• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
   

  SAKLI-ŞİFA

Evren dengesini yakalamak hasta olup çare aramak değil.

Hasta olmamak için hastalığa sebepleri yok etmek.

 Bu site geçek dili ve imla ile ”edebiyatcı tarih felsefe ve veya editor” taraflarından düzeltirilerek yazılmamış ve bu site yazarı “tamamen terçübesine ” göre yazmış olarak sunulmuştur. 

Yaşam şavaşını kazanan kazanacak güçlü ve hızlı olan değildir “ inandığı yolda doğrulukla doğrularla ” yaşama yaşatmak için sabır ile ilerleyen yaşamda başarılı yer tutar ve onu hiç bir güç kimse durduramaz defalarca yıkılsada saklı-şifa 
ENVİDA TOKEN CANLI GRAFİK
ENVİDA STAKE TOKEN
ENVİDA STAKE TOKEN
SİTE MENÜSÜ SAKLI-ŞİFA
SİTE HARİTASI SAKLI-ŞİFA
TAKVİM SAKLI-ŞİFA

BAĞIŞIKLIK YÜKSELTİLMESİ SAKLI ŞİFA

 BAĞIŞIKLIK VE SAVUNMA SİSTEMLERİ YÜKSELTİLMESİ
 Yemeklerinizi mümkün oldukça güveç kaplarda yapmanız kullanılacak araçlar tahta kaşık kullanmanız ,gerekirse ve gerekmesi lazım olan dezenfekte yapmanız .Biberiye suyu ,sirke, ile sulu bir şekilde durulamanız. İşte o zaman süreç başlar.
                                                  Yemek üzeri serpin
                ( Biberiye, kırk kilit otu, sarmasak, yemeklerde eksik etmeyin) 
                                 Mide 7 tür hastalığını öncelikle okuyun.                                                                               
DEVA VE ŞİFA İÇEÇEK 
 Kırmızı lahana                 Dört te bir kadar
Pırasa                              Bir adet
Brokoli                             Dört te bir kadar
Ahududu                          Bir avuç içi kadar 
Yaban mersin                  Bir avuç içi kadar
Siyah havuç                    Bir adet
Spırulina                          Parmak ucu kadar yani tutam
Bunların hepsini mikserde çırpın 3 bardak temiz su dökün 2 saat  zaman içinde temiz tülbentte süzün sabah ,öğle, akşam birer bardak süzdüğünüz suyunu kullanın. Bağışıklık güçlenecek tüm hastalıktan kısa zaman da kurtulacaksınız. Ayrıntı yok tüm hastalık.
Ayrıntı.. Sarımsak eklerseniz..
Savunma sisteminiz kuvvetlenir.
NOT .Bir dilim limon kabuğuyla kullanın  
 
DEVA EKMEK ÜZERİ                 
Brokoli          bir adet
Mersin          bir avuç
Dere otu       bir adet
Tere otu       bir adet
Avakodo       iki adet
Yer  elması   bir adet
İki diş sarımsak
Mikser de çekilir içerisine bir litre su ilave edilir temiz tülbentte  süzülür, süzülen su yoğurtla  karıştırılır.
Daha sonrası boy otu yanı saf çemen 200 gr acı suyu terbiye edilir ,birkaç kez yıkanır, daha sonrası katkı koymadan çemen hazırlanır, hazırlanan çemen iki kaşık, üç kaşık karıştırılmış yoğurtla karıştırarak ekmek üzeri sürülerek yenir.
 Bağışıklık güçlenir
 Şekeri düşürür
 Tansiyonu düşürür
 Ödem atıcı     
 UZUN ÖMÜR YAŞAMI
 Sarımsak ,limon ,kırık köy yumurta kabuğu toz hali, peynir suyu
 100   gr  soyulmuş sarımsak
 4    adet kabuğuyla rendelenmiş limon
 1   lt su  terbiye edin ve süzün.
Kullanır ken bir bardak süzdüğünüz sarmısaklı limon içine, bir çay kaşık yumurta tozun dan ,bir yemek kaşığı peynir suyundan karıştırarak için..
