• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
   

  SAKLI-ŞİFA

Evren dengesini yakalamak hasta olup çare aramak değil.

Hasta olmamak için hastalığa sebepleri yok etmek.

 Yaşam şavaşını kazanan kazanacak güçlü ve hızlı olan değildir “ inandığı yolda doğrulukla doğrularla ” yaşama yaşatmak için sabır ile ilerleyen yaşamda başarılı yer tutar ve onu hiç bir güç kimse durduramaz defalarca yıkılsada saklı-şifa  

ENVİDA TOKEN CANLI GRAFİK
ENVİDA CANLI GRAFİK 
BORSA 
ENVİDA STAKE TOKEN
ENVİDA STAKE TOKEN
EDATAPP
 EDATAPP SÜRÜCÜ PANELİ
SİTE MENÜSÜ SAKLI-ŞİFA
SİTE HARİTASI SAKLI-ŞİFA
TAKVİM SAKLI-ŞİFA

KOZMATİK İLAÇ TÜRLERİ HAZIRLANIŞ ŞEKLİ ŞEKİLLERİ SAKLI ŞİFA

KOZMATİK İLAÇ TÜRLERİ HAZIRLANIŞ ŞEKLİ ŞEKİLLERİ  
Bitkisel droglar ilaç olarak alınabilmek için uygun şekillerde hazırlanması  lazım dir. 

9 KALEMDE AYRILMASI LAZIM VE HAZIRLANMASI ÖNEMLİDİR.  

1.TOZ    2.HAP      3.İNFUSYON    4.DEKOKSİYON    5.MERHEM     6.TIBBI YAĞ  7.KOKULU YAĞ      8.TENTÜR       9.HULASA                                                                                                                                            
Tarih 2017 Bu güne has bu günşimdiki tarih 2020  (2 çi Teori ) araştırmacı doktorlar uzman kişilere ilaç firmalara toz ekstırant sıvı premix saklı şifa 

Zeytin yaprağı Vücuttaki yağ bezelerini ve tümörleri eritir, gelişmesini engeller. Safra taşı ihtimalini azaltır. Pankreas salgısını uyarır.

Çocuklarda kemik gelişimine yardım eder.  Osteoporozu önleyicidir. Ödem oluşmasını önler. Astım, kolon kanseri, prostat, menopoz, göğüs kanseri riskini düşürür.
Sinir sıkışmasının giderilmesinde etkilidir. Kulak Enfeksiyonlarında, Hepatit A,B,C de etkilidir. Zonaya iyi gelir tümör oluşumunu önler.

Zeytin yaprağı, hali hazırda diyabette, hipertansiyonda, kardiyovasküler rahatsızlıklarda, gripte, üreme sistem rahatsızlıklarında, kronik halsizlikte, hastaların nekahet döneminde, kolesterolün düşürülmesinde, dejeneratif eklem rahatsızlıklarında ,bursit (eklem bölgelerinde ağrılı şişlikler), baş ağrıları ,sinüzit ve vücudun doğal bağışıklık sisteminin desteklenmesinde kullanılmaktadır.

Hücre yenileyici özelliği sayesinde cilt yaşlanmalarına karşı koruyucu, canlandırıcı, etkiye

1 Ceviz yaprağı    10 gün ara ile kullanılır..

2 Kedi otu:  Tamamen Yatıştırıcı..
isovalerian asid, tanen, elma, birim asid, elma asidi, sümüksü madde, şeker, reçine, nişasta, madeni tuzlar, uçucu yağ, chatinin, valerin, valerianik asid, bronil
3 Kına kabuğu: Tamamen ateş düşürücü

kinin, kinidin, çinkonin, çinkonidin, glikoz, sakaroz, kinavoz, reçine, tanen, kinik asid, kinotennik asid, reçine 

4 Zeytin yaprağının :Tamamen tansiyon ve düşürmede ve bağışıklığı hızla artırır
Kötü kolesterolü düşürmektedir, Anti bakteriyeldir, Antibiyotik etkisi vardır, Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, Soğuk algınlığı için etkilidir, Kan basıncını düşürmektedir, Kan şekerini düşürmektedir.

5 Sarı kantaron apayrı şifa
Bu bitkiler ilaç sanayisi araştırmacı doktorlar distile ayrıştırmaları “beyaz kil magnezyum” birleşimiyle hap şekline getirerek yeni bir bu musibetin ilacı olabilir..
Bu nu kim okuyorsa araştırmacı doktorlara

saklı şifa sırlar kitabin dan maddeler ve değişimler ,kan hayat başlangıcı, o kan sana ihtiyacı hava ile çalışması sana hayat veriyorsa doğaya sebepler neden ,ilaç yapımı  bölümünden kısa alıntılar..

Bu güne has bu gün (2 çi Teori ) araştırmacı doktorlar uzman kişilere ilaç firmalara toz ekstırant sıvı premix saklı şifa selcuk uysal çoban sakli sifa
 
KÖK YAPRAK DAL HAZIRLANIŞ ŞEKLİ ŞEKİLLERİ
  1.. TOZ
Bitki paçalarının bir madeni havanda dövülmesi  veya bir değirmende çekilmesi ile elde edilir. Parça büyüklüğü ne göre kaba orta inçe olmak üzere kısımlara  ayrılır hap içine alınacak şekle  getirilir. Tozların alınmasında kullanılacak olan en basit yol inçe tozun bir bardak kadar su içine dökülmesi  ve karışımda  homojenleşip içilmesi şekle getirilir . BUNA  TOZ HALİ DENİR.

A) SOĞUK EKSİ 86 EKSİ 55 LİYOFİLİZASYON  
Liyofilizasyon çok eski tarihlerde bir maddeyi veya gıdayı hatta ilaç yapımlarında çok yükseklere çıkarak eksi soğuklarda günlerce kalıp kan, gıda maddeleri  eksilerde bırakarak her gün çelik kesi çi bir maddeyle çizerler içindeki su miktarını alarak günlerce işlemden geçen ve kademeli nemi koruyarak toz haline getirip ilaç yaparlardı bu kaynak sadece çobana ayıttır gezmiş olduğu yerlerden uzak doğudan ve bir yaşlı adamdan anlatım ve yapılışı görmek ve dağ keçisi kesilen, kesilen kısımdan alınan kanı 21 gün her gün keskin çelik bıçakla çizikler atılarak toz haline getirilişi evet bir ilaç ama (açıklanmaz) sadece sırlar kitabında yazılı..

ŞİMDİKİ ASIRA BAKALIM..
LİYOFİLİZASYON 
Liyofilizasyon; ürünlerin dondurularak kurutma işlemidir. Genel olarak ürünlerin, temel özelliklerini kaybetmeden, dehidrasyonu için kullanılmaktadır.

Dehidrasyon ne demek  İnsan vücudu, normal fonksiyonlarını gerçekleştirebilmek için suya ihtiyaç duyar. Vücudunuz, aldığınız sıvı miktarından daha fazlasını kaybederse, dehidrasyon ortaya çıkar. Eğer ciddi manada sıvı kaybı olursa, çok hasta olabilirsiniz ve hatta bu durum ölümle sonuçlanabilir.

Prensipte; Ürünün tamamıyla dondurulması ve vakum atmosferi altında, oluşan buz kristallerinin süblimleştirilmesi işlemidir.

Düşük sıcaklıklarda gerçekleşen bir uygulama olduğu için, ürünün moleküler ve fiziksel yapısına zarar vermeden dehidrasyonu sağlayan bir kurutma tekniğidir.

Liyofilizasyon işlemi, Liyofilizatör / Freeze Dryer adı verilen cihazlarda gerçekleştirilir.
Freeze Dryer ne demek , -86/ -55 Derece Freeze Dryer, Masaüstü yer tipi Liyofilizatör. Azot altında uçurma cihaz. Çalkalamalı inkübatör. Bitki büyütme kabini. Orbital çalkalayıcı. Çalkalamalı ısıtıcı blok. CO2 inkübatör. -86C derin dondurucu.  

Değerli ve termal hassasiyeti yüksek ürünlerde tercih edilen bir yöntemdir.
Yukarıdaki faz diagramında görüleceği üzere, liyofilizasyon işleminde, sıcaklık ve basınç değerleri triple point (üçlü nokta demek) değerinden daha düşük olmalıdır.
Diagram, 12.466 kere görüntülendi. Diagram : Tıp dilinde kullanılan Diagram terimi, Latince bir kelimedir. Diagram nedir ... Herhangi bir şeyin izahını çizgi veya şekillerle gösteren şema, grafi, diyagram.

Süblimasyonun gerçekleşmesi için gerekli olan enerji sıcaklık ve buhar basıncı farklı ile sağlanmaktadır.

Süblimasyon; ne demek  maddenin ısı uygulandığında katı halden direkt gaz haline geçmesidir.

Ürünün Dondurulması : Ürünün uygun ön hazırlık işlemlerinden geçtikten sonra tamamıyla dondurulması, kristal forma geçirilmesi işlemidir.

Süblimasyon (Birinci Kurutma) : Donmuş olan üründe süblimasyonun gerçekleşmesi için gerekli enerjinin oluşturulması ve süblimasyonun gerçekleştirilmesi.
Su içeriğinin %90-95 uzaklaştırıldığı aşamadır.

Desorpsiyon (İkinci Kurutma): Birincil kurutmada uzaklaştırılamayan ve maddeye bağlı olan suyun uzaklaştırılması işlemidir.

Deserpsiyon ne demek ayrılmasına desorpsiyon, katıya adsorplayıcı, katı yüzeyinde .tamamlanmış demektir.

 Liyofilizasyonun Genel Alanları
Güneş aydınlık etkilenen hassas ürünler için çok önem taşır ve veya  Gıda Uygulamaları (Kahve, Bitkiler, Meyveler, Nutrosötikler, Vitaminler, Ekstratlar, Hayvansal Ürünler vb.)

Nutrasötik ne demek  Hastalıkların tedavisinde veya önlenmesinde sağlığa yararları bilimsel olarak ispatlanmış, toksik olmayan, herhangi bir gıda ekstresi. Hastalık riskini azaltan ve sağlık üzerinde yararlı etki gösteren besin maddeleridir. Kısaca korumak
Ekstratlar ne demektir .Kurutulmuş bitkilerin özel ekstraksiyon yöntemlerini kullanarak elde edilen bitki özlerine ekstrakt denir.

Farmasütik ve Biyolojik Uygulamalar (İlaçlar, Enzimler, Biyolojik Ajanlar, Hücre ve Doku Uygulamaları vb.)

Farmasutik ne demektir  Medisinal kimya; ilaçları içeriği ve uygunluğu konusunda çalışmalarını hazırlarken, farmasötik (pharmaceutical) kimya; ilaç kalitesini ...
Kimya Uygulamaları

Müzecilik Geri Kazanım (Kitap, Ahşap, Arkeolojik ürünler vb. su içeriğinin düşürülerek korunması ve geri kazanımı)

LİYOFİLİZASYONUN GENİŞ ACILIMLAR
Kurutulan ürünün şekli, rengi ve aromatik yapısının korur
Termal olarak hassas ürünlere zarar vermeden kurutma sağlar
Farklı ürün tipleri ve miktarları için, çok sayıda alternatif ön hazırlık ve kurutma olanağı sunar 

Ürünün, son ürün kabı içerisinde kurutma olanağı
Steril kurutma olanağı vardır

Hızlı Rehidrasyon olanağı sunar (kurtulmuş ürünlerin edilmesi)
Rehidrasyon ne demektir .
Ağır su kaybını takiben herhangi bir yolla vücudun tekrar normal suyunu kazanması ve veya madde ve elementler biyoloji gıda ürünler suya kavuşması.

LİYOFİLİZASYONUN DEZAVANTAJLARI;
Yüksek yatırım ve işletim maliyeti
Limitli üretim kapasitesi (batch uygulama) ve uzun süreç
Liyofilize edilmiş son ürünün saklanması için uygun paketleme materyali (Son ürünün nem hassasiyeti)

Düşünülecek kısa yollarda mevcuttur. Geçmiş asırlardan bu günümüze Geleceğe geçiş yok ama asır dan şimdiki zamana ve şimdiki zamana gelmeden liyofilize adını koyduğunuz zaman geçerek geçiş yapılan tarihten şimdiki tarihe geçerek gelecek zamana geç kalınmış zamana geçe bilirsiniz.. Şimdiki zamanınız bir çok hastalığı bula bilirsiniz..

 2.   HAP
İnçe toz halin deki drog bir yardımcı madde sıvı yardımı ile hap haline getirilmesi. Hapların  ağırlıkları 1 ,1.5 gr olmalıdır. Daha büyük hapların alınması zor dur Sıvı olarak bal, şeker şurubu şeker otu ,nişasta leblebi unu ,Arap zamkı ,meyan balı tedavi etkisi ve vücuda  zarar vermeyen maddeler seçilmelidir .

Drog tozu uygun sıvı maddesi ile hamur  haline sokularak hazırlamış olduğunuz hamur iki elin arasında  ezilerek ve vurularak uygun uzunluk ta  çubuk haline getirilir  bıçak veya makasla parçalara bölünür. Hap haline getirilir .Bir birine yapışmaması için meyan kökü tozu talk tozu. Kullanılır. BUNA DA HAP ŞEKLİ DENİR. 
 
3.İNFUSYON
İNFUSYON.. Drogların ilaç olarak kullanılmasında en çok kullanılan bir hazırlanıştır. İnfusyonu  hazırlamak için ufalanmış nebat parçaları üzerine  sıcak su dökülür karışım kapalı bir kap da sık sık karıştırılarak .

Çok hafif ateş üstünde  10 dakika tutulur ,soğuduktan sonra inçe bir tülbentten  süzülür .Kullanılacak drog miktarı  genellikle bir tutam dir .kimileri ağır kimileri afif olduğun dan gr belirtilmez .Genellikle 50 gr 100 gr denir.

Bu şekilde gösterilmiş tir. Yapılacak suya göre hazırlanır. İnfusyonların  hazırlanması için  kolay olan diğer usul de anlatır sak daha iyi olacak Kaba toz haline getirilmiş  üzerine kafi miktarda soğuk su konur  karışım kaynayın caya kadar ısıtılır kaynamaya başlar başlamaz  karışım ateşten çekilir.

Soğuduktan sonra  temiz pamukla veya tülbentle süzülür. İnfusyonlar  her defasında taze olarak hazırlanır. tatlandırıcı olarak şeker otu kullanılır, kaliteli bal ,tonik olarak ta kullanılırsa sade ovalamak pansuman yapılır .BU HAZIRLANIŞA  İNFUSYON DENİR.

4.DEKOKSİYO
DEKOKSİYON..Dekoksiyon  hazırlamak için  ufalanmış kullanılacak kısımlar  üzerine  kafi miktara soğuk su konulur ve afif ateş üstünde sık sık karıştırarak  yarım saat ısıtılır ve sıcak iken inçe bir tülbentten süzülür .

Dekoksiyon larda kullanılacak  droglar genellikle 100 gr su içimde 2,5 gr dir .Bununla birlikte her drog için kullanılacak  droglar için su miktarları belirlenir. Dekoksiyonlar da infusyonlar da. Taze hazırlanması   ve bekletilmemesi  lazımdır.

Tıbbi  bitkilerin ilaç haline getirilmesinde en çok kullanılan yol  infusyon veya dekoksiyon  yollarıdır .Bu tip Per aparatların hazırlanması için yukarıdaki bitkiler tartı ve ölçüm leri çok önem taşır.

Ölçüm yok ise kısa örneklerle anlatılırsa  kısa yolu. ŞUDUR. Çiçek inçe yaprakları veya uçucu yağ taşıyan bitkiler .Kaba toz edilmiş bitkiler  bir çay kaşağı  dolusu  bir su bardağına içine konur  ve üzerine kaynar su doldurulur üzeri  kapatılır ve 5 dakika dinlenmeye  bırakılır .Bu müddet sonunda pamukla süzülür. BUNA DA DEKOKSİYON DENİR.

5.MERHEM
MERHEM. Katıyağ, sıvı yağ  zeytin ,badem yağı ,lanolin, vazelin gibi sıvı yağlar ile yapılan ve dışarıdan kullanılan ilaç şekilleridir. Merhem hazırlamak için ,merhem içine konulacak madde veya maddeler  önce den havanda toz edilir .

Sonra az bir sıvı yağ ile ezilir ve sonra maddesi  katı sıvı  maddesiyle ,lanolin  vazelin  azar azar etkili madde  üzerine ilave edilir  ve mikserle iyice karıştırılır  merhemler  kapalı kaplarda  serin yerlerde  muhafaza edilir  merhemlere diğer adı pomat ismi verilir .BUNA DA MERHEM YAPIMI DENİR.  

6.TİBBİ YAĞ
TİP YAĞ.. Genellikle haricen kullanılan bir ilaç şeklidir 100 gr bitkiyle,100 gr zeytin yağ ı veya haşhaş yağı içinde bir müddet  güneş te tutulması ve sonra  bezden süzülmesi  ile elde edilen yağa TIBBİ  YAĞ DENİR.  

7.KOKULU YAĞ
KOKULU YAĞ.. Kokulu çiçek veya bitki parçalarının 3,5 gün zeytin yağda veya susam yağların içinde tutulması ve sonra süzülmesi ile elde edilen yağa 500 gr kuru veya taze çiçekleri 2000 gr için de normal ısıda 3,5 gün bırakılır .güneş.

Bu müddetin sonunda bezle süzülür  Sıvı kısmına  içine  tekrar 500 gr çiçek konulur ve buda 3,5 gün sonrası süzülür .Bu şekilde hazırlanan yağlar küvetli kokuludur. BU NADA KOKULU YAĞ DENİR.     

8.TENTÜR
TENTÜR ..Bitkisel parçalar su Alkor veya eter  gibi çözücüler ile tüketilmesi ile elde edilen  sıvı biçimi ,tentürleri hazırlamak için genellikle yöntemi budur kısım  kurutulmuş ve toz edilmiş bitkiler miktarın 4 misli Alkor ile bir şişe içinde  sık sık  çalkalamak 7 gün tutulur  ve sonrası süzülür .

Bekletme karanlık bir yerde  ve normal sıcak ta  yapılmalıdır. Etkisi küvetli olan bitki için Alkor hesaplanır. BUNUN ADINA DA TENTÜR DENİR.  

9.HULASA  
HULASA…Bitkisel parçalar su ve Alkor  veya eter  gibi uçurula bilen çözücüler  ile tüketilmesi sonucu elde edilen solüsyonun belirli bir orana kadar uçurulması ile elde edilen bitki parçaları Bunlar kıvamında veya toz  halin de parçalardır. BUNA DA HÜLASA DENİR .

Bu 9 karışımlar bir eczacı veya kimyager tarafın dan hazırlanır.
Site menüsünden Bitkilerin 9 çeşit hazırlama şekli okuyarak her türlü şifayı hazırlayabilirsiniz. Merhem, tibbi yağ, cay, vd. Pres anlamı sıcak süzersen sıcak pres , sıcağı bekletip soğuk süzersen soğuk pres…(Kavurma önemli noktalardan bir tanesi ısı hassas tır.)  Veya sürtünme ile ezilen ürünler hassas ayarı önemlidir.) Yapılan ürünün değerini yok eder.. Bir kaç yapından sonra anlaya bilirsiniz... 

 KOZMATİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER 
Agar agar: Bazı deniz yosunlarından elde edilen jölemsi maddedir
Alkol: Renksiz, kokusuz bir koruyucu ve çözücüdür. Parfümcülükte en iyisi ve insanı en az rahatsız eden etil alkoldür.

Balmumu: Yağlar için emülsiyon (yani bir suyun başka sıvı içinde damlacıklar haline durması) yapıcı olarak görev alır. Kalıp halinde satılır.
Aselbent sakızı: Koruyucu, damar ve doku büzücü, mikrop kıncıdır. 
Boraks. Emülsiyun işlevi yapan beyaz ve kristalize madensel bir tozdur.
Kepek: Yüz maskeleri, sabun ve vücudu oğarak temizlemek için kullanılır.
Ayran: Yanştırıcı ve damar ile doku büzücüdür.

Kalamin losyonu: Tutya taşının losyonu olup cilt sorunlarında yatıştırıcıdır.
Kastil sabunu: Zeytinyağı ve soda ile yapılmış renksiz ve kokusuz sabundur. 
Kakao yağı: Deriyi yumuşatan koyu kıvamlı bir yağdır.

Damıtık su: Kozmetikte yalnızca bu tür su kullanılır. 
Kil: Bu deniz yağındaki tek hücreli deniz yosunlarından oluşmuş çok ince gri renkli özel bir tozdur. İyi kalite yüz maskeleri yapımında kullanılır.

Gliserin: Koyu kıvamlı, renksiz ve kokusuz bir şuruptur, Sabun yapımcıları tarafından üretilir. Suyla karışır, alkolde çözülür ve yumuşatıcı niteliği vardır.
Bal: Yumuşatıcı, iyileştirici ve diğer ögeleri bir araya getiricidir.
Tentürdiyot: Mikrop kırıcı olarak kullanılır.

Kaolin: Kilin en saf şeklidir. Yüz maskelerinde kullanılır.
Lanolin: Koyun yününden elde edilen koyu kıvamlı yapışkan bir yağdır. Cildi yumuşatır ve besler.

Oleik asit: Kremlerden ayrı kalabilen bir emülsiyon ögesidir
Yağlar: Badem, avokado, buğday özü, havuç, hindistancevizi ve fındıktan elde edilen özellikle cildi besleyici yağlardır.

Sıvı parafin: Cilt tarafından emilmeyen madensel yağdır. Engelleyici kremlerin yapısına girer.

Sirke: Cildi temizleyip yumuşatmak ve rahatlatmak üzere kullanılır
Vitamin kapsülleri: Deri kremlerine vitaminleri katmanın en uygun yoludur.
Çinkooksit: Çinkodan elde edilen, hafif mikrop kıncı ve doku ile damar büzücü özellikleri

bulunan beyaz renkli bir tozdur. Genellikle piyasada krem halinde bulunur.
Daha çok açiklamayı site menusünde cilt  bakim menüsüne bakabilirsiniz.

Devamı var
 
 
 
 
DUYURU MODÜLÜ SAKLI-ŞİFA
ZİYARET İSTATİSLİĞİ SAKLI-ŞİFA
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam33
Toplam Ziyaret1314176
ALTIN GÜMÜŞ BAKIR SAKLI-ŞİFA
AlışSatış
Dolar33.870034.0057
Euro37.641937.7928
ALKALİ ANTİOKSİDAN ANTİ AGİNG MEDİKAL SU SAKLI ŞİFA
https://www.skli-sifa.com