• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
   

  SAKLI-ŞİFA

En iyi sağlıkcı insanın kendisi ne yiyorsan o sun

Sebzeler temizleyici meyvalar besleyici dir

 Bu site geçek dili ve imla ile ”edebiyatcı tarih felsefe ve veya editor” taraflarından düzeltirilerek yazılmamış ve bu site yazarı “tamamen terçübesine ” göre yazmış olarak sunulmuştur. 

Yaşam şavaşını kazanan kazanacak güçlü ve hızlı olan değildir “ inandığı yolda doğrulukla doğrularla ” yaşama yaşatmak için sabır ile ilerleyen yaşamda başarılı yer tutar ve onu hiç bir güç kimse durduramaz defalarca yıkılsada saklı-şifa 
ENVİDA TOKEN CANLI GRAFİK
ENVİDA CANLI GRAFİK 
BORSA YAZMANIZ KAFİ
ENVİDA STAKE TOKEN
ENVİDA STAKE TOKEN
EDATAPP
 EDATAPP SÜRÜCÜ PANELİ
H
AYDİ BAŞLAYALIM
SİTE MENÜSÜ SAKLI-ŞİFA
SİTE HARİTASI SAKLI-ŞİFA
TAKVİM SAKLI-ŞİFA

BEHÇET HASTALIĞI SAKLI ŞİFA

 BEHÇET HASTALIĞI

Behçet, Uzak doğu ,Japon, ipek yolu hastalığı  
Her hastada aynı bulgular gözlenmez. Şiddeti ve belirtileri her hastada farklı olsa da hastanın bazı şikayetleri, bu hastalığın belirtileri olarak kabul edilmektedir.
  Ağızda çıkan yaralar Behçet  hastalarının çok büyük bir kısmında görülmektedir. Hastalığın ilk habercisi olarak kabul edilir ve diğer bulgulardan önce görülür. Tekrarlama zamanı farklıdır. İyileştiğinde iz bırakmaz. Bu yaralara aft yaraları denir.
Ağız yaralarına hemen ,hemen her hastada rastlanır. Bununla birlikte % 1-3 gibi az bir kısım hastanın ağızda yara şeklinde bir belirtiyi hiç göstermeksizin, sendromun diğer belirtilerini gösterdiği de bilinir. Bu yaralar genellikle sendromun ilk belirtisi olmaktadırlar.
Diğer belirtiler ortaya çıkmadan yıllarca yalnız aft yakınması bulunan hastalar seyrek değildir. Behçet'te ağız yaralarının büyük çoğunluğu, sık gözlenen bir hastalık olan tekrarlayıcı aftlardan ayırt edilemez ise de, çok sayıda olmaları ve daha sık nüfus etmeleri gibi farklılıklar vardır. Behçet'teki aftlar genellikle ayda bir veya birkaç kez tekrar eder ve birkaç gün ile bir hafta içinde iyileşirler. Sayıları birkaç tane olup, zaman ,zaman ağrı hissine yol açabildiklerinden hastanın beslenmesini zorlaştırabilirler.
 Behçet hastalığı gözdeki damarlarda iltihaplanmaya neden olur. Hastaların yarısında görülür. Gözde kanlanma, bulanık görme ve hatta görme kaybıyla kendini belli eder. Her iki gözü birden etkileyebilir.
 En önemli organ tutulmalarından biri olan gözdeki iltihaplanma hastaların yarısında tespit edilir. Gözde kanlanma ve bulanık görme şeklinde kendini gösterir. Erkeklerde ve genç kişilerde göz hastalığı daha sık ve seyri daha ağırken, kadınlarda ve yaşlılarda ise daha seyrek ve daha hafiftir. Göz belirtileri, değişik şekillerde olabilmektedir.
Yandaki resimde okla gösterilen, hastalığın ilk tanımlanan bulgularından biri olan hipopiyon 'dur. Göz tutulması bulunan hastaların ancak % 10-20'sinde körlüğe kadar gidebilen ağır bir seyir söz konusudur.
 Ayrıca deride yaralar görülür. Bunlar kasık bölgesinde, yüzde, sırtta iltihaplı ve etrafı kırmızı, sert şekildedir. Bacaklarda görülenler daha koyudur ve iyileşince koyu bir iz bırakırlar.
