ile sertleştirerek leblebi şeklinde günde üç adet alınması içten kökü ile yok oluştur..

KALIN BAĞIRSAK HASTALIKLARI:
Kalın bağırsak insan vücudunda emme, boşaltma, ayırma, mikrolara, ısıtma, enerji oluşturma, gibi birçok fonksiyona sahiptir insanların genel olarak algıladıkları gibi kalın bağırsağın sadece boşaltım fonksiyonu yoktur aynı zamanda kalın bağırsak bir depo değildir insanlar doğru beslenmedikleri için ayrıştıran metabolizmalarının diğer fonksiyonel özelliklerini azaltmakta ayırmakta veya tamamen yok etmektedirler.
Belirtileri: baş ağrısı, derinin sivilce ile kaplanması, ağızda iltihap, eklem iltihabı, karaciğer hastalıkları, sinüzit, bronşit, astım, dudak ve dil üzerinde kabarıklıklar ağız ve beden kokusu, uykulu olma hali, karında şişme, ağrı, seste bozulma, iştahsızlık, düzensiz adet kanaması, karın hastalıklar.
Kalın bağırsak hastalıkları insan üzerinde devamlı bir rahatsızlık hissi vermektedir eğer bu rahatsızlıklar yoğun şekilde yaşanıyorsa kalın bağırsak temizlenmelidir.
Bağırsakta iki veya üç gün kalan lifli besinler tüketin kabak sirkeli lapa süpürerek atar dışarı ve sonra rahatlar tüm beden aksamlar.
Her doktor önce kendisidir ne yediğini bilecek sorgulayacak bilmediğini de en yakın doktoruna baş vuracak mide ise tüm bedenin habercisidir her musibet midede başlar ağız nefis ile kontrolsüz girse de mide bağırsaklara inmeden sizi uyarır.
İşte bu uyarma ise insanın eşit olmadığı gibi de hava atmosferlerin basınç ile eşleşmeyen gıda tüketiminden her mevsim mevsime göre alınmalı ay döngüleri ise 17 18 19 20 21  (5 gün perhizdir) meyveler besleyici sebzeler temizleyicidir

Aylara göre hastalıklar bölümünü okuyun orda ki örnek şu dur 17 mart 17 nisan arasındaki doğum dur  mart 5 de veya 10 da doğduysa 17 şubat 17 marta  veya nisan 20 de ise 17 nisan 17 mayısa bakılır
 
 Devam edecek
 
 
DUYURU MODÜLÜ SAKLI-ŞİFA
ZİYARET İSTATİSLİĞİ SAKLI-ŞİFA
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam6
Toplam Ziyaret1316974
ALTIN GÜMÜŞ BAKIR SAKLI-ŞİFA
AlışSatış
Dolar34.088734.2253
Euro37.628037.7788
ALKALİ ANTİOKSİDAN ANTİ AGİNG MEDİKAL SU SAKLI ŞİFA
https://www.skli-sifa.com