Tüm damar iltihaplarını tedavi ederek, tıkanan damarları açar damar sertliklerini ve hipertansiyonu önler.
Kolesterol  , zararlı yağların yakılmasını sağlar, kilo verdirir, bazal metabolizmayı hızlandırıp yağların yakılmasını sağladığı için iştahı açar, vücuttaki şeker oranını dengeliyor, pankreasin yenilemesini sağlar.
Böbrek ve safra taşlarını eritir, idrar söktürür vücuttaki şişkinliği yok eder ve dokularda ödem oluşmasını engeller.
Ülser mikrobunu öldürerek, mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini yapar lif li besin de yanında alırsanız mükemmel olur. Udi hindi ile alınırsa mükemmel olur. Hastalık kökünden kalkar.
Tüm romatizmalı iltihabi önler  her tür romatizmalı ağrıları dindirir, kireçlenmeyi önler, eklem yüzeylerinin yenilenmesini sağlar ve her türlü ağrıyı keser.
Beyin hücreleri ve tüm sinir sistemlerini yeniler, sinirdeki aksiyon potansiyelini düzenleyip ileri refleks hızını artırır, felç ve inme riskini azaltır.
 Vücudun bağışıklık sistemini son derece mükemmel hale getirir ve her türlü alerjiyi, özellikle de damarsal kökenli ve strese bağlı cilt alerjilerini kökünden engeller. Kanser oluşumlarına karşı tüm vücudu kor          
Cindeki asitle enfeksiyonlarla savaşır. Kalp krizi, kalp-damar rahatsızlıkları ve kanser gibi hastalıklardan vücudu koruyan bir antioksidandır.
Tansiyonu düşürür ve iyi kolesterolü arttırır. Kolon, prostat ve göğüs kanserini azaltan bir anti-kanserojen besindir. Hücrelerdeki metabolizma sorunlarını giderir ve bu sayede kanser oluşumunu engeller. Lapası yenildiğin de veya izlere bağlandığında kemik ağrılarını alır.
Limon suyu cilde parlaklık kazandırır .Bir kaç damla limon suyunu sıcak suya ekleyip içtiğinizde sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir ve karaciğeri temizler.
Savunma sistemlerini güçlendirir.                
Udi hindi marifeti:   
Tütsü yapılıp buruna çekilirse, nezleden kurtarır. Soğuk su ile içilirse erkekliği kuvvetlendirir. Kumları döker, mide ve karaciğer ağrılarını, titremeyi, sıtmayı, siyatiği ve mafsal ağrılarını giderir. Tozu buruna çekilirse bademciği iyileştirir.
Bir hadiste, “Udihin diye kıymet veriniz. Onda yedi hastalık için şifa olduğu muhakkaktır. Boğaz şişliği (bademcikte) tozu zeytinyağına karıştırılır, buruna damlatılır. Zatülcenpte tozu içilir.” buyurulmuştur.
 SALATA TARİFİ; (HER DERDE DEVA)
 1;Limon 1-2 adet rendelenir.
2;Havuç 1-2 adet rendelenir.
3;Kırmızı turp 1 adet rendelenir.(ORTA BOY)
4;Kırmızı lahana 1 adet.(NORMAL ORANTILI)
5;Kırmızı soğan 1 adet.(NORMAL BOY)
6;Zeytin yağı .(NORMAL DÖKÜLÜR)
7;1 kase yoğurt.
8;İsteğe bağlı kaliteli pul biber.
9;Bir diş sarımsak.
10;Yoğurt üzeri nar ekşisi.(SAF)
Muntazam la yemek menüsüne yanına salata hazırlanır yenirse hastalıkları uzak tutarsınız bağışık sistemleriniz güçlenir. DEVA dir.
 SALATA TARİFİ 2 (HER DERDE DEVA)
Vücudun ihtiyaç duyduğu çeşitli ve değişik gıdaları sebzeleri ve meyveleri mevsiminde yemeliyiz .Salata yemeğini ihmal etmemeliyiz.
Lahana ,kırmızı lahana, tere ,soğan ,marul ,salatalık ,turp, domates yer elması, maydanoz karıştırılarak salata yapılır.