Eklemlerde ağrı ve iltihaba neden olur. Diz, ayak ve el bileğinde, dirsekte şişlik görülür.
Behçet, bu sendromu tanımladıktan bir sene sonra, 1938'de hastalarında romatoid ağrılardan bahsederek ilk kez eklem tutulmasını da bildirmiştir. Behçet hastalarının hemen ,hemen yarısında görülen eklem tutulması hastalığın ana yakınma ve bulgularından bir tanesidir.
 Bu tutulma eklem ağrısı şeklinde olabileceği gibi, daha sıklıkla eklem şişmesi şeklinde karşımıza çıkar. Bu durum ortaya çıktığı zaman eklemde ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığı olmasına rağmen kızarıklığa pek rastlanmaz.
Tutulan eklemler, en sık dizler olup onu sırasıyla ayak bileği, el bileği ve dirsek takip eder. Şekil bozukluğu pek yapmaz ve genellikle 1-2 hafta içinde kendiliğinden iyileşir.
 Bunlardan başka kan damarlarında iltihap oluşur. Beyin damarlarında olursa şiddetli baş ağrısı yapar. İltihap sonucu tıkanan damarda kanama görülebilir. Tehlikeli bir durumdur. Bacaklarda görülen tıkanıklık sonucu da şişlik ve ağrı meydana gelir. Akciğerde ve böbrekteki iltihaplanmalar sonucu ciddi sağlık sorunları görülür.
 Cinsel bölge yaraları küçük, deriden kabarık kırmızılık veya sivilce halinde başlar, ve bunu çabucak, zımbayla delinmiş gibi görünümde ve yavaş iyileşen yaranın gelişmesi izler (Soldaki resim). Bu yaralar hemen ,hemen her zaman yerlerinde iz bırakarak iyileşirler. Sağdaki resimde bir yara sonrası kalmış iz görülmektedir. Cinsel bölge yaraları aftlara kıyasla, sayıca daha azdır ve daha uzun sürede iyileşirler.
  Behçet sendromunda cinsel bölge dışında da benzer yaralar gözlenebilir. Koltuk altları, kasıklar gibi büyük kıvrım yerlerinde, sivilce şeklindeki belirtilerin patlamasıyla ortaya çıkan bu tür yaralara hastalarda zaman, zaman rastlanabilir.
 Genellikle birdenbire ortaya çıkan, yuvarlak veya oval, fındık ile ceviz arasında değişen büyüklükte, parlak kırmızı, duyarlı, ağrılı belirtilerdir. Bazen bir toplardamarı izliyormuş görünümde sertlikler geliştirebilirler. Özellikle bacaklarda yerleşirler. 10-15 gün içinde, yara haline dönmeden, bazen yerlerinde hafif bir leke bırakarak iyileşirler.
 Mikropsuz cerahatli sivilceler şeklinde görülürler. Ense, sırt, yüz, göğüs, kollar ve bacaklar, kalçalar, kasıklar ve cinsel bölge de yerleşirler. Olguların % 60-85'inde gözlenir. Görünüm açısından diğer nedenlerle meydana gelen sivilcelerden hiç bir farkları yoktur. Bu nedenle ancak hastalığın başka belirtileri de varsa tanı açısından değer taşır.
 Bu test, Behçet sendromlu hastanın önkol derisine steril bir iğne batırılarak yapılır. Reaksiyonun oluşabilmesi için iğnenin der-mis adı verilen katmana kadar girmesi gereklidir. 24 saatte belirginleşip 48 saatte maksimum olan reaksiyonda önce kırmızı bir halka ile çevrili,     bir kabarıklık belirir. Öyle kalabildiği gibi çoğu kez  bir steril cerahatli sivilce haline döner. Yandaki şekilde böyle bir reaksiyon görülmektedir.
 Türk Behçetlerde özgüllüğü ve duyarlılığı oldukça yüksek bir test olarak kullanılabilmektedir. Türkiye, Japonya ve diğer Akdeniz ülkelerinde pozitiflik oranının % 50-80 olmasına karşın, İngiltere ve Amerika'da pozitifliğe pek rastlanmaz. Test erkeklerde kadınlara kıyasla daha şiddetlidir, ancak paterji pozitifliği ile hastalığın klinik şiddeti arasında bir ilişki yoktur.
Behçet sendromunda toplardamarların tutulması sık, atardamarların ise seyrektir. Tromboflebit genelde hastaların dörtte birinde ve hemen ,hemen her zaman erkeklerde görülürken kadınlarda çok seyrek gözlenir. Bacakta şişlik şeklinde kendini gösterir. En sık olarak yüzeysel veya derin tromboflebit şeklinde karşımıza çıkar. Özellikle bacaklardaki tromboflebit uzun sürdüğü zaman zor iyileşen bacak yaralarına neden olur.
  Hastalarda şiddetli baş ağrısı, çift görme, kol veya bacaklarda uyuşukluk, kuvvetsizlik, dengede güçlük gibi yakınmalar olabilir. Merkezi sinir sistemi tutulması düşük oranda görülür.
 Karın ağrısı, ishal gibi belirtiler görülebilir. Bağırsaklar  da yaralar olabilir. Türkiye'de Behçet ' li hastalarda oldukça seyrek görülür. Bu tür belirtiler, Japonya'da sıktır.
ESKİ TARİH LERDEN BERİ GELEN HASTALIK AÇIKLAMALAR YAPILMASI GEREKENLER              
Bağırsaklar temizlensin diye onun için  bitki  cennetten  inmiştir  adı sinameki  şifa yedimize dikkat hastalık bağırsakta  başlar.  
 Az olmak kaydıyla 6 Ayda bir kere Acı cehre kullanılır.         
 İbni Sina “Can bağırsaktadır” derken Hipokrat “Bütün hastalıklar bağırsakta başlar” der. Nobel ödüllü Mikrobiyolog İlya   Meçnikov bunun önemini “Ölüm bağırsakta başlar” sözüyle özetler.
Aslında vücudumuzun bağışıklık sistemini koruyarak tüm hastalıkların önüne geçebiliriz .Vücut, neyi nasıl düzeltmesi gerektiğini bilecek kabiliyette yaratılmıştır.
Çünkü o zaman bağışıklık sistemi canlanmaya başlıyor. Bağışıklık sistemi canlandığında kimseye ihtiyaç kalmadan  iyileşme başlıyor, süreç kendi kendine işliyor (Maneviyatınızı güçlü tütün sizden daha kötüleri düşünün)      
BAĞIŞIKLIK          
Bağışıklık sistemini güçlendirme ilacı olmaz (Tek anne sütüdür),okuyun
 Sadece ,vücudunuza vermiş olduğunuz tahribatı temizlemeden bağışıklık sistemi güç kazanmaz Meyveler besleyici , sebzeler temizleyici dır. 
Bağışıklık sistemimizi  doku organları dediğimiz dalak, lenf düğümleri, bademcik, kırmızı kemik iliği, timüs bezi, karaciğer ve bağırsaklardaki  plaklar oluşturmaktadır.
Bu sistem vücudumuzda hücresel ve sıvısal olmak üzere iki türlü bağışıklık oluşturur ve her insanda iki çeşit  bağışıklık halde gözükür. 
 Doğuştan kazanılan bağışıklık: Bu bağışıklık sistemi genetik faktörlerce farklılık
gösterebilmekle beraber doğuştan var olan bir sistemdir.
 Sonradan kazanılan bağışıklık: Bu sistem ise organizmanın kendi kedine ürettiği  
ve dışarıdan hazır olarak üretilmiş, vücuda takviye edilen antikorlar olarak tanımlanabilir.
Vücudumuza dışarıdan giren mikroorganizmalar (bakteri, virüs, asalaklar vb.) bağışıklık sistemimizi harekete geçirmektedir. 
 Bazı bakteriler ise diğer mikroorganizmalara karşı koruyucu
olması için bağışıklık tarafından   dönüştürülürler Bunların dışındakiler ise vücuda zarar veren mikro organizmalardır.
 Vücudun ürettiği antikorların yetersiz olması durumunda ise kronik enfeksiyonlar, deri döküntüleri, sıklıkla soğuk algınlığı, tekrarlayan yaralar/apseler gibi rahatsızlıklar ortaya çıkacaktır.
Bunu önlemek adına bağışıklık dediğimiz sistemi kuvvetlendirmemiz gerekmektedir. 
 Vücudumuz için gerekli olan yiyecek, içecek ve havanın ilk girdiği, sindirim sistemimizin başladığı yer ağızdır. Dışarıdan gelen mikropların pek çoğunun vücudumuza giriş kapısı da ağızdır ve hızlı kana karışan kısım dil altı dır. Bu yüzden sık, sık olumsuzluklarla ve hastalıklarla karşılaşır. Ağızdaki olumsuzluklar diş sağlığının bozulmasına, sindirimin olumsuz etkilenmesine yol açar.
 Hastalık veya rahatsızlık, beden veya zihinde meydan gelen, rahatsızlık ,dert ve görev bozukluğuna yol açan belirli bir anormal duruma verilen isimdir .İnsanlar ,dünyada var oldukları günden beri, karşılaştıkları hastalıkların nedenlerini bulmaya ve tedavi etmeye çalışmışlardır.
Bugün gelinen noktada bilinen hastalıkların çoğuna mikroorganizmaların sebep olduğu tespit edilmiştir .Kanser, aids gibi bazı hastalıkların sebepleri henüz bilinmemekle birlikte, biyoloji ve tıp biliminin gelişmesine bağlı olarak hastalıkların, bedensel ve çevresel etkenlerden kaynaklandığı bilinmektedir .İnsan ve hayvan hastalıkları genellikle hastalığın ortaya çıktığı vücut bölgesine ve organlara göre adlandırılır.
(Mide hastalıklar kalp hastalıkları, akciğer hastalıkları gibi...)Hastalıklar ayrıca hastalığın bozukluğa yol açtığı organların görevine göre de isim alır.(Örneğin solunum hastalıkları, sindirim hastalıkları, sinir hastalıkları gibi...)Hastalıkların belli başlı 2 ana etkenden kaynaklandığını ve genetiğinin de önemli bir faktör olduğunu belirterek korunma yöntemleri üzerinde duracağız.
Hastalıkların temel sebebi hayat tarzı ve yanlış beslenme alışkanlığıdır. Hayat tarzını düzeltmeden hastalığı tedavi edemezsiniz. Yediğimiz tüm hazır gıdalarda sağlığa bağlı katkı maddeleri ve aromalar bulunmaktadır .
Kullandığımız ürünlerin birçoğu aslında ihtiyacımız olmayan ,uluslararası firmaların kolay para kazanabilmek için suni olarak ürettikleri sağlığa zararlı ürünlerdir .İşte bu yüzden her yediğimiz hazır gıda sonrasında vücudumuz daha çok kirlenmekte ve hasta olmamak için gösterdiğimiz tüm çabaya rağmen daha çok hastalığa yakalanmaktayız.
Bütün bu olumsuz hayat tarzı içinde hasta olan yada hastalıktan korunmak isteyen insanın yapabileceği tek şey hastalığının nedenini bilmek ve o nedeni ortadan kaldırmak yada etkisiz duruma getirmektir .
Doğuştan gelen rahatsızlıklarımız dışındaki tüm sağlık sorunları ,vücudumuzun bize karşı kullandığı, vücudumuzun bize karşı kullandığı, vücudumuzu kullanmamızı hatırlatan uyarı sinyalleridir.
Her organın bağlı kaldığı bir duygu bağlantısı vardır. Yaşanılan duygu sarsıntısına bağlı olan organ ,direncini kaybeder .Hastalıkların sebeplerini bedensel sebepler ve çevresel sebepler olmak üzere ikiye ayrılır..  

Devam edcek    
 
DUYURU MODÜLÜ SAKLI-ŞİFA
ZİYARET İSTATİSLİĞİ SAKLI-ŞİFA
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam129
Toplam Ziyaret1320339
ALTIN GÜMÜŞ BAKIR SAKLI-ŞİFA
AlışSatış
Dolar34.199634.3367
Euro37.158737.3076
ALKALİ MEDİKAL SU SAKLI ŞİFA
https://www.skli-sifa.com