Limon ve zeytinyağı ilave edilir .Yemeklerden 30 dakika önce yenir. Şekeri düşürür, tansiyonu ve kolesterolü dengeler, kanı temizler ,damarları açar ve hazmı kolaylaştırır.
Lifli besinler olduğu için şişmanlatmaz.
Bir kase yoğurtla yenilirse şifa 10 kat artar.
DEVA
Tuzlu tereyağlı incir rendelenir .Rendelendikten sonra kızartılır. Kızartılan incirin üzerine bal, fındık ,fıstık, badem bolca ceviz konulur. Üzerine muz doğrayın ve afiyetle yenir.
Bu deva erkeklerde sperm ,kadınlarda yumurtalık görevini başlatır. İlerleyen saatlerde önceden veya sonradan bu salata tarifi yenir.
3.SALATA TARİFİ
Avakado                Yoğurt
Kırmızı biber           Kabuklu limon
Sarımsak                Kırmızı soğan
Mısır(haşlanmış)     Sumak
FAYDALARI
 A,C ve E vitamini bakımından zenginlik içerir.
Kalp ve damar sağlığını korur.
Kandaki kötü kolesterolü düşürür.
Zararlı radyasyonun vücuttan atılmasını sağlar.
Üreme sisteminin sağlıklı çalışmasında katkıda bulunur.
Avakadonun içinde A,B1,B2,B3,B6,C,E,Kvitaminleri,fosfor,magnezyum, demir ,potasyum, kalsiyum ve çinko gibi minareller bulunmaktadır.
Aynı zamanda mutluluk hormonu salgılar .Ötürü ruh sağlığını da en az beden sağlığımıza olduğu kadar faydalıdır .İçerdiği yüksek potasyum dinçlik verir. Uyuşukluğu üzerinden atar.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kış aylarında ideal bir salata türüdür.
Bu deva erkeklerde sperm ,kadınlarda yumurtalık görevini başlatır.
ŞİFALI SABAH KAHVALTI MENÜSÜ
Biber salçası (acılı veya acısız)               Kavrulmuş susam
Ceviz                                                     Kori
Kekik                                                    Zeytin yağı
Çörek otu         
İstenirse peynir çökelek ,lor  eklenir .Ayrıca kırmızı soğan eklerseniz daha vitaminli olur.           
KANI TEMİZLEYEN SEBZELER YAZI DİZİSİNİ OKUYUN ANASAYFA 2 DE                
 15OO YILLİK İÇEÇEK UZAK DOĞUDAN
Limon suyu sarımsak gücü ve limon kabuğuyla birlikte
Yapılan bir araştırmada, limonun kanser hücrelerini öldüren etken maddeleri sayesinde suyundan limonata yapılan ve hayatın daha birçok alanında kullanılan limonun, içinde bulunan etken maddeler sayesinde kanser için de en iyi tedavi yöntemi olduğu belirtilir.
Öte yandan, limon kabuklarında bulunan 'dlimonene' adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlendi. Limon kabuğunun aynı zamanda sinir sistemine olumlu etki yaptığı ve bakterileri öldürerek kalbi rahatlattığı kanıtlandı. Ayrıca limonun içeriğinde bulunan polifenollerin kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ,. Limonun, bakteri enfeksiyonları ve mantarlara karşı antimikrobal spektrum olduğu, kurt ve parazitlere karşı etkili olduğu .
Ayrıca yüksek tansiyonu dengeleyen meyvenin, stresle savaşan, sinir bozukluklarına iyi gelen antidepresan etkisi de bulunur   kalp ve damar hastalıkları reçetesi mucizevi sonuçlar verir.
Bitkilerle doğal tedavi yöntemine son derece önem    son derece başarılı sonuçlar elde edilir Limon suyu ve sarımsakla yapılan karışım, damar sertlikleri, damar yağlanması, damar tıkanıklıkları ve tansiyon gibi sorunları kalıcı olarak ortadan kaldırır
2 Litre hiç su katılmamış sıkılmış limon suyu,
 250gr diş soyulmuş   sarımsak
2 Litrelik kavanozu dolduracak kadar limon . Limonların suyunu iyice sıkıp şişeye doldurulur. Soyulmuş 250 gr diş orta boy sarımsağı ,  limonun içine atıp, şişenin kapağını sıkıca kapatın. 15 gün boyunca serin bir yerde tutun. Her gün birkaç kez çalkalayın. Yaklaşık 15 gün sonra, sarımsakların limon suyunun içinde eridiğini göreceksiniz.
15 gün sonra hazır hale gelen karışımdan, her sabah kahvaltıdan yarım saat önce yarım çay bardağı için.  
Tüm damar iltihaplarını tedavi ederek, tıkanan damarları açar damar sertliklerini ve hipertansiyonu önler.
Kolesterol  , zararlı yağların yakılmasını sağlar, kilo verdirir, bazal metabolizmayı hızlandırıp yağların yakılmasını sağladığı için iştahı açar, vücuttaki şeker oranını dengeliyor, pankreasin yenilemesini sağlar.
Böbrek ve safra taşlarını eritir, idrar söktürür vücuttaki şişkinliği yok eder ve dokularda ödem oluşmasını engeller.
Ülser mikrobunu öldürerek, mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini yapar lif li besin de yanında alırsanız mükemmel olur..(az bir parça udi hindi bir tatlı kaşık saf zeytin yağ la alınırsa da kısa zamanda hastalıktan kurtulur.)
Tüm romatizmalı iltihabi önler  her tür romatizmalı ağrıları dindirir, kireçlenmeyi önler, eklem yüzeylerinin yenilenmesini sağlar ve her türlü ağrıyı keser.
Beyin hücreleri ve tüm sinir sistemlerini yeniler, sinirdeki aksiyon potansiyelini düzenleyip ileri refleks hızını artırır, felç ve inme riskini azaltır.
Vücudun bağışıklık sistemini son derece mükemmel hale getirir ve her türlü alerjiyi, özellikle de damarsal kökenli ve strese bağlı cilt alerjilerini kökünden engeller. Kanser oluşumlarına karşı tüm vücudu kor           
Udi hindinin hikmeti:
Tütsü yapılıp buruna çekilirse, nezleden kurtarır. Soğuk su ile içilirse erkekliği kuvvetlendirir. Kumları döker, mide ve karaciğer ağrılarını, titremeyi, sıtmayı, siyatiği ve mafsal ağrılarını giderir. Tozu buruna çekilirse bademciği iyileştirir.
Bir hadiste, “Udihin diye kıymet veriniz. Onda yedi hastalık için şifa olduğu muhakkaktır. Boğaz şişliği (bademcikte) tozu zeytinyağına karıştırılır, buruna damlatılır. Zatülcenpte tozu içilir.”  
 BAĞIŞIKLIK VE SAVUNMA SİSTEMLERİ GIDALAR                  
 EKİNAZİ
Bitkisi neredeyse tüm dünyada bağışıklık sistemi için kullanılan bir bitkidir. İnsan sağlığına faydası olan 14 etken madde tespit edilmiştir. Bunlardan bazıları; echinazin, betain, echinazoid terpenoid, inüdin, betain ve echnacein’  içindekiler bölümünü okuyun .
Bu bileşenler bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek üzere ve antioksidan olarak görev yapmaktadırlar.
YEŞİLÇAY
En önemli bitkisel antioksidanlardan  içerdiği için  sistem üzerinde çok etkilidir ,grip    virüsünün vücutta yayılmasını önlediği saptanmıştır. Bir dilim limonla tüketin .İçindekiler bölümünü okuyun.
 PORTAKAL
C vitamininin en zengin kaynağı, diğer turunçgillerle ,limon birlikte meyvelerinin ,sarmasak, tere otlu mersin yemişi ,böğürtlen ,brokoli kokteyl süper bağışıklık kaynağı .İçindekiler bölümünü okuyun.
BROKOLİ  İçerdiği sulforan maddesi ile antioksidan aktivite gösterir ve bağışıklık sistemini uyarır. İçin dekiler bölümü okuyun C vitamin ve E vitamini bir arada içerdiği için bağışıklığı kuvvetlendirir.
 YUMURTA
A vitamini ve beta karotenden zengin beslenme, iyi kaynaklı protein alımı ve yeterli çinko almak bağışıklık sistemini güçlendirmek için başlıca ilkelerdir. İşte bu üç ilkeyi de fazlasıyla içinde barındıran besin ise; yumurta .Diş kabuğu ile sarmısaklı ,limon şurubu kokteyl kullanın. İçindekiler bölümünü okuyun.
BAL KABAK
C vitamini ve E vitamini zengini, demir, potasyum gibi mineraller ve antioksidanlar içerir. Bağışıklık siste mininde görevli hücreleri güçlendirir. İçindekiler bölümünü okuyun.
 ISPANAK
Ispanak bağışıklık sisteminin süper besinlerinden.. A,B,C,E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, hepsi bir arada bulunur. Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendirir. İçin dekiler bölümünü okuyun.
 KIRMIZIBİBER
İçindeki C vitamini ve Beta karoten gibi vitaminler ve diğer fitokimyasallar,  bağışıklık sistemini . Çok az sebzede olan E vitaminini de içerir. .A dan Z ye de okuyun
SPİRULİNA
 %100 doğal ve oldukça besleyici mikro tuzlu su bitkisidir .Doğal alkali göllerde Güney Amerika ve Afrika da keşfedildi. Bu spiral şekilli yosun zengin bir besin kaynağıdır. Uzun bir süre için (yüzyıllar) bu algler birçok toplulukların diyetin önemli bir bölümünü oluşturmuştur.
1970 yılından bu yana ,Spirrulina iyi bilinmektedir ve bazı ülkelerde yaygın bir besin takviyesi olarak kullanılır. Spirulina zengin bitkisel protein içerir.(60 - % 63 balık veya eti daha 3 4 kat daha yüksek) çoklu vitaminler özellikle vejetaryen diyet eksik olan,(B12 vitamini hayvan karaciğerinde  3 4 kat daha fazladır.)
Bu hücreler koruyan beta karoten yüksek ses (havuç 5 kat daha fazla ,ıspanak 40 kat daha fazla ),yüksek hacimli (demir ,potasyum ,magnezyum ,sodyum, fosfor, kalsiyum v.b dahil) minareller geniş bir yelpaze içerir. Gama linolein asit.(kolestrol düşürmek ve kalp hastalığı önlemek olabilir.)Ayrıca Spirulina sadece bulunabilir. Phycocyanin içerir.
 Balıkların hepsi özellikle deniz balıkları…Balık yağ (deniz)
Konserve tüketımi acılı domates soslu çiğ tüketin
Sardalye çanakkale ve ege ye has konserve çiğ balik okuyun
 ÇÖREK OTU
Çörek otu ise 100’den fazla etken madde içermektedir. Bu kompleks yapısından dolayı birçok hastalıkta destek olarak kullanılmaktadır. Çörek otunun %21’i
Kış aylarında özellikle çocuklar üzerinde fazla durulur ki bağışıklık protein, %38’i karbonhidrat, ve %35’inde içinde yer alan nigellone, arginin, thymoquine etken maddelerini, kalsiyum, demir, çinko ,magnezyum gibi mineralleri; A,B, C vitaminlerini içermektedir. İçindekiler bölümü okuyun.
 Çörek otu bu etken maddelerle birlikte bağışıklık sistemine önemli ölçüde destek olmaktadır.
 Arı sütü          polen          propolis
Kaynağı olduğunu 100’den fazla bileşimle kış aylarında vazgeçilmezimiz haline geliyor.
Özellikle propolis  etkisi düşünüldüğünde, enfeksiyon durumlarında destek almamız gereken önemli birbesin bu noktada ekinezya, çörek otu, bal, polen,   üzüm çekirdeği gibi doğal takviyeler bizlere olduğu gibi çocuklarımızın yardımına da koşmakta.
Ancak arı sütünün, çocukların bulunduğu yaşa göre kullanım dozunun da değiştiğini, söylerler ,anne hamile döneminde bal aldıysa  çocuk bala alışıktır, doğanın yaptığı dan zarar gelmez insanoğlunun yaptığın dan gelir, onlar işini yapıyor ,şifa dağıtmak için varlar onların dünyası kovan onlar hangi çiçeğe konacağı bilirler, sadece bakılacak ,bal önemli balın çeşidi  çam bali veya çiçek ballı  çocukların bal tüketme  süt ,mamaya çok az şekilde gerektiğini unutmamak gerekiyor.(Anamdan doğduğundan beri balin içindeyim)Kafa karıştırma bağışıklığımızı zayiflatib insanları hasta etmeye sahipler .Gündem dolsun torba dolsun felsefeye sahipler .
Arı  balı kaliteli yapıyor ,size düşen görev kaliteli balı bulmak bulamıyorsan  yemeyeceksin .İşte o zaman hasta olunmaz...Israr ediyorsan köyünü terk etmeyecek.
Bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkiyen en önemli etkenlerden biri de beslenme şeklimizdir .içindekiler bölümü okuyun
Düzenli ve sağlıklı gıdaları tüketerek beslenmeye özen göstermeliyiz. Doğadaki dengeyi hesaba katarak kışın kış ,yazın yaz sebzelerine ağırlık vermeliyiz.
Brokoli
Özellikle yüksek oranda C vitamini ve antioksidaniçeren bol bol tüketilmelidir.
Bunun dışında yeşile kesinlikle ağırlık vermemiz gerekiyor .içindekiler bölümünü okuyun
MİNERAL BÖLÜMÜNÜ OKUYUN
VİTAMİN BÖLÜMÜNÜ OKUYUN
Balikların hepsi özellikle deniz balikları… Balik yağ.
Mümkün  olduğu kadar ,sebzelerı, çiğ olarak tüketin, sizler için çok faydalı olacaktır .Zamanınız var ise bir saatlik belgesel sizleri daha çok yardımcı olacaktır .belgeseli seyretmek isterseniz bas maniz yeterli olacaktır.
Bağışıklık sistemi, Hastalıklara karşı koruma
Yapan, patojenleri ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin toplamıdır. Sistem, canlı vücudunda geniş bir çeşitlilikte, virüslerden parazitlik solucanlara, vücuda giren veya vücutla temasta bulunan her yabancı maddeye kadar tarama yapar ve onları, canlının sağlıklı vücut hücrelerinden ve dokularından ayırt eder.
Bağışıklık sistemi, çok benzer özellikteki maddeleri bile birbirinden ayırabilir, örneğin; bir amino farklı olan proteinleri bile birbirinden ayırabilecek özelliğe sahiptir.
Bu ayrım, patojenlerin konak canlıdaki savunma sistemine rağmen enfeksiyon yapmaları için yeni yollar bulmalarına, bazı uyumlar sağlamalarına neden olacak kadar karmaşıktır.
Bu mücadelede hayatta kalmak için patojenleri tanıyan ve onları etkisizleştiren bazı mekanizmalar gelişmiştir. Doğadaki tüm canlılar kendilerinden olmayan doku, hücre ve moleküllere karşı savunma sistemlerine sahiptirler.  
Hatta bakteriler gibi basit tek hücreli canlılarda da onları viran enfeksiyonlara karşı koruyan enzim sistemleri bulunur. Yüksek canlılardaysa çok daha karmaşık bir bağışıklık sistemi vardır. Omurgalılarda bağışıklık sistemi özel işlevlere sahip çok sayıda farklı hücre ve molekül içermektedir.
Sarı olarak görünen bir nötrofilin turuncu olarak görünen bir şarbon bakterisini yutmasının taramalı elektron mikroskobu ile görülür.
Geçmiş çağlardaki   canlılarda diğer basit bağışıklık mekanizmaları gelişmiş ve günümüzdeki bitkiler, balıklar, sürüngenler ve böcekler gibi torunlarına miras kalmıştır.
Bu mekanizmalar, deflensinler olarak adlandırılan antimikrobiyal   peptidleri, fagositleri ve komplemin sistemi kapsar. Daha tecrübeli sistemler omurgalıların evrimiyle, nispeten yakın zamanda gelişmiştir.
İnsan gibi omurgalılardaki bağışıklık sistemleri dinamik işleyiş sırasında birbirlerini etkileyen, seçilmiş proteinlerin, hücrelerin, organların ve dokuların bazı çeşitlerinden oluşur. Daha karmaşık bağışıklık yanıtının bir parçası olan omurgalıların sistemi, zamanla patojenleri daha etkili tanımaya uyum sağlamıştır. Uyum süreci bağışıklık belleğini yaratmış ve bu da patojenlerle gelecek karşılaşmalarda daha etkili bir koruma sağlamaya izin vermiştir. Edinilmiş bağışıklığın bu süreci aşılamanın temelini oluşturmaktadır.
Bağışıklık sistemimiz vücudumuzu dış etkilerden, yabancı olan tüm organizmalardan korumaya programlanmıştır.
Ancak kendi kendine bu güce sahip olan sistemimiz çeşitli dış etkiler nedeniyle zayıflamaktadır.
VUCÜDÜMÜZ VE HAVA
Dolaşım, dokunma, ağız vb. yollardan giren her şey için de    (bağışıklık) sistemimiz bir virüs taraması yapmaktadır.
Tespit ettikleri ile de savaşarak yok etmeye çalışır. Ancak maalesef her zaman bu işte başarılı olmayabiliyor.
Başarılı olamamasının birçok sebebi var beslenme, aşırı ilaç kullanma, radyasyon, kirli hava, stres gibi faktörler bağışıklığın zayıflamasına neden oluyor.
Özellikle de maruz kaldığımız soğuk  ve sıcak hava birçok bakteriyi ve virüsü beraberinde getiriyor.
Bu kadar çok etkene maruz kalan bünyemiz ise koruma noktasında tabi ki yetersizlikler kalabiliyor.
Bağışıklık sistemimizi  doku organları dediğimiz dalak, lenf düğümleri, bademcik, kırmızı kemik iliği, timüs bezi, karaciğer ve bağırsaklardaki  plaklar oluşturmaktadır.
Bu sistem vücudumuzda hücresel ve sıvısal olmak üzere iki türlü bağışıklık oluşturur ve her insanda iki çeşit  bağışıklık halde gözükür. 
Doğuştan kazanılan bağışıklık: Bu bağışıklık sistemi genetik faktörlerce farklılık gösterebilmekle beraber doğuştan var olan bir sistemdir.
Sonradan kazanılan bağışıklık: Bu sistem ise organizmanın kendi kedine ürettiği ve dışarıdan hazır olarak üretilmiş, vücuda takviye edilen antikorlar olarak tanımlanabilir.
Vücudumuza dışarıdan giren mikroorganizmalar (bakteri, virüs, asalaklar vb.) bağışıklık sistemimizi harekete geçirmektedir.
Bazı bakteriler ise diğer mikroorganizmalara karşı koruyucu olması için bağışıklık tarafından   dönüştürülürler Bunların dışındakiler ise vücuda zarar veren mikro organizmalardır.
Vücudun ürettiği antikorların yetersiz olması durumunda ise kronik enfeksiyonlar, deri döküntüleri, sıklıkla soğuk algınlığı, tekrarlayan yaralar,  şişkinlikler ,yüksek ateşler, kemik iltihabi apseler diğer apseler gibi rahatsızlıklar ortaya çıkacaktır.
Bunu önlemek adına bağışıklık dediğimiz sistemi kuvvetlendirmemiz ve kanda ki savaşan antikorlar  yükseltmek gerekmektedir.  

 Devam edecek
 
      
 
 
DUYURU MODÜLÜ SAKLI-ŞİFA
ZİYARET İSTATİSLİĞİ SAKLI-ŞİFA
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam3
Toplam Ziyaret1316971
ALTIN GÜMÜŞ BAKIR SAKLI-ŞİFA
AlışSatış
Dolar34.088734.2253
Euro37.628037.7788
ALKALİ ANTİOKSİDAN ANTİ AGİNG MEDİKAL SU SAKLI ŞİFA
https://www.skli-sifa